Home » Koopgids » De beste luieremmer? Dit is de top 10 van 2022 [koopgids]

De beste luieremmer? Dit is de top 10 van 2022 [koopgids]

Beste luieremmer

Met een baby die heel vaak plast en poept is een luieremmer in huis echt een musthave. Maar wat is nu de beste luieremmer? Welke soorten zijn er? En heb je een speciale navulling nodig? In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen rondom het kopen van een luieremmer. Daarnaast deel ik de top 10 met beste luieremmers van 2022.

Heb je een luieremmer nodig?

Een luieremmer is zonder enige twijfel heel fijn om te hebben. Als je baby net is geboren verschoon je zo’n 8 keer per dag de luier. Dan is het heel praktisch dat je deze in een speciale emmer weg kunt gooien, zodat je niet elke keer naar de kliko hoeft te lopen. Dit is natuurlijk helemaal handig als je in een appartement of flat woont. Daarnaast zorgt een luieremmer ervoor dat de vieze luchtjes van de luiers niet worden verspreid door de babykamer.

Verderop in dit artikel geef ik nog meer tips om jouw zoektocht naar de beste luieremmer wat makkelijker te maken door antwoord te geven op de meest gestelde vragen rondom het kopen van een luieremmer. Maar eerst vind je hier de top 10 met beste luieremmers. Daarna licht ik de top 5 uit met een uitgebreide omschrijving inclusief de voor- en nadelen.

De top 10 beste luieremmers van 2022

Er zijn allerlei soorten luieremmers in verschillende prijsklassen. Sommige werken alleen met speciale navullingen, en in andere kun je ook gewoon een standaard afvalzak doen. Elke luieremmer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je de top 10 beste luieremmers van 2022, waarbij ik de top 5 heb uitgelicht. Zo hoef je alleen nog maar degene te kiezen die het beste bij jouw wensen en budget past.

Beste luieremmer: de top 5 uitgelicht

De top 5 met beste luieremmers heb ik voor je uitgelicht. In de beschrijving vind je per luieremmer de belangrijkste kenmerken en de voor- en nadelen.

1. Ubbi luieremmer

Beste beoordeeld

Afmeting: 58 x 38 x 27 cm
Type: schuifsysteem
Inhoud: 45 liter
Navulling: standaard zakken

Ubbi staat op nummer 1 in de top 10 beste luieremmers. De emmer is gemaakt van gepoedercoat staal, waardoor het geen nare geurtjes absorbeert en makkelijk schoon te maken is. Ook leuk, de luieremmer is in heel veel kleuren te verkrijgen.

Voordelen
Het wordt vieze luchtjes onmogelijk gemaakt om te ontsnappen door het unieke schuifsysteem met een rubberen ring. Daarnaast is het een groot voordeel dat je ook een gewone afvalzak kunt gebruiken. Super handig! Maar het voordeel van de originele afvalzakken van Ubbi is dat deze biologisch afbreekbaar zijn. De luieremmer biedt daarnaast ruimte aan maar liefst 50 luiers! En tot slot zit er ook een kinderslot op, zodat je kindje niet in de emmer naar een vieze luier kan graaien.

Nadelen
Het enige nadeel is dat deze luieremmer iets duurder is in aanschaf. Maar je bent daarentegen geen extra kosten kwijt aan speciale navul-cassettes.

2. Tommee Tippee luieremmer

Beste geurloze emmer

Afmeting: 25 x 45 x 30 cm
Type: draaisysteem
Inhoud: 35 liter
Navulling: navulcassette

De Tommee Tippie Twist & Click is de enige emmer die elke luier afzonderlijk verpakt, waardoor geen vieze geurtjes ontsnappen wanneer de deksel wordt geopend. Het is hierdoor de beste geurloze luieremmer in deze top 10. 

Voordelen
Het grootste pluspunt van de luieremmer is dat deze echt geurloos is door een uniek draaisysteem dat geen andere luieremmer heeft. Elke luier wordt apart verpakt in plastic. Wat een mooie bijkomstigheid is, is dat de luieremmer en navullingen bestaan uit 98% gerecycled plastic. Daarnaast biedt de emmer ruimte aan ongeveer 28 luiers

Nadelen
De navullingen zijn prijzig. Maar hoe meer navulcassettes je tegelijk koopt, hoe goedkoper ze zijn. Ze zijn te verkrijgen vanaf €4,- per stuk. Met een cassette doe je ongeveer een maand. 

3. We-Too luieremmer

Mooiste design

Afmeting: 25 x 25 x 46 cm
Type: draaisysteem
Inhoud: 25 liter
Navulling: standaard zakken

De luieremmer van We-Too is niet alleen praktisch in gebruik, maar heeft ook het mooiste design. Het oog wil ook wat natuurlijk. Daarnaast is hij te verkrijgen in allerlei mooie kleuren, zoals roestbruin en oudroze. En heeft het een gepatenteerd anti-geursysteem.

Voordelen
De We-Too luieremmer hoef je niet in het hoekje van de babykamer te verstoppen. Het heeft een stijlvol design, en is te koop in meerdere mooie kleuren. Je hebt net als bij Ubbi geen speciale navullingen nodig, en je kunt een standaard pedaalemmerzak gebruiken.

Nadelen
Ondanks het anti-geursysteem geven toch een aantal ouders aan dat wanneer de emmer wordt geopend om een luier weg te gooien er nare luchtjes vrijkomen. Daarnaast geeft We-Too aan dat de luieremmer ruimte biedt aan zo’n 25 luiers. Dit blijkt in de praktijk toch iets minder te zijn.

4. Korbell luieremmer

Meest praktisch

Afmeting: 21 x 25 x 45 cm
Type: voetpedaal
Inhoud: 15 liter
Navulling: navulzakken

Bij de meeste luieremmers heb je beide handen nodig om de luier in de emmer te krijgen. Maar niet bij de Korbell luieremmer. Dit is namelijk een van de weinige met een pedaal. Zo kun je met je andere hand veilig je baby op het verschoonkussen vasthouden. 

Een pluspunt is dat je slechts met één hand de luier weg kan gooien vanwege het voetpedaal. Bij de meeste luieremmers heb je namelijk beide handen nodig. Door het dubbele afsluitsysteem blijven nare luchtjes in de emmer. Daarnaast wordt zuinig omgegaan met de navulling in de luieremmer. Is deze vol? Dan snijd je deze met een uniek snij-systeem af en haal je de zak eruit door het deurtje aan de voorkant van de luieremmer. De emmer biedt ruimte aan zo’n 40 luiers.

Nadelen
De navulzakken zijn aan de dure kant. Maar net als bij de navullingen van Tommee Tippee geldt ook hier dat hoe meer je er tegelijkertijd koopt, hoe goedkoper ze worden. Met elke navulzak doe je ruim een maand.

5. Bébé-jou emmer met deksel

Beste budget keuze

Afmeting: 36,5 x 32 x 28 cm
Type: deksel
Inhoud: 15 liter
Navulling: standaard zakken

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een luieremmer? Ga dan voor de Bébé-jou luieremmer. Voor een lage prijs heb je een simpele maar praktische emmer met een losse deksel waar je de luiers in weg kunt gooien. Deze is ook nog eens verkrijgbaar in meerdere kleuren en printjes.

Voordelen
De Bébé-jou luieremmer is de beste budget keuze. Voor weinig geld heb je een handige emmer waar je de vieze luiers in op kunt bergen. Wat fijn is, is dat je geen speciale navullingen nodig hebt. Je kunt hem met of zonder een gewone pedaalemmerzak gebruiken. Ook handig. Je kunt de emmer ook gebruiken om het badje te vullen en te legen.

Nadelen
Deze luieremmer beschikt niet over een uniek systeem om nare luchtjes van de vieze luiers tegen te houden. Door de losse deksel verspreiden nare luchtjes zich vrij snel door de kinderkamer bij het weggooien van de luier.

Meest gestelde vragen over een luieremmer

Om ervoor te zorgen dat je een goede keuze kunt maken geef ik antwoord op de meest gestelde vragen rondom het kopen van de beste luieremmer.

Wat is een luieremmer? 

Een luieremmer is een afvalbak speciaal voor luiers. De meeste emmers beschikken over een uniek afsluitsysteem waardoor nare luchtjes niet ontsnappen. Maar er is natuurlijk ook een klassieke luieremmer met een losse deksel.

Welke soorten luieremmers zijn er?

Er zijn verschillende soorten luieremmers. Hieronder volgt een opsomming van de emmers die het meest voorkomen.

 • Luieremmer met een deksel
  De meeste simpele variant is een plastic emmer met een losse deksel erop. Dit is dan ook de meest goedkope variant. Het nadeel van deze emmers is dat het de nare luchtjes niet helemaal goed tegenhoudt. Een voorbeeld is de luieremmer van Bébé-jou.
 • Emmer met een draaisysteem
  Een luieremmer met dit handige draaisysteem zorgt ervoor dat er geen vieze luchtjes vrij komen. Als eerst draai je de klep van de emmer open. Daarna leg je de vieze luier in de tussenruimte. Vervolgens draai je de klep weer terug en valt de luier in de afvalzak. Een voorbeeld hiervan is We-Too.
 • Luieremmer met een cassette
  Een emmer met een cassette werkt op een heel andere manier dan de andere systemen. Bij de meeste luieremmers komt de luier terecht in een grote afvalzak. Dit is niet het geval bij emmers met een cassette. Telkens wanneer je een luier in de opening legt, dan druk je deze met de deksel in de emmer. De cassette draait zo een aantal keer rond, waardoor elke luier apart wordt verpakt in plastic. Uiteindelijk krijg je zo een lange slinger met luiers in de luieremmer. De vieze geurtjes krijgen zo geen kans om te ontsnappen. Een voorbeeld van een emmer met dit systeem is Tommee Tippee.
 • Emmer met een pedaal en dubbel afsluitsysteem
  Tot slot heb je ook luieremmers met een pedaal. Een voordeel hiervan is dat je slechts één hand nodig hebt om een luier weg te gooien. Wanneer je met je voet op het pedaal gaat staan opent de klep van de luieremmer. Je legt dan eerst de luier in een tussenruimte. Als de klep daarna dichtgaat, valt de luier naar beneden in de afvalzak. Zo blijven de nare luchtjes in de emmer. Een voorbeeld hiervan is Korbell.

Wat is de beste luieremmer? 

Het belangrijkste is dat de beste luieremmer voorkomt dat de vieze luchtjes van de luiers verspreid worden. De manier waarop verschilt per emmer. Dit kan door middel van bijvoorbeeld een uniek draaisysteem of een losse deksel op een emmer. Uiteraard moet de beste luieremmer ook voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Wil je een kleine of juist een grote? En moet deze een neutrale kleur hebben of wat mag de emmer ook wat meer opvallend zijn?

Hoeveel luiers passen in een emmer?

Het aantal luiers dat in een luieremmer past hangt af van de inhoud. In een kleinere emmer zoals We-Too kun je 20 á 25 luiers kwijt en in een grote emmer zoals Ubbi tot 50 luiers. Maar los van de grootte is het sowieso raadzaam om toch regelmatig even de afvalzak te verwisselen. Ook wanneer deze nog niet helemaal vol is.

Luieremmer beste

Waar moet je op letten bij het kopen van een luieremmer?

Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van een luieremmer. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste punten: 

 • Geurloze sluiting
  De belangrijkste functie van een luieremmer is natuurlijk dat deze de vieze luchtjes van de luiers tegenhoudt. Let daarom voorafgaand aan het kopen van een emmer erop dat deze dit ook echt doet.
 • Materiaal
  De meeste luieremmers zijn gemaakt van plastic. Het nadeel is dat de geur van de luiers hier snel intrekt. Dit betekent dat je de binnenkant van de emmer regelmatig even schoon moet maken. Maar er zijn ook emmers gemaakt van staal die de geurtjes niet opnemen. Deze zijn iets duurder in aanschaf, maar het scheelt wel een hoop schoonmaakwerk.
 • Inhoud
  De inhoud van de emmer is een ander belangrijk punt om op te letten. Als een emmer te klein is, moet je deze alsnog heel vaak legen. En het is juist fijn dat je niet telkens naar de kliko hoeft te lopen. Let daarom bij de aanschaf op de inhoud van de luieremmer.
 • Design
  Ga voor een luieremmer die past bij jouw persoonlijke smaak. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kleine onopvallende emmer. Maar ook voor eentje in een mooie kleur en design.
 • Prijs
  Een luieremmer van €85,- kan duur zijn in de aanschaf, maar op de lange termijn goedkoper zijn dan een emmer die slechts €25,- kost. Dit komt door eventuele speciale navullingen die nodig kunnen zijn. Hierdoor kunnen de kosten uiteindelijk een stuk hoger oplopen. Mijn tip is om hierop te letten als je een luieremmer gaat kopen.

Hoe maak je een luieremmer schoon?

Het is aan te raden om sowieso iedere week de bovenkant van de luieremmer schoon te maken. Soms wil het gebeuren dat een vieze luier toch net wat meer randjes raakt dan alleen de opening. Is de luieremmer gemaakt van plastic? Dan is het ook verstandig om regelmatig even de binnenkant te reinigen. Ondanks dat de luiers in een afvalzak gaan, kan het toch gebeuren dat de geur in het plastic trekt. Dit is niet het geval bij metalen luieremmers, zoals Ubbi. Maar ook dan is het verstandig om met een sopje af en toe de binnenkant schoon te maken.

Wat kun je doen tegen de stank?

De stank van de emmer komt door de vieze luiers. Door de luieremmer zo kort mogelijk open te houden als je een luier weggooit, zorg je ervoor dat zo min mogelijk van deze nare luchtjes ontsnappen. De meeste luieremmers hebben een speciaal afsluitsysteem om hiervoor te zorgen. Maar ook de simpelere emmers zijn vaak voorzien van een losse deksel met een rubberen ring, zodat de stank zich niet verspreid door de hele kamer. En natuurlijk is het aan te raden 2x per week de afvalzak weg te gooien. Zelfs als deze nog niet helemaal vol zit.

Heb je speciale navullingen nodig?

Voor een aantal luieremmers, zoals bijvoorbeeld Tommie Tippee, heb je speciale navulzakken of navulcassettes nodig. Sommige emmers werken met zowel afvalzakken van hun eigen merk én/of met een gewone pedaalemmerzak, zoals de luieremmers van Ubbi en We-Too. Een voordeel van de speciale navullingen is dat deze vaak de nare geur van de luiers beter tegen houden en meestal biologisch afbreekbaar zijn. Maar het nadeel is dat deze zakken wel iets duurder zijn dan een gewone afvalzak.

Wat kost een luieremmer?

De prijzen van luieremmers variëren enorm. De goedkoopste luieremmer van Prénatal kost slechts €8,99. Dit is een simpele emmer met een losse deksel erop. De Diaperpail is één van de duurdere luieremmers en kost €89,99. Maar hiervoor heb je dan wel een grote emmer met een luchtdichte deksel en een mooi design.

Ben je op zoek naar nog meer babyspullen? Bekijk dan de koopgidsen van nog veel meer items.

Beste beoordeeld
Beste geurloze emmer
Mooiste design
Beste beoordeeld

Afmeting: 58 x 38 x 27 cm
Type: schuifsysteem
Inhoud: 45 liter
Navulling: standaard zakken

Beste geurloze emmer

Afmeting: 25 x 45 x 30 cm
Type: draaisysteem
Inhoud: 35 liter
Navulling: navulcassette

Mooiste design

Afmeting: 25 x 25 x 46 cm
Type: draaisysteem
Inhoud: 25 liter
Navulling: standaard zakken

Meest praktisch

Afmeting: 21 x 25 x 45 cm
Type: voetpedaal
Inhoud: 15 liter
Navulling: navulzakken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.