Home » Styling » Babykamer trends van 2023

Babykamer trends van 2023

Babykamer trends 2022

Ontdek de babykamer trends van 2023. Het maakt niet uit of je zwanger bent, net bevallen, of al wat oudere kinderen hebt. Het is altijd leuk om te zien wat dit jaar hip is in de kinderkamer. We hebben de kleuren, thema’s en accessoires voor je op een rij gezet. Dit zijn de babykamer trends voor 2023!

Kleurentrend: Aardetinten

Op het gebied van kleuren behoren de aardetinten tot de babykamer trends in 2023. Dit kleurenpalet zorgt voor veel rust in de babykamer. Dit is natuurlijk heel fijn in de slaapkamer van jouw kleintje. Er zijn eindeloos veel variaties mogelijk. Je kunt verschillende tinten, zoals beige, bruin en crème met elkaar combineren. Maar ook allerlei soorten materialen. Je kunt hierbij denken aan hout, jute of riet.

Roestbruin in de kinderkamer

Een aardetint in het bijzonder is roestbruin. Deze kleur was vorig jaar al mateloos populair, en ook in 2023 ga je deze roodbruine tint weer veel zien.

Roestbruin zorgt voor veel warmte in de babykamer. Deze tint is ook mooi te combineren met andere natuurlijke kleuren. Maar je kunt ook gaan voor een wat meer gewaagde combinatie. Roestbruin gaat bijvoorbeeld ook samen met groen of blauw. Op het gebied van materialen zit je ook hier altijd goed met natuurlijke elementen, zoals hout, rotan en jute.

Accessoires in aardetinten voor de babykamer

Dit zijn de leukste accessoires in de aardetinten voor de babykamer.

Babykamer trends aardetinten accessoires
 1. Ballon, Bol.com, €34,-
 2. Rotan maan spiegel, Bol.com, €18,75
 3. OYOY regenboog wandkleed, Bol.com, €109,-
 4. Vliegende zwaan, Bol.com, €34,99
 5. Meyco klamboe, Bol.com, €39,95
 6. Little Dutch commodemandje, Bol.com, €21,95
 7. Little Dutch ledikantdeken, Bol.com, €59,95
 8. Macramé regenboog hanger, Bol.com, €17,50
 9. Little Dutch ledikantlaken, Bol.com, €30,90
 10. OYOY sierkussen, Bol.com, €39,-
 11. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €64,95
 12. Kidsdepot opbergmanden, Bol.com, €41,70

Babykamer trend: jungle thema

Het jungle thema is en blijft populair in de babykamer. En logisch ook. Welk kind is nou niet gek op dieren? In een handomdraai heb je de kinderkamer omgetoverd tot een dierenrijk.

Binnen dit thema kun je helemaal losgaan. Je kunt één of juist meerdere dieren centraal zetten. Ga je voor een jungle behang op de muur? Of verf je deze liever in een natuurtint? Ook mag een plant natuurlijk niet ontbreken in een junglekamer. Dit kan een levende zijn, maar ook eentje van bijvoorbeeld vilt.

Jungle accessoires voor de babykamer

Ben je op zoek naar leuke jungle accessoires voor de babykamer? De leukste 12 accessoires hebben we voor je op een rij gezet.

Babykamer trends jungle
 1. Kidsdepot Eucalyptus vilten slinger, Bol.com, €34,95
 2. Wild & Soft mini-dierenkoppen, Bol.com, €69,95
 3. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €39,99
 4. Jungle behang 140 x 260 cm, Bol.com, 140,-
 5. Jollein klamboe, Bol.com, €39,95
 6. Jollein hydrofieldoeken, Bol.com, €12,97
 7. Meyco panter ledikant deken, Bol.com, €32,99
 8. Olifant wandhaak, Bol.com, €18,95
 9. Giraf, Bol.com, €83,59
 10. Roommate tijger kussen, Bol.com, €38,75
 11. Kidsdepot vilten plant, Bol.com, €39,95
 12. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €49,95

Babykamer trend: natuurlijke elementen

Een andere babykamer trend in 2023 is het thema natuur. Steeds vaker zijn natuurlijke elementen te zien in de kinderkamer. Samen met rustige aardetinten zorgen deze voor een warm gevoel in de slaapkamer.

Accessoires gemaakt van natuurlijke materialen

Je haalt een stukje van buiten naar binnen door natuurlijke materialen te gebruiken. Denk hierbij aan meubels van hout, een rieten mand of een verschoningsmandje. De babykamer maak je helemaal af door bijvoorbeeld nog een plant neer te zetten of rietpluimen in een vaasje.

Natuurlijke accessoires voor de babykamer

Wil je graag accessoires van natuurlijke materialen terug laten komen in de babykamer? De leukste hebben we voor je verzameld.

babykamer-accessoires-naturel
 1. Rotan hanglamp, Bol.com, €65,99
 2. Kidsdepot vilten krans, Bol.com, €29,95
 3. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €39,99
 4. Verschoningsmand incl. matras, Bol.com, €69,99
 5. Childhome rotan wandspiegel, Bol.com, €54,99
 6. Houten kapstok, Bol.com, €17,99
 7. Hemeltje van Jollein, Bol.com, €39,95
 8. Jollein ledikant deken, Bol.com, €31,95
 9. Jollein ledikant laken, Bol.com, €14,95
 10. Koeka wafel omslagdoek, Bol.com, €41,70
 11. Kidsdepot jute kleed, Bol.com, €49,99
 12. Kidsdepot vilten plant, Bol.com, €39,95

Behang in de babykamer

Een tof behang mag ook dit jaar niet ontbreken in de babykamer. Je kunt hiermee in een keer de gewenste sfeer creëren. En vind jouw kindje na een tijdje het behang niet meer leuk? Dan vervang je deze gewoon weer door een nieuwe!

Van jungle tot bloemetjes behang

Er zijn zoveel soorten behang. Bij ieder thema of kleur van de babykamer is een bijpassend behangetje te vinden. Van jungle dieren tot bloemen, en van stipjes tot regenbogen.

Klamboe boven een wieg of ledikant

De laatste babykamer trend is het hemeltje. Het geeft veel sfeer aan de kinderkamer, en het sluit het wiegje of ledikant meer af van prikkels zoals geluid en licht. Dit is heel fijn voor je baby. Het geeft hem of haar een geborgen gevoel.

Hemeltjes zijn er in allerlei kleuren. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? En tips hoe je deze het beste op kunt hangen? Lees dan ons artikel 10x een hemeltje in de babykamer. Er is altijd een klamboe die past bij jouw kinderkamer.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.