Home » Koopgids » Ledikant kopen? De top 10 beste ledikanten van 2022 [koopgids]

Ledikant kopen? De top 10 beste ledikanten van 2022 [koopgids]

Beste ledikant kopen

Als je zwanger bent wil je het beste ledikant kopen voor je kindje. Maar welk ledikant is nu het beste? Aan welke veiligheidseisen moet een babybedje voldoen? En, niet geheel onbelangrijk, welke past het mooist in jouw babykamer? In deze blog vind je het antwoord op de meest gestelde vragen rondom het kiezen van het beste ledikant, en natuurlijk de top 10 met de beste ledikanten in 2022 

Een ledikant kopen

Als je op zoek gaat naar een ledikant dan verdwaal je al gauw in een jungle vol babybedjes. Er is zoveel keus! Hoe maak je dan de juiste keuze? Het allerbelangrijkste is dat het ledikant voldoet aan de veiligheidseisen. Verderop in deze blog lees je waar een bedje allemaal aan moet voldoen.

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is hoe lang het ledikant gebruikt gaat worden. Doorgaans slaapt een kindje tot de leeftijd van 2,5 jaar in het bedje. Gaat een tweede of zelfs derde baby’tje er ook nog in slapen, dan is het fijn dat het ledikantje van een goede kwaliteit is, zodat het lang meegaat.

En tot slot is het natuurlijk ook leuk als het ledikant past bij de kleuren en/of het thema van de babykamer. Er is voor iedere kinderkamer een mooi babybedje te vinden.

Beste ledikant: de top 10

Er komt zoveel op je af als aanstaande mama of papa. Dat weet ik als geen ander. Daarom vind je hieronder de top 10 beste ledikantjes van 2022 in allerlei kleuren, designs en prijsklassen. Het is alleen nog een kwestie van kiezen welk bedje het mooist past bij jouw babykamer.

1. Sebra Kili meegroeibed

Beste beoordeeld

Afmetingen: B75 x H88 x L115/155 cm
Materiaal: hout
Type: meegroeibed

Het Sebra Kili bedje heeft een prachtig Scandinavisch design met afgeronde hoeken. Het is een ledikant, maar ook een juniorbed. Je kunt één van de twee zijkanten weghalen, zodat je kindje zelf erin en eruit kan stappen als hij of zij groot genoeg is.

Er is uiteraard ook een speciaal Sebra Matras met een extra verlengstuk als je het ledikant verlengd naar een juniorbed.

Het Sebra Kili bedje is wat duurder in aanschaf, maar je kunt het meegroeibed dan ook tot en met de leeftijd van ongeveer 6 jaar gebruiken. Dat is een stuk langer dan de standaard ledikantjes. Naast wit is het meegroeibed in nog 6 andere kleuren beschikbaar.

2. Bopita Lynn ledikant wit/naturel

Beste koop

Afmetingen: B67 x H89 x L124 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Het Bopita Lynn ledikant is prachtig door de combinatie van de witte hoofdborden en spijlen, en de schuine beuken pootjes.

Net als alle andere Bopita meubels is ook dit ledikant stevig en van een goede kwaliteit. Wordt je kindje groter? Dan zet je gemakkelijk de bodem van het bedje lager.

Spreekt het design van het ledikant je aan? Combineer het ledikant dan met de commode en de kledingkast uit Bopita Lynn serie.

3. Polini Vintage metalen spijlenbedje

Afmetingen: B64 x H100 x L125 cm
Materiaal: metaal
Type: ledikant

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€296,42)

Het Polini Vintage ledikant is een echte eye-catcher in de babykamer! Het bedje is namelijk niet gemaakt van hout, maar van metaal. Je combineert het met elk thema in de babykamer.

Het Polini Vintage ledikant is verkrijgbaar in de prachtige kleuren brons, zilver, goud, donkerblauw, crème, wit en zwart.

4. Prénatal ledikant met schuine poten

Afmetingen: B60 x L120 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€129,00)

Het Prénatal ledikant is wit van kleur en heeft een Scandinavisch design. Het uiterlijk is simpel, maar door de schuine houten pootjes toch bijzonder.

Alle zijkanten zijn open, waardoor het bedje niet zo robuust is. Het is hierdoor ook erg geschikt voor een wat kleinere babykamer.

5. Basic naturel ledikant

Beste budget keuze

Afmetingen: B60 x H90 x L120 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Ondanks het simpele design is dit ledikant van onbewerkt hout één van de favorieten in de babykamer. Het is tijdloos en neutraal, en daardoor te combineren met eigenlijk elk thema of kleur.

Maar de mooiste combinatie met dit houten ledikantje maak je in een kinderkamer met aardetinten en accessoires van natuurlijke materialen.

6. Europe Baby Vittoria doorgroeiledikant

Afmetingen: B70 x L140 cm
Materiaal: hout
Type: meegroeibed

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€321,99)

Het Europe Baby Vittoria is een stoer ledikant door de zwarte kleur. De bodem is op meerdere hoogtes te verstellen, en het hoofd- en voeteneinde zijn dicht.

Dit bedje is iets groter dan de meeste ledikanten. Het heeft namelijk een afmeting van 70 x 140 centimeter. Het ledikant is gemakkelijk om te bouwen naar een peuterbed, waardoor je kindje langer in dit bedje kan slapen. Super fijn!

7. Bopita My First House bedhuisje

Afmetingen: B67 x H170 x L129 cm
Materiaal: hout

Ga naar de laagste prijs
vanastenbabysuperstore.nl (€379,00)

Bopita My First House is toch wel één van mijn favorieten in deze top 10. Hoe leuk is dit bedhuisje in de babykamer! Als je een jungle thema hebt kun je bijvoorbeeld lianen en knuffels aan het dakje hangen of gewoon een leuke slinger.

Het ledikant is gemaakt van hout en zit stevig en robuust in elkaar. Naast onbewerkt hout is het bedje ook nog te verkrijgen in het wit en zwart.

Het Bopita bedhuisje gaat ook nog eens extra lang mee, want het is om te bouwen naar een bedbankje. Hiervoor hoef je alleen maar de bodem op de laagste stand te zetten en een zijkant weg te halen.

8. Cabino Babybed

Afmetingen: B65 x H82 x L125 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Het Cabino ledikant is gemaakt van hout en wit van kleur. Het heeft een basic uiterlijk, maar past hierdoor eigenlijk in iedere babykamer.

De bodem van het ledikant is verstelbaar in drie verschillende hoogtes. Dus wanner jouw baby’tje zichzelf kan omrollen of optrekken tot zit of staan kun je de bodem telkens een standje lager zetten.

9. Bopita Floris babybed

Afmetingen: B67 x H89 x L125 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Nog zo’n stoer zwart ledikant in de top 10. Ditmaal de Bopita Floris. Wat het bedje bijzonder maakt is de combinatie van de zwarte hoofdborden en de houten spijlen en poten.

De bodem van het ledikant is te verstellen in hoogte. Wel zo veilig als je baby zichzelf gaat optrekken.

Ben je weg helemaal weg van de stijl dit bedje? Je kunt het ook combineren met de andere meubels uit de Floris serie zoals de kast en de commode.

10. Yumi Baby Bamboe Ledikant

Afmetingen: B60 x H100 x L120 cm
Materiaal: bamboe
Type: ledikant

Het Yumi Baby ledikant mag niet ontbreken in deze top 10. Doordat het gemaakt is van bamboe is het een echte eye-catcher in de babykamer. Hierdoor past het babybedje helemaal bij de trend van dit moment, namelijk het gebruik van natuurlijke materialen.

Het enige nadeel van dit bedje is dat de bodem niet verstelbaar is. Maar dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn. Al snel genoeg moet de bodem toch naar de laagste stand als je kindje gaat zitten en staan in bed.

Meest gestelde vragen over het beste ledikant

Om ervoor te zorgen dat je een goede keuze kunt maken geef ik antwoord op de meest gestelde vragen rondom het kopen van het beste ledikant.

Wat is een ledikant?

Een ledikant is een bedje waar jouw kindje tot ongeveer de leeftijd van 2,5 jaar heerlijk in kan slapen. De meeste ledikanten hebben een afmeting van 60 x 120 centimeter. Om veilig te kunnen slapen zorgen de spijlen ervoor dat jouw baby niet zomaar uit het ledikant kan vallen. Daarnaast hebben nagenoeg alle babybedjes een verstelbare bodem, zodat je kindje er niet uit kan klimmen.

Wat zijn de afmetingen van een ledikant?

De standaardafmeting van een ledikant is 120 bij 60 centimeter. Maar de minimale breedte die geadviseerd wordt is 55 centimeter. Een doorgroeiledikant of meegroeibed is iets groter, namelijk 140 bij 70 centimeter.

De ruimte tussen de spijlen is 4,5 tot 6,5 centimeter. En de hoogte vanaf de bovenkant van het matras gemeten tot de bovenkant van het ledikant moet minimaal 50 centimeter zijn.

Wat is een meegroeibed?

Een doorgroeiledikant of meegroeibed is een bed dat met jouw baby meegroeit. Doorgaans slaapt een kindje tot ongeveer 2,5 jaar in een ledikant. Maar een meegroeibed bouw je daarna om tot een peuterbed waar je kindje tot ongeveer 6 jaar in kan slapen.

Beste ledikant

Wat is het beste babymatras?

Als je eenmaal een bedje hebt gekozen, heb je ook nog een ledikantmatras nodig. Om je te helpen bij deze keuze heb ik de top 5 beste matrassen voor je uitgezocht.

Wanneer moet de bodem van het ledikant omlaag?

Als jouw baby zichzelf kan omrollen is het tijd om de bodem van het ledikant op de middelste stand te zetten. Wanneer je kindje zichzelf kan optrekken tot zit of tot staan wordt het tijd om de bodem op de laagste stand te zetten. Ben je op zoek naar een uitgebreide uitleg? Lees dan mijn blog ‘Wanneer moet de bodem van een ledikant omlaag?

Wat is het beste ledikant?

Het allerbelangrijkste is dat het beste ledikant voldoet aan de veiligsheidseisen. Hieronder vind je de belangrijkste op een rij:

  • De minimale breedte van het ledikant is 55 centimeter.
  • Het bedje heeft geen scherpe randen of splinters waar het kindje zich aan kan bezeren.
  • De zijwanden moeten minimaal 60 centimeter hoog zijn. Vanaf de bovenkant van het matras tot aan de bovenkant van het ledikant gerekend is dit minimaal 50 centimeter.
  • De afstand tussen de spijlen is 4,5 tot 6,5 centimeter.
  • Het babybedje dient stevig te zijn. Ook mag de bodem niet doorzakken.

De andere vraag die je jezelf moet stellen is hoe lang gaat het ledikant gebruikt worden? Een kindje slaapt meestal tot ongeveer 2,5 jaar in het bedje. Maar gaat een volgend kindje ook nog slapen in het ledikant, dan is het goed om te kijken dat je een babybedje aanschaft van een goede kwaliteit.

Naast bovenstaande punten is het natuurlijk ook leuk als het bedje mooi past bij de kleuren en/of het thema van de kinderkamer.

Ben je op zoek naar nog meer babyspullen? Bekijk dan de koopgidsen van nog veel meer items.

Beste beoordeeld
Beste budget keuze
Beste beoordeeld

Afmetingen: B75 x H88 x L115/155 cm
Materiaal: hout
Type: meegroeibed

Beste koop

Afmetingen: B67 x H89 x L124 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Beste budget keuze

Afmetingen: B60 x H90 x L120 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Afmetingen: B65 x H82 x L125 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Afmetingen: B67 x H89 x L125 cm
Materiaal: hout
Type: ledikant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.