Home » Kleur » Grijze babykamer inspiratie | Shop the look!

Grijze babykamer inspiratie | Shop the look!

Een grijze babykamer saai? Integendeel! Deze kleur kun je prima gebruiken als basis en geeft veel rust in de kinderkamer. Een ander voordeel is dat grijs erg makkelijk te combineren is met andere kleuren in de babykamer. Wil je graag weten hoe? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Grijze babykamer: een rustige basis

Een babykamer met alleen maar grijs is misschien wat saai. Maar het is wel de perfecte kleur om als basis te gebruiken. Grijs is neutraal en zorgt tevens voor rust in een ruimte. En dat is natuurlijk belangrijk in de slaapkamer van jouw kindje.

Er zijn verschillende grijstinten waar je uit kunt kiezen. Iedere tint geeft weer een andere sfeer aan de babykamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichtgrijze muur. Of van de commode een eyecatcher maken door deze antraciet te verven.

Hoe combineer je grijs in de babykamer?

Het ideale van grijs is dat deze nagenoeg met iedere kleur te mixen en matchen is. Met deze neutrale basis kun je met een andere accentkleur de babykamer weer een heel ander gevoel geven. De combinatie met blauw zorgt voor een wat koelere uitstraling in de kinderkamer. Maar laat je bijvoorbeeld roestbruine accenten terugkomen, dan creëer je juist een warme sfeer. Hetzelfde geldt voor het gebruik van verschillende materialen: hout of metaal. Het laat zich allemaal met grijs combineren.

Grijs behang met een roestbruin hemeltje

In deze babykamer is gekozen voor een vrolijk grijs behang met bosdieren. Deze lichte kleur zorgt voor een mooi contrast met de roestbruine klamboe. De knuffeldieren maken het een gezellige beestenboel in de kinderkamer.

Grijze muur in de babykamer

In deze stijlvolle babykamer is gekozen voor grijs kalkverf op de muur. Dit zorgt voor een speels effect. Samen met de roze en gouden accenten geeft het de kinderkamer een stoere look.

Antraciete commode als eyecatcher in de babykamer

De commode in het antraciet met leren handgreepjes is een echte eyecatcher in de babykamer. Samen met de okergele muren zorgt het voor een warme sfeer.

De leukste accessoires voor een grijze babykamer

Wil je graag de kleur grijs in jouw babykamer terug laten komen? De leukste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Grijze babykamer accessoires
 1. Childhome dierenkop olifant, Bol.com, €39,95
 2. Vilten opbergmand van Jollein, Bol.com, €12,95
 3. Jollein aankleedkussenhoes, Bol.com, €7,09
 4. Jollein groeimeter, Bol.com, €24,05
 5. Touw hanglamp, Bol.com, €18,95
 6. Meyco klamboe, Bol.com, €40,95
 7. Little Dutch commode mandje, Bol.com, €14,95
 8. Jollein ledikant laken, Bol.com, €18,95
 9. Jollein ledikant deken, Bol.com, €36,85
 10. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €64,95
 11. Sierkussen, Bol.com, €15,99
 12. Dierenkruk olifant, Bol.com, €59,94

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.