Home » Koopgids » Het beste campingbedje van 2023 | de top 10 [koopgids]

Het beste campingbedje van 2023 | de top 10 [koopgids]

beste campingbedje

Ben je op zoek naar een campingbedje voor tijdens een vakantie? Of wanneer je baby of peuter een keer uit logeren gaat? Het is belangrijk dat dit reisbedje veilig is om in te slapen, én natuurlijk dat deze makkelijk is op te zetten en mee te nemen. Maar wat is het beste campingbedje? In deze koopgids vind je de top 10 met beste campingbedjes van 2023 en antwoord op de meest gestelde vragen.

Campingbedje: een musthave voor op vakantie of logeren

Een campingbedje, ook wel reisbedje genoemd, is handig om te gebruiken wanneer je op vakantie gaat of je baby gaat logeren bij bijvoorbeeld opa en oma. Zo hoef jij je niet druk te maken om een veilige en fijne slaapplek voor je kindje. Je neemt een campingbedje eenvoudig met je mee. De meeste campingbedjes zijn namelijk licht van gewicht, en op een eenvoudige manier in- en uit te klappen. Ze nemen hierdoor ook weinig ruimte in. Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie, dan past een reisbedje makkelijk in de kofferbak.

Om jouw zoektocht naar het beste campingbed makkelijker te maken, geef ik verderop in deze koopgids tips en antwoord op de meest gestelde vragen. Maar nu eerst de top 10 met de beste campingbedjes van dit moment.

De top 10 beste campingbedjes van 2023

Om het beste reisbedje te vinden zijn er nogal wat punten waar je op moet letten. Maar maak je geen zorgen. Om je op weg te helpen vind je hieronder de top 10 met beste campingbedjes van dit moment.

Beste campingbedje? De top 10 uitgelicht

Hieronder vind je de voor- en nadelen zodat jij het beste campingbedje dat aansluit bij jouw behoeftes kunt aanschaffen.

1. Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje

Beste beoordeeld

Het Maxi-Cosi Swift 3-in-1 campingbedje is wat ons betreft de beste in deze top 10. De naam zegt het eigenlijk al. Dit reisbedje is op maar liefst 3 manieren te gebruiken. Vanaf de geboorte is het te gebruiken als een wieg. Een baby slaapt heerlijk op een comfortabel matras op een hogere stand. Hierdoor hoef je niet zo ver te bukken om je kindje uit bed te halen. Is je kindje wat ouder? Je verwijdert dan op eenvoudige wijze de wieg en zo ontstaat een heerlijk bedje voor jouw dreumes of peuter. Wil je je handen even vrij hebben? Het campingbedje is ook te gebruiken als box. Je kindje kan hier veilig in spelen terwijl jij even je eigen ding aan het doen bent.

Het campingbedje van Maxi Cosi heb je in een handomdraai in- en uitgeklapt. Dit is ideaal als je vaak op pad gaat met je baby. Zo hoef je niet onnodig staan te klungelen, voordat het reisbedje eindelijk in elkaar staat. Dit bedje is ook nog eens licht van gewicht met 7 kg en zeer compact op te vouwen, zodat je hem handig mee kunt nemen in de reistas. Tot slot heeft het campingbedje ook een mooi design waarbij je de keuze hebt uit twee kleuren: antraciet en grijs.

Specificaties
Gewicht: 7 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 97 x 78 cm
Inclusief: matras, draagtas, verstelbare hoogte

2.Hauck Sleep ’n Play Center Campingbedje

Beste koop

Net als de Maxi Cosi is ook het campingbedje van Hauck Sleep ‘n play Center multifunctioneel te gebruiken. Vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is het de beste koop in deze top 10. Als je kindje nog een baby is kan hij of zij slapen op de verhoging, zodat je geen pijn aan je rug krijgt bij het erin leggen en eruit halen van je zoontje of dochtertje.

Op vakantie is het vaak zoeken naar een geschikte plek om je kindje te verschonen. Ook hier heeft Hauck aan gedacht. Bovenop leg je namelijk de meegeleverde verschoonmat, waarop je jouw kindje op hoogte kunt verschonen. Handig! Tot slot is het campingbedje ook te gebruiken als speelplek. Aan de zijkant zit een kruipluik waar je kindje doorheen kan kruipen.

Het Hauck Sleep ’n Play Center campingbedje is makkelijk en snel in elkaar te zetten. Vertrek je weer vanaf je vakantieplek? Dan neem je het bedje makkelijk mee in de handige reistas.

Specificaties
Gewicht: 8,5 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas, verschoonplateau, verstelbare hoogte

3. Titaniumbaby Inklapbaar Reisbedje en Box

Het Titaniumbaby reisbedje is ideaal om te gebruiken op reis of bij een logeerpartij. Dit bedje heeft een speciale verhoogde bodem voor kleine baby’s. Zo hoef je niet te diep te reiken naar je baby. Ouders geven als enige nadeel aan dat deze soms wat lastig erin te ritsen is. Maar daarentegen is de verhoging heel stevig en stabiel.

In tegenstelling tot de meeste andere campingbedjes heeft de Titaniumbaby een vierkant formaat, namelijk 100 x 100 cm. Hierdoor heeft ook een dreumes of peuter genoeg ruimte om lekker te slapen, maar ook voldoende speelruimte als je het reisbedje gebruikt als box.

Dit campingbedje is makkelijk uit te klappen en na het inklappen weer compact mee te nemen in de reistas. Het is misschien niet het belangrijkste punt, maar het Titaniumbaby reisbedje heeft een mooi zwart en modern design.

Specificaties
Gewicht: 8,4 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 100 x 100 cm
Inclusief: matras, draagtas, verstelbare hoogte

4. Topmark Charlie Reisbedje

Beste budget keuze

Het Topmark Charlie campingbedje is de beste budgetkeuze in deze top 10 met reisbedjes. Wil je niet te veel geld uitgeven aan een campingbedje? Of ga je het niet zo vaak gebruiken? Dan is dit bedje een heel goede optie. 

Het is een simpel, maar stevig en comfortabel campingbedje voor een kindje om in te slapen. Sommige ouders geven aan dat het bedje wat lastig in elkaar te zetten is. Maar dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn als je het bijvoorbeeld niet zo vaak gebruikt of bij opa en oma standaard opengevouwen laat staan. 

Specificaties
Gewicht: 8,1 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas

5. Ding Campingbedje

Het Ding campingbedje van MamaLoes is vergelijkbaar met het Topmark campingbedje. Het is een prima bedje om te gebruiken tijdens een vakantie of als je baby gaat logeren. Maar slaapt je kindje meerdere keren in de week of echt een lange periode achter elkaar in dit reisbedje, dan is het aan te raden om een los ledikant matras erbij te bestellen. Het bijgeleverde matras is namelijk vrij dun. 

Het Ding campingbedje is eenvoudig in- en uit elkaar te klappen. Maar het gaat niet zo snel als bij de top 3 in deze lijst met campingbedjes. Ook fijn. Dit bedje is met 7,9 kilo één van de lichtere in deze lijst. 

Specificaties
Gewicht: 7,9 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas

6. Deryan Baby Luxe Campingbedje

Beste voor avontuurlijke reizen

Heb je een avontuurlijke vakantie geboekt? Dit campingbedje van Deryan is een musthave! De Baby Luxe uitvoering heeft alles wat je nodig hebt om jouw baby comfortabel te laten slapen tijdens het kamperen.

Het gaas van het bedje houdt alle insecten tegen, en zorgt ook voor voldoende ventilatie. Daarnaast is het materiaal 50% UV-bestendig. Het is daarom ook ideaal om te gebruiken tijdens een dagje op het strand. Het is een pop-up reistent waardoor je hem ook nog eens in een handomdraai hebt staan. Tot slot weegt het campingbedje slechts 1,8 kilo en is het daardoor heel makkelijk als een klein pakketje te verplaatsen. Naast deze crème uitvoering heb je de keuze uit nog meer dan 10 kleuren.

Specificaties
Gewicht: 1,8 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas, katoenen hoes

7. Qute Q-Sleep Reisbedje

Het Qute Q-Sleep campingbedje kwam in 2018 als beste uit de test en werd als beste koop beoordeeld door de Consumentenbond. Redenen genoeg dus om ook dit reisbedje op te nemen in deze top 10. Het is een basic bedje waar je kindje prima af en toe een nachtje in kan slapen. Maar wil je het vaker gebruiken dan raden ouders aan om een extra matrasje ervoor aan te schaffen. En het oog wil ook wat natuurlijk, je hebt de keuze uit meerdere kleuren, waaronder zwart en bruin.

Specificaties
Gewicht: 9,2 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas

8. Prénatal Luxe Campingbedje

Het campingbedje van Prénatal mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Het is een luxe uitvoering waar je een heel lange tijd plezier van gaat hebben. De eerste tijd slaapt een baby op de bodemverhoger. Maar kan je kindje zichzelf optrekken, dan haal je deze eruit en slaapt je hij of zij op de bodem.

Dit reisbedje beschikt ook over handige wieltjes, zodat je het makkelijk kunt verplaatsen. Het bedje is met 10,2 kilo wel één van de zwaardere campingbedjes, en daardoor is het niet altijd makkelijk mee te nemen. Maar het is daarentegen wel heel stabiel en stevig.

Specificaties
Gewicht: 10,2 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas, verstelbare hoogte

9. Bebies First Reisbedje

Het campingbedje van Babies First is een simpel bedje dat prima is om je baby bijvoorbeeld in te laten slapen tijdens een nachtje logeren. Het is niet al te ingewikkeld om het uit elkaar te vouwen en na gebruik weer in te klappen. Een nadeel van dit campingbedje is het dunne matras. Wil je dat jouw kindje comfortabel kan slapen dan is het verstandig om het losse Cabino campingmatras erbij aan te schaffen. 

Specificaties
Gewicht: 7,6 kg
Maximele draaggewicht: 15 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas

10. Deryan Believer Campingbedje

De top 10 met beste reisbedjes wordt afgesloten met nog een bedje van het merk Deryan. Dit merk is gespecialiseerd in het ontwikkelen van handige producten voor op reis met je kind. Daarom hoef je niet te twijfelen aan de kwaliteit van dit campingbedje. Het is makkelijk op te zetten en weer in te klappen. Zo neem je het bedje eenvoudig mee op reis. Gegarandeerd dat jouw baby hier fijn in slaapt tijdens een vakantie.

Specificaties
Gewicht: 7,9 kg
Maximele draaggewicht: 20 kg
Afmeting matras: 120 x 60 cm
Inclusief: matras, draagtas

Meest gestelde vragen over een campingbedje

Wanneer gebruik je een campingbedje?

Een campingbedje is een bedje waar je baby, dreumes of peuter in kan slapen als je op vakantie bent, als hij of zij uit logeren gaat of zelfs als je ergens op visite gaat. Het is dus geen permanente slaapplek voor je kind. Thuis gebruik je gewoon het eigen ledikant of de wieg. Een reisbedje is speciaal gemaakt om mee te nemen. Het is daarom licht van gewicht en neemt weinig ruimte in, omdat je deze in kan klappen.

Lees ook: 10x het beste ledikant, 10x de beste wieg

Welke soorten campingbedjes zijn er?

Er zijn verschillende soorten reisbedjes. Verdiep je in de voor- en nadelen en in het gebruik van de verschillende soorten bedjes zodat je een goede afweging kan maken voordat je er eentje koopt.

Stevig rechthoekig bedje

Het meest bekende is het stevige en rechthoekige reisbedje. Als je op autovakantie gaat of als je kindje gaat logeren is dit reisbedje ideaal. De meeste hebben een gewicht tussen de 7 en 10 kilo. Weet je van tevoren dat je regelmatig een stuk moet lopen met het campingbedje, dan is het verstandig om er eentje te kiezen die niet richting de 10 kilo gaat. Veel van deze bedjes zijn in hoogte verstelbaar. Ze zijn daarom ook geschikt voor jouw baby.

Pop-up campingbedje

Pop-up campingbedjes zijn enorm populair onder kampeerders. Als je op avontuur gaat met je kind en gaat backpacken is dit lichte pop-up campingbedje ideaal. Je hebt het binnen een paar seconden opgezet en ook weer ingeklapt. Ga je een middag naar het strand en wil je je kind ook daar een dutje laten doen? Neem dit reisbedje mee. Plaats dit bedje niet in de volle zon en let erop dat het goed ventileert.

Het vierkante campingbedje

Zoek je een campingbedje dat niet alleen dienst doet als slaapplek voor je kind, maar ook als box? Het vierkante reisbedje heeft deze dubbelfunctie. De variant met een in hoogte verstelbare bodem maakt het eenvoudig om je kindje uit bed te halen.

beste campingbed

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingbedje?

Het beste campingbedje is voor elk kindje anders. Welke het meest geschikt is voor jouw kindje hangt af van hoe je het bedje wilt gebruiken. Wij hebben een aantal tips waar je het beste op kunt letten als je een reisbedje gaat kopen.

Veiligheid
Het is belangrijk dat een reisbedje stabiel is, zeker als je baby ’s nachts nogal bewegelijk is. Verder moet het bedje voldoende stevig zijn en geen scherpe randen hebben waaraan je kindje zich kan bezeren. Het matras moet voldoende ondersteuning bieden aan het lichaam en het is tevens belangrijk dat het matras goed past. Er mag niet meer dan 2 centimeter ruimte zitten tussen het reisbed en de matras. Leg voor de veiligheid geen extra matras op het bedje, tenzij dit matrasje hier speciaal voor bedoeld is. Je kindje kan anders tussen de twee matrassen komen te zitten.

Een goede vergrendeling met speciale kindersluiting zorgt voor extra veiligheid. Zo voorkom je gevaarlijke situaties, omdat je kindje zelf het bedje niet in kan klappen. Tenslotte moet je het reisbedje voldoende kunnen ventileren. Je let erop dat de zijkanten van materiaal gemaakt zijn dat voldoende lucht doorlaat.

Formaat
Je koopt een campingbed, omdat het makkelijk mee te nemen is. Kijk daarom naar de afmetingen van het bedje in ingeklapte én uitgeklapte vorm. Let erop dat het bedje in ingeklapte vorm ook in je auto past of makkelijk mee te nemen is in de trein of het vliegtuig.

Gewicht van je kindje
Houd je bij de aanschaf van een bedje aan de maximale leeftijd, gewicht of lengte die de fabrikant adviseert. Zo voorkom je gevaarlijke situaties. De meeste bedjes kunnen een gewicht dragen van 15 kilo. Dit is tot een leeftijd van ongeveer 2,5 tot 3 jaar.

Gewicht van het bedje
Een lichtgewicht en compact reisbedje is wel zo praktisch als je op het vliegtuig stapt. Zo’n bedje dat niet te zwaar is, kan je zelfs meenemen als handbagage. Gebruik je het reisbedje vooral tijdens logeerpartijen of op autovakanties? Het gewicht is dan minder van belang. Bedenk daarom goed waar je het bedje voor wilt gebruiken.

Verstelbare bodem
Als je kindje nog een baby is, is een bedje met een verstelbare bodem handig. Zo voorkom je dat je ver moet bukken. Een verstelbare bodem is ook handig voor oudere kinderen. Zo krijgt je peuter geen kans om te ontsnappen als de bodem op de laagste stand staat.

Manier van in- en uitklappen
Je koopt een reisbedje om ermee op pad te gaan en regelmatig in- en uit te klappen. Niets is vervelender als dit lastig gaat. Bij het ene bedje is dit makkelijker dan bij het andere. Probeer daarom eerst of jij het reisbedje makkelijk in elkaar kunt zetten en weer in kunt klappen. Zo kom je als je op de plek van bestemming bent aangekomen niet voor verrassingen te staan.

Hoe zet je een campingbedje op?

Er zijn twee manieren om een reisbedje op te zetten. Zo zijn er de monteerbare campingbedjes en de opvouwbare varianten.

Monteerbare campingbedjes
Voor een monteerbaar campingbedje heb je iets meer tijd nodig om het op te zetten, maar als het reisbedje staat, is het een comfortabele en stabiele slaapplek. Het bedje bestaat uit verschillende onderdelen die je in elkaar zet en als je het uit elkaar haalt weer compact kan opbergen.

Opvouwbare campingbedjes
De opvouwbare campingbedjes zijn ideaal, omdat ze binnen enkele seconden staan. Sommige kan je zelfs met één hand uitklappen terwijl je met je andere hand je baby vasthoudt. Sommige bedjes hebben een pop-up systeem waarbij de buizen in één keer in de juiste positie draaien. Bij een reisbedje met een paraplusysteem zet je het bedje uit, daarna duw je de bodem naar beneden zodat de zijkanten vastklikken. Bij andere bedjes doe je het pakket open en klap je eenvoudig de poten uit.

Vanaf wanneer kun je een campingbedje gebruiken?

Veel reisbedjes kun je meteen na de geboorte van je baby gebruiken. Lees de gebruiksaanwijzing van de fabrikant of dat ook voor het bedje van jouw keuze geldt.

Tot wanneer kun je een reisbedje gebruiken?

De meeste reisbedjes bieden een slaapplek voor kinderen tot 3 jaar en een gewicht van 15 kilo. Dit verschilt per campingbedje. Wil je het reisbedje ook voor jouw peuter gebruiken? Een reisbedje met een verstelbare bodem op het laagste niveau voorkomt dat jouw kleintje zelf uit bed klimt.

Waarom geen matras in een campingbedje?

Vaak is het matras van een campingbedje dun en daarom is het verleidelijk om er een extra matras in te leggen. Doe dit alleen als het extra matras speciaal voor campingbedjes gemaakt is. Anders kan je kindje tussen het matras en de zijwand komen te liggen waardoor het niet goed kan ademen.

Ben je op zoek naar nog meer babyspullen? Bekijk dan de koopgidsen van nog veel meer items. 

Beste beoordeeld
Beste voor avontuurlijke reizen

Ga naar de laagste prijs

babypark.nl (€44,95)
bol.com
Beste voor avontuurlijke reizen

Ga naar de laagste prijs

babypark.nl (€44,95)
bol.com