Home » Themakamer » Monochrome babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Monochrome babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Denk je dat een monochrome babykamer saai is. Think again! Dit thema biedt juist heel veel mogelijkheden. Door zwart met wit als basis te nemen voor je kinderkamer kun je eindeloos blijven combineren met accessoires in andere kleuren. Ik geef je graag meer tips en ideeën om jouw monochrome babykamer in te richten. 

Zwart en wit als basis in de kinderkamer

In een monochrome babykamer staan de kleuren zwart en wit centraal. Deze kleuren zijn uitstekend te combineren met accessoires in een andere accentkleur en natuurlijke materialen. De kleur roze of roestbruin passen bijvoorbeeld mooi bij een monochroom thema, waardoor het een warmere uitstraling krijgt.

Ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout zorgt weer voor een warmer gevoel bij het zwart en wit. Is jouw kinderkamer toe aan een nieuwe look? Kies dan een andere accentkleur en pas wat accessoires aan. Zo heeft je kindje weer een heel nieuwe kamer. 

Monochroom met een aardetinten

Deze babykamer laat zien dat een monochroom thema zich heel goed laat combineren met aardetinten en natuurlijke materialen. De naturel kleuren van de dierenkoppen, de stoel en het vloerkleed zorgen samen voor meer warme in de kinderkamer.

Zwart en wit samen met natuurlijke elementen

Ook natuurlijke elementen in combinatie met zwart en wit zorgen voor een warmer gevoel. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een ledikant van onbewerkt hout en plantjes. Kijk maar eens naar deze babykamer.

De leukste accessoires voor een monochrome babykamer

Wil je graag het monochrome thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Monochrome babykamer accessoires
 1. Letterbord 30 x 45 cm, Bol.com, €21,99
 2. KidsDepot hanglamp, Bol.com, €41,70
 3. Rotan wandspiegel, Bol.com, €34,95
 4. Superhero poster A3, Bol.com, €12,99
 5. Flow Amsterdam nachtlampje Moby, Bol.com, €34,70
 6. Meyco klamboe, Bol.com, €42,21
 7. Baby’s Only deken, Bol.com, €39,95
 8. Wandplank, Bol.com, €34,99
 9. KidsDepot opbergmanden, Bol.com, €44,95
 10. Meyco laken, Bol.com, €14,29
 11. Baby’s Only commodemandje, Bol.com, €34,90
 12. Vloerkleed geruit 120 x 170 cm, Bol.com, €49,99

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.