Home » Grijze babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Grijze babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Een grijze babykamer saai? Integendeel! Deze kleur kun je prima gebruiken als basis en geeft veel rust in de kinderkamer. Een ander voordeel is dat grijs erg makkelijk te combineren is met andere kleuren. Wil je graag weten hoe? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Grijs als basis

Een babykamer met alleen maar grijs is misschien wat saai. Maar het is wel de perfecte kleur om als basis te gebruiken. Grijs is neutraal en zorgt tevens voor rust in een ruimte. En dat is natuurlijk belangrijk in de slaapkamer van jouw kindje. Je kunt ook spelen met meerdere grijstinten. Ga je voor het donkere antraciet, dan geef je de babykamer een moderne uitstraling. Maar kies je voor bijvoorbeeld lichtgrijze meubels dan kun je juist een warm en landelijk gevoel creëren.

Hoe combineer je grijs in de babykamer?

Het ideale van grijs is dat deze nagenoeg met iedere kleur te mixen en matchen is. Met deze neutrale basis kun je met een andere accentkleur de babykamer weer een heel ander gevoel geven. De combinatie met blauw zorgt voor een wat koelere uitstraling in de slaapkamer. Maar laat je juist okergele accenten terugkomen, dan creëer je een warmere sfeer. Hetzelfde geldt voor het gebruik van verschillende materialen: hout of metaal. Het laat zich allemaal met grijs combineren.

Kalkverf op de muur met roze accenten

In deze stijlvolle babykamer is gekozen voor grijs kalkverf op de muur met roze en gouden accenten. Dit creëert samen een stoer en speels effect.

Babykamer met grijze kalkverf met roze accenten
@interieur_huisjekant

Antraciet samen met okergeel

Ook een donkere tint grijs zoals antraciet is heel mooi. Kijk maar eens naar de antracietkleurige commode in deze babykamer. Samen met het okergeel op de muren zorgt het voor een warme sfeer.

Babykamer met antraciet grijs en okergeel
@by.hilke

De leukste accessoires voor een grijze babykamer

Wil je graag de kleur grijs in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een grijze babykamer
 1. Klamboe van Meyco, Bol.com, €44,95
 2. Wandlamp van ByOn, PSikhouvanjou, €59,95
 3. Omslagdoek, Koeka, €44,95
 4. Knuffel van Done by Deer, Prénatal, €39,99
 5. Ledikantdeken van Witlof for Kids, Klein & Stoer, €74,95
 6. Ledikant van Coming Kids, Babypark, €329,-
 7. Aankleedkussenhoes van Witlof for Kids, Klein & Stoer, €35,95
 8. Mobiel van Liewood, PSikhouvanjou, €26,95
 9. Olifant van Love Me Decoration, PSikhouvanjou, €92,95
 10. Opbergkrat, Hema, €8,50
 11. Vloerkleed van Done by Deer, Prénatal, €49,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.