Home » Koopgids » Het beste meegroeibed van 2022 | de top 10 [koopgids]

Het beste meegroeibed van 2022 | de top 10 [koopgids]

Beste meegroeibed

Met een meegroeibed hoef jij je de eerste zes jaar niet druk te maken om het kopen van een nieuw bed. Deze groeit namelijk met je kindje mee. Maar wat is nu het beste meegroeibed? Waar moet je op letten bij het kopen ervan? En wat zijn de voordelen van een meegroeibedje? In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen, en deel ik de top 10 met beste meegroeibedden van 2022. 

Waarom zou je kiezen voor een meegroeibedje?

Een meegroeibed is niet alleen een ledikant, maar ook een peuterbed of kinderbed. Het groeit dus letterlijk met je kindje mee, waardoor je tot zeker een leeftijd van zes jaar geen nieuw bed hoeft te kopen. Een meegroeibedje is iets duurder in aanschaf, maar op de lange termijn ben je een stuk goedkoper uit en bespaar je dus flink wat kosten.

Daarnaast vinden peuters de overstap van een ledikant naar een peuterbed vaak erg spannend. Maar met een meegroeibed is dit een stuk minder. Jouw kindje blijft dan namelijk in hetzelfde vertrouwde bed slapen. Het enige wat je hoeft te doen is het ledikant ombouwen tot een peuterbed.

Om jouw zoektocht naar het beste meegroeibedje makkelijker te maken, geef ik verderop in deze koopgids tips en antwoord op de meest gestelde vragen. Zoals onder andere de voor- en nadelen en waar je op moet letten bij het kopen van een meegroeibed. Maar nu eerst de top 10 met de beste meegroeibedden van dit moment.

De top 10 beste meegroeibedden van 2022

Hieronder vind je de 10 beste en leukste meegroeibedden van 2022.

Het beste meegroeibed: de top 10 uitgelicht!

1. Stokke Sleepi Meegroeibed

Beste meegroeibed

Afmetingen: 74 x 127/166 cm
Materiaal: hout

Het Stokke Sleepi Meegroeibed is de beste in deze top 10. Het merk Stokke staat bekend om producten van hoge kwaliteit. Zo ook dit bedje met een mooi ovaal design. Het is zo ontworpen dat het met een kindje meegroeit. De eerste periode is het te gebruiken als een ledikant. En later is de Stokke Sleepi om te bouwen naar een juniorbed met een uitbreidingsset. Het enige nadeel is dat deze er los bijgekocht moet worden. Maar dan is dit meegroeibed tot maar liefst een leeftijd van 10 jaar te gebruiken. Het heeft dan namelijk een lengte van 160 cm. Dit is nog eens een stuk groter dan de meeste meegroeibedden.

2. Bopita Indy Bedbank

Beste koop

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

De Bopita Indy is één van de meest populaire meegroeibedden, en is dan ook de beste koop. En dit is niet voor niets. Het heeft een mooi design waarbij wit wordt gecombineerd met naturel houten spijlen en pootjes. Met een afmeting van 70 x 140 cm kan een kindje hier tot ongeveer 6 à 7 jaar in slapen, waardoor je slechts één bedje hoeft aan te schaffen. Is je kindje klaar om de overstap te maken naar het peuterbed, dan haal je een zijkant met de spijlen eraf. Dit maakt de overgang een stuk minder spannend.

3. Sebra Kili Meegroeibed

Mooiste design

Afmetingen: 70 x 110/150 cm
Materiaal: hout

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€889,00)

Het Sebra Kili meegroeibed is niet goedkoop, maar je hebt hiermee wel een echte eye-catcher in de babykamer. Het bedje is vanaf de geboorte te gebruiken tot ongeveer 7 jaar. In de babyfase is het een ledikant, en na ongeveer 2 jaar is het om te bouwen naar een peuterbed door een zijkant eraf te halen. Is je kindje weer wat ouder, dan is het eenvoudig uit te schuiven naar een juniorbed.

Het Sebra Kili meegroeibedje heeft een speciaal matras dat je er los bij moet bestellen. Deze bestaat uit het standaardmatras met een verlengstuk voor het juniorbed. Ook leuk, het bedje is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

4. Bopita Nora Mat Zwart

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Steeds vaker wordt gekozen voor een zwart bedje in de babykamer. Daarom mag bedbank Nora van Bopita niet ontbreken in de top 10 met beste meegroeibedden. Het zwart wordt gecombineerd met naturel spijlen en pootjes, waardoor het ook nog warmte uitstraalt. Is je baby gegroeid tot een peuter, dan kun je een zijkant eraf halen.

5. Leander Meegroeibed

Afmetingen: 70 x 120/150 cm
Materiaal: hout

Het Leander meegroeibed heeft een prachtig Scandinavisch design met ronde vormen die zorgen voor een moderne look. Het bedje is aan te passen in verschillende opstellingen die elk horen bij een andere fase. De eerste twee jaar gebruik je het Leander meegroeibedje als een ledikant, daarna is het met een Junior Extension Kit om te bouwen naar een stijlvol peuterbed. Hierdoor hoef je de eerste zeven jaar geen ander bedje te kopen voor je kindje.

6. Bopita Lynn Bedbank

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

De Bopita Lynn Bedbank heeft een soortgelijk design als het meegroeibed Indy. De pootjes zijn van naturel beukenhout, maar bij dit bedje zijn zowel de spijlen als de hoofdborden wit. Dit meegroeibedje past daardoor nagenoeg bij alle kleuren in de baby- of kinderkamer. Is je kindje toe aan een groter bed, dan haal je een zijkant eraf. Zo heb je een bedbank waar je kindje zelfstandig in en uit kan stappen.

7. Quax Meegroeibed Cocoon

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Ga naar de laagste prijs
vanastenbabysuperstore.nl (€525,00)

Het meegroeibedje Cocoon van Quax heeft een stijlvol en modern design. Daarnaast heeft het een prachtige mosgroene kleur. Hierdoor is de look van dit bedje net even wat anders dan de meeste meegroeibedden. Als je kindje groot genoeg is kun je het bedje ombouwen naar een kleuterbedje met een mooi hoofdbord.

8. Childwood Meegroeibedje

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Het Childwood meegroeibed heeft een degelijk en standaard design. Het voordeel hiervan is dat het in elke babykamer past. Met een afmeting van 70 x 140 cm hoef je je de eerste jaren niet druk te maken om een bedje. De eerste periode is dit meegroeibedje te gebruiken als ledikant, en later is het om te bouwen naar een peuterbed met uitvalbeveiliging.

9. Bopita My First House Bed

Afmetingen: B67 x H170 x L129 cm
Materiaal: hout

Met het Bopita My First House gaat je baby met veel plezier naar bed. Hoe gaaf is het om in een bedhuisje te slapen! Het dak kun je ook nog eens leuk aankleden met bijvoorbeeld een liaan in een jungle babykamer of een vlaggenlijn. De eerste twee jaar kun je jouw kindje laten slapen met de spijlen, en daarna is het bedje om te bouwen naar een bedbank, zodat je peuter zelf in en uit het bed kan stappen.

10. Hibaby Meegroeibed

Afmetingen: 60 x 120 cm
Materiaal: hout

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€399,99)

Heb je weinig ruimte in de babykamer? Dan is de Hibaby een goede optie. Dit meegroeibed heeft namelijk het formaat van een ledikant (120 x 60 cm), maar is alsnog om te bouwen naar een peuterbed met uitvalbescherming. Daarnaast heeft het een lade onder het bed waar je nog allerlei spulletjes in op kunt bergen. Zo wordt de ruimte in de kinderkamer optimaal benut!

Meest gestelde vragen over een meegroeibed

Wat is een meegroeibed?

Een meegroeibedje is eigenlijk precies zoals het klinkt: een bed dat meegroeit met je kind. Het bed begint als een volwaardig ledikant, inclusief spijlen en de nodige veiligheid voor de baby en peuter. Wanneer je kind ouder wordt, kun je het bed gemakkelijk aanpassen naar de leeftijd. De spijlen kun je bijvoorbeeld verwijderen en met het bijbehorende verlengstuk vergroot je het ledikant tot een volwaardig kinderbed. Voor een kind is dit heel prettig, omdat hij of zij niet hoeft te wennen aan een volledig nieuw bed en voor de ouders is een meegroeibed een goede investering voor de toekomst van je kindje.

Leestip: De top 10 beste ledikantjes

Wat zijn de afmetingen van een meegroeibedje?

Er zijn een heleboel verschillende meegroeibedden op de markt. Deze hanteren niet allemaal dezelfde afmetingen. De meeste meegroeibedden hebben een afmeting van 70×140 centimeter. Dit is de perfecte maat voor zowel een ledikant als een volwaardig kinderbed. Er zijn echter ook meegroeibedden die extra verlengstukken aanbieden. Deze bedden kun je verlengen tot een maximum van 200 centimeter. Het is daarom belangrijk om bij de aankoop goed te letten op de maten van het bed.

Vanaf wanneer gebruik je een meegroeibed?

Een meegroeibed kun je gebruiken voor kinderen met een leeftijd vanaf vijf weken. In het begin gebruik je uiteraard het ledikant mét zijhekjes. De bodem van het ledikantje stel je in op de hoogste stand, zodat je als ouders het kindje gemakkelijk kunt oppakken. Na de eerste zes maanden is het tijd om de bodem van het ledikantje aan te passen en in te stellen op de laagste stand. Zo kan je kindje niet over de rand van het ledikant heen tuimelen, wanneer hij of zij in bed gaat staan. Vanaf een jaar of twee is je kindje oud genoeg voor een écht peuterbed. Dit is gemakkelijk te realiseren door de hekjes te demonteren en het hoofd- en voeteneinde te verlagen. Zo creëer je een volwaardig juniorbed waar je kindje nog vele jaren heerlijk in kan slapen.

Tot welke leeftijd gebruik je een meegroeibed?

Een meegroeibed heeft geen specifieke einddatum. Sommige kinderen slapen tot hun achtste in een meegroeibed, terwijl andere kinderen er rond hun vijfde al uitgroeien. Over het algemeen, worden de meeste meegroeibedden gebruikt voor kinderen tot een leeftijd van zes jaar, maar het is belangrijk om dit zelf goed in de gaten te houden. Ieder kind groeit immers op zijn eigen manier en sommige kinderen zijn sneller toe aan een groot bed dan anderen.

Hoe gebruik je een meegroeibedje?

Een meegroeibed bestaat uit verschillende onderdelen. Je hebt niet alle onderdelen direct nodig, dus het is belangrijk dat je een goede plek hebt om de overige onderdelen op te bergen. Als je een meegroeibedje hebt gekocht voor een (pasgeboren) baby, dan begin je natuurlijk met het in elkaar zetten van het ledikantje inclusief zijhekjes voor de veiligheid.

Voor baby’s van jonger dan 6 maanden, is het belangrijk om de bodem van het ledikant op de hoogste stand te zetten. Zo kun je het kindje gemakkelijk oppakken. Is je kindje 6 maanden of ouder? Dan kun je de bodem van het ledikant naar de laagste stand verplaatsen. Kindjes van deze leeftijd kunnen namelijk al staan (met hulp van de zijhekjes), waardoor een bodem op de hoogste stand voor gevaarlijke situaties zou kunnen zorgen.

Vanaf een jaar of twee, kun je het ledikantje ombouwen naar een peuterbed. Hierbij demonteer je de hekjes en verlaag je het hoofd- en voeteneinde. Afhankelijk van het soort meegroeibed dat je hebt gekocht, kun je ook de lengte van het bed aanpassen.

Meegroeibed baby

Waar moet je op letten als je een meegroeibed gaat kopen?

Er zijn verschillende punten om op te letten bij het kopen van een meegroeibed. Als eerste is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van het bed. Doorgaans zullen de afmetingen van het bed hetzelfde blijven, maar sommige meegroeibedden bieden ook verlengstukken aan, waarmee je het bed kunt verlengen tot 200 cm. Dit is een persoonlijke keuze, maar wel één waarover je van tevoren goed moet nadenken.

Vergeet ook vooral het matras niet. Wanneer je kiest voor een meegroeibed inclusief verlengstuk, zul je namelijk ook een langer matras moeten kopen. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te letten op het gemak waarmee je het bed kunt ombouwen. Je wilt immers niet de hele dag bezig zijn met het verwijderen van de spijlen of het verplaatsen van de lattenbodem. Vind je het moeilijk om een goed meegroeibedje te vinden? In onze koopgids hebben we de beste meegroeibedden voor je op een rijtje gezet. Uiteraard hebben we hierbij ook rekening gehouden met de bouwinstructies.

Wat zijn de voordelen van een meegroeibedje?

Er zijn veel redenen waarom steeds meer ouders voor een meegroeibed kiezen. Ten eerste is het kopen van een meegroeibed een goede investering in de toekomst van je kindje. Je hoeft je namelijk de komende zes jaar niet druk te maken over het kopen van een nieuw bed. Dit kan jullie gezin veel kosten besparen. Daarnaast is een meegroeibedje ook goed voor de ontwikkeling van kleine kinderen. De overstap van een ledikantje naar een peuterbed vinden veel kinderen namelijk nogal eng, maar met een meegroeibed hoeven ze niet van bed te wisselen. Je kunt ze simpelweg laten zien hoe jij hun ledikantje omtovert in een écht kinderbed. Hierdoor wordt de grote stap een stuk minder eng en zullen ze meer zelfvertrouwen hebben tijdens hun eerste nachten in een kinderbed.

En wat zijn de nadelen van een meegroeibed?

Een meegroeibed vereist enige kennis van klussen. Je zult namelijk eigenhandig het ledikantje moeten ombouwen tot een kinderbedje. Gelukkig komt het meegroeibedje met een handige handleiding, waarin je precies kunt vinden hoe je het bed moet bouwen. Een ander nadeel is dat het bed van jouw kindje altijd hetzelfde zal blijven. Koop je bijvoorbeeld een wit meegroeibed? Dan zul je daar niet alleen in de babykamer rekening mee moeten houden, maar ook wanneer de kamer wordt omgebouwd tot een échte kinderkamer. Gelukkig past een wit bed goed bij alle soorten verf en behang. Het combineren van een meegroeibedje is dus niet zo ingewikkeld.

Kun je een meegroeibedje gebruiken voor een newborn?

Het ledikantje van een meegroeibed hanteert al grote afmetingen, namelijk 70×140 cm. In de eerste weken na de geboorte van je kindje, wordt het daarom afgeraden om een meegroeibed te gebruiken. In plaats daarvan kun je de baby het beste in een kleine wieg laten slapen. Vanaf een week of vijf na de geboorte, kun je zonder problemen het meegroeibedje gebruiken.

Ben je op zoek naar nog meer babyspullen? Bijvoorbeeld een co-sleeper of een ledikant? Bekijk dan de koopgidsen van nog veel meer items. 

Beste meegroeibed
Beste koop
Beste meegroeibed

Afmetingen: 74 x 127/166 cm
Materiaal: hout

Beste koop

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Afmetingen: 70 x 120/150 cm
Materiaal: hout

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Afmetingen: 70 x 140 cm
Materiaal: hout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.