Home » Themakamer » 22x babykamer voor een meisje | inspiratie & shop the look!

22x babykamer voor een meisje | inspiratie & shop the look!

Als je in verwachting bent van een dochter is niets zo leuk als inspiratie opdoen voor een meisjes babykamer. Welke kleuren zijn het mooist? Ga je bijvoorbeeld voor roze of juist een aardetint. Misschien wil je ook graag een thema terug laten komen? En wat zijn leuke accessoires voor een babykamer voor een meisje? Laat je inspireren door de 22 meisjeskamers die ik voor je heb verzameld.

Babykamer voor een meisje: van lief tot stoer

Als je de babykamer voor je dochtertje in gaat richten dan is de eerste stap het kiezen van de stijl en sfeer die je terug wilt laten komen in de ruimte. Wil je een rustige sfeer? Of juist een stoere babykamer? En welke materialen vind je mooi? Allerlei dingen waar je voordat je gaat beginnen met inrichten eerst over na moet denken. 

Lees ook: Babykamer inrichten | een stappenplan & tips

Kleuren en thema’s voor een meisjes babykamer 

Voorheen werd vaak standaard voor roze gekozen in een babykamer voor een meisje. Dit is natuurlijk een heel mooie kleur. Maar er zijn nog zoveel andere kleuren waar je uit kunt kiezen. De trend van dit moment zijn aardetinten, zoals roestbruin en terracotta. Maar ook een naturel babykamer is erg populair. Samen met meubels en accessoires van natuurlijke materialen zoals hout, rotan en zeegras, maak je de mooiste combinaties in een meisjeskamer.

Lees ook: Babykamer kleuren | dit zijn de populairste kleuren

Het is ook heel leuk om een thema te kiezen voor de babykamer van een meisje. Wat dacht je van de jungle? Of een bohemian babykamer? Of een kamer met mooie regenbogen? Ook hierin is van alles mogelijk. 

Lees ook: Babykamer thema | dit zijn de populairste thema’s

Meisjes babykamer 22x inspiratie

Om je te helpen heb ik de mooiste en leukste babykamers voor meisjes voor je verzameld. Elke kamer heeft een andere stijl, kleurencombinatie of thema. Laat je inspireren en shop the look! 

Roze in een babykamer voor een meisje

Één van de meest populaire kleuren voor een meisjes babykamer is nog steeds roze. Het is een warme kleur die voor veel rust in de ruimte kan zorgen. Maar dit hangt natuurlijk ook af van welke tint je kiest. Er zijn nogal wat tinten waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld oudroze of poederroze, maar ook sommige terracotta tinten neigen naar deze kleur.

In deze babykamer is gekozen voor een zachtroze tint op de muur. Samen met de andere roze accessoires, zoals het vloerkleed en sierkussen, is het een mooi geheel en oogt het lekker rustig.

Hieronder zie je een lambrisering met een babyroze kleur. Dit is een heel leuk effect op de muur om de babykamer groter te doen laten lijken.

Roze is heel mooi te combineren met natuurlijke materialen. Kijk maar eens naar het rotan wiegje, het jute vloerkleed en de rotan stoel. Een prachtig geheel!

Aardetinten: van beige tot bruin

De trend van dit moment zijn aardetinten, en deze zie je ook veel terug in een meisjeskamer. Het kleurpalet van deze tinten is erg breed. Beige, terracotta en groen zijn slechts enkele voorbeelden. Je kunt één tint kiezen om te gebruiken, maar ook meerdere met elkaar combineren, zoals in de babykamer hieronder. Je ziet hier beige gecombineerd met terracotta samen met een bloemetjes behang op de muren.

In deze babykamer is gekozen voor een naturel tint op de muur. De kamer is heerlijk rustig, waardoor een baby’tje lekker kan ontspannen en slapen.

De perfecte combinatie maak je door aardetinten te combineren met accessoires van natuurlijke materialen. Kijk maar eens naar deze babykamer. Het beige hemeltje past heel mooi bij het verschoonmandje van zeegras, de houten plankjes en de rieten mand.

Roestbruin en terracotta

Er zijn twee aardetinten in het bijzonder die vaak te zien zijn in een babykamer voor een meisje: roestbruin en terracotta. En dat is niet voor niets. Het zijn allebei heel warme kleuren die zorgen voor een rustige en fijne sfeer.

In deze babykamer is gekozen voor een roestbruine lambrisering. Dit past heel mooi bij de natuurlijke materialen.

Ook in deze babykamer is gekozen voor roestbruin. Maar dan een nog diepere tint die zelfs een beetje naar rood neigt. Het zorgt voor heel veel sfeer en warmte.

Terracotta en roestbruin lijken op elkaar, maar terracotta neigt iets meer naar oranje. Dit kun je goed zien in de babykamer hieronder. En de cirkel op de muur zorgt voor een leuk speels effect.

Blauw in een meisjeskamer

Wie zegt dat blauw niet kan in een babykamer voor een meisje? Natuurlijk wel! Kijk maar eens naar de volgende babykamers. In de kamer hieronder is gekozen voor een stoere donkerblauwe tint op de muur. De houten kledingkast en het ledikant zorgen ervoor dat de ruimte alsnog warm aanvoelt.

Ook blauw en bruin zijn samen een prachtige combinatie. Kijk maar naar de kinderkamer hieronder. Het blauw op de muur staat heel mooi bij het bruine vloerkleed en hoeslaken.

Een rustige neutrale babykamer

Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor een neutrale babykamer. Je vindt hier geen uitgesproken kleuren of elementen, maar vooral veel rust zoals je ziet in het kamertje hieronder.

Groen in een babykamer voor een meisje

Ook groen is een heel mooi voor in de babykamer. Het zorgt namelijk voor een rustige en ontspannen sfeer. Dat is wel zo fijn als je baby hier ligt te slapen. Er zijn allerlei groene tinten waar je uit kunt kiezen. In de kinderkamer hieronder is gekozen voor een groen behang. Het metalen ledikant past hier heel mooi bij.

In deze babykamer zijn allemaal verschillende kleuren groen met elkaar gecombineerd. Op de muur is gekozen voor een groengrijze tint, en het hemeltje is donker van kleur. Een erg stijlvolle combinatie.

Wil je een echte eye-catcher in de babykamer? Wat dacht je ervan om dan eens een meubelstuk in een opvallende kleur te schilderen. Kijk maar eens naar de groene commode in de babykamer hieronder.

Stoere meidenkamer

Vroeger werd misschien vaak gedacht dat een babykamer voor een meisje zoetsappig moest zijn. Maar gelukkig mag tegenwoordig de slaapkamer van jouw dochter ook gewoon lekker stoer zijn. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.

Ook met roze in de babykamer kun je de inrichting heel stoer maken. In het kamertje hieronder is gekozen voor roze accessoires. De combinatie met de grijze betonlook op de muur geeft het een industriële uitstraling. Heel gaaf!

Hieronder nog zo’n stijlvolle en stoere babykamer voor een meisje. Er is gekozen voor een zwarte commode en ledikant. Maar door de combinatie met lichte aardetinten voelt het toch heel warm en sfeervol.

Bohemian babykamer voor een meisje

Een bohemian thema sluit perfect aan bij de aardetinten kleurentrend van dit moment. Met een boho look in de babykamer kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je mag namelijk alle kleuren, materialen en patronen met elkaar mixen. In deze boho babykamer is de basis rustig gehouden, en zijn allerlei materialen met elkaar gecombineerd.

Jungle thema voor een meisje

Het jungle thema is één van de meest populaire thema’s voor in de babykamer. En dat is ook niet zo gek. Bijna ieder kind is gek op dieren. Je kunt een babykamer met een jungle thema op allerlei verschillende manieren stylen. In het kamertje hieronder is gekozen voor roestbruin en terracotta.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mix van kleuren in een jungle kinderkamer. Kijk maar eens hieronder. Er is gekozen voor een kleurrijk jungle behang aangevuld met allerlei leuke knuffels. En zie je dat leeuw vloerkleed? Heel leuk!

Dit is een jungle babykamer met weer een heel andere sfeer. Doordat er gekozen is voor donkere kleuren is het heel stijlvol.

Andere dieren in de babykamer

Er zijn natuurlijk veel meer dieren die je terug kunt laten komen in de babykamer voor een meisje. Wat dacht je van bosdieren zoals in het kamertje hieronder?

Behang in een meisjes babykamer

Een manier om de babykamer voor een meisje wat speelser te maken is door te kiezen voor een behang op de muur. Er zijn heel veel soorten behang waar je uit kunt kiezen. Niet alleen in verschillende kleuren, maar ook met allerlei prints. Hieronder vind je inspiratie voor een aantal leuke behangetjes voor een meisjes babykamer.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.