Home » Koopgids » Een Mozes mandje kopen? De top 10 van 2022 en tips! [koopgids]

Een Mozes mandje kopen? De top 10 van 2022 en tips! [koopgids]

Beste Mozes mand

Een Mozes mandje is een veilige en geborgen plek voor een baby om de eerste maanden te slapen. Daarnaast zijn de manden klein, makkelijk te verplaatsen, en zijn ze verkrijgbaar in de mooiste designs. Maar welke Mozes mand is nu eigenlijk het beste? Wat zijn de voordelen? En is een Mozes mandje eigenlijk wel veilig? In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen, en deel ik de top 10 met leukste Mozes mandjes van 2022.

Een Mozes mand: de ideale slaapplek voor de eerste maanden

Een Mozes mandje is de ideale slaapplek voor een baby tijdens de eerste maanden. Het kleine formaat geeft een baby een veilig en geborgen gevoel. Het doet hem namelijk denken aan de tijd in de buik. En vanwege de afmetingen neemt een Mozes wieg ook weinig ruimte in beslag.

Er zijn heel veel Mozes mandjes waar je uit kunt kiezen met de meest mooie designs. Het merendeel is gemaakt van palmbladeren of riet, waardoor ze licht van gewicht zijn. Hierdoor is een mandje makkelijk te tillen en te verplaatsen in huis. Zo kan je baby altijd dicht bij je in de buurt slapen.

Om jouw zoektocht naar het beste Mozes mandje makkelijker te maken, geef ik verderop in deze koopgids tips en antwoord op de meest gestelde vragen. Maar nu eerst de top 10 met de mooiste en leukste Mozes manden.

De top 10 leukste Mozes mandjes van 2022

Er zijn allerlei soorten Mozes manden met verschillende kleuren, afmetingen en materialen. Om je op weg te helpen met het maken van jouw keuze heb ik de top 10 met de beste en leukste Mozes mandjes van 2022 voor je samengesteld.

1. Mozes mandje van Little Green Sheep Organic Knit

Beste beoordeeld

Afmetingen: 84 x 44 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras en bekleding

Bekijk aanbieding
bol.com (€139,95)

Het Mozes mandje van Little Green Sheep staat op de eerste plek in deze top 10. Deze mand wordt niet alleen het beste beoordeeld, maar is ook één van de mooiste. De wieg is gemaakt van palmbladeren en daardoor licht van gewicht. Op deze manier verplaats je de mand makkelijk door het huis.

Het mandje wordt geleverd met een natuurlijk matras. Deze is namelijk gemaakt van katoen, kokos en wol. De bekleding is gemaakt van zacht, ademend en organisch katoen. Er zit geen standaard bij, maar deze kun je los erbij kopen.

Het Mozes wiegje is 84 x 44 cm, en daardoor geschikt tot je baby 4 tot 6 maanden is. Het mandje is naast deze prachtige beige uitvoering ook verkrijgbaar in de kleuren wit en honey. Bekijk hier de laagste prijs van de Little Green Sheep Organic Knit Mozes Mand.

2. Funnababy Gevlochten Mozes Mand

Beste koop

Afmetingen: 85 x 45 x 18,3 cm
Hoogte standaard: 77 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras, hoes, bekleding en standaard

Bekijk aanbieding
bol.com (€95,99)

Met de Mozes mand van Funnababy haal je de beste koop in huis. Het is een prachtige mand gemaakt van palmbladeren met witte bekleding aan de binnenkant.

De Mozesmand wordt niet alleen geleverd met een matras, hoes en bekleding, maar tevens met een standaard. Het is een complete set, waardoor je niet nog meer extra spullen in huis hoeft te halen.

De Mozes mand is 85 x 45 cm. Het is hierdoor één van de grotere wiegjes, waardoor je er een lange tijd plezier van hebt. De hoogte van de standaard is 77 cm. Bekijk hier de laagste prijs van het Funnababy Gevlochten Mozes Mandje.

3. Childhome Raffia Moses Mand Ecru

Afmetingen: 84 x 47 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras en bekleding

Bekijk aanbieding
bol.com (€125,00)

Het Childhome Raffia Mozes mandje heeft een uniek design. Naast de mooie gevlochten buitenkant heeft het losse palmbladeren langs de zijkant. De binnenkant is voorzien van bekleding gemaakt van zacht jersey stof.

De afmetingen van de mand zijn 84 x 47 cm, en wordt geleverd inclusief een matras en de bekleding. De Mozes mand is met drie verschillende kleuren bekleding verkrijgbaar: ecru, grijs en gestreept. Wil je ook graag een standaard erbij? Dan past deze mand op de handige schommelstandaard van Childhome. Bekijk hier de laagste prijs van het Childhome Raffia Moses Mand Ecru.

4. Mozes mandje op standaard van Deco Moda

Afmetingen: 87 x 44 x 27 cm
Hoogste standaard: 75 cm
Materiaal: riet
Incl. matras, binnenbekleding en dekentje

Bekijk aanbieding
bol.com (€109,95)

Met het mozes mandje van Deco Moda haal je een complete set in huis. Er zit namelijk ook een houten standaard bij. Ideaal! De wieg is gemaakt van riet met een mooie zandkleurige binnenbekleding en een dekentje.

De afmetingen van de mand zijn 87 x 44 x 27 cm, daardoor is dit één van de grootste wiegjes en kun je er lekker lang gebruik van maken. Daarnaast wordt het mandje geleverd met een matras, binnenbekleding en een dekentje. Bekijk hier de laagste prijs van de Deco Moda Mozes Mandje op Standaard.

5. ByFame Mozesmand

Materiaal: katoen
Incl. matras

Bekijk aanbieding
bol.com (€129,00)

Het ByFame Mozes mandje heeft een mooi en robuust design doordat deze gemaakt is van gevlochten katoen. De hoge zijkanten geven een baby een fijn geborgen gevoel om lekker te kunnen slapen. De mand is verkrijgbaar in twee kleuren, namelijk beige en grijs.

De mand wordt geleverd met een matras waar je baby’tje heerlijk comfortabel op kan slapen. Het is exclusief een standaard. Maar deze kun je er eventueel los bijkopen. Bekijk hier de laagste prijs van de ByFame Mozesmand.

6. Happy Baby Claro Mozes Mandje Wit

Afmetingen: 85 x 46 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras en bekleding

Bekijk aanbieding
bol.com (€122,00)

De Mozes Mand Claro van Happy Baby neem je makkelijk met je mee. Net als de meeste mandjes is ook deze gemaakt van palmbladeren, en daardoor licht van gewicht.

Met de grootte 84 x 45 cm kan je baby erin slapen tot hij ongeveer 4 tot 6 maanden oud is. De Het Mozes mandje wordt geleverd met een matrasje en witte bekleding. Bekijk hier de laagste prijs van de Happy Baby Claro Mozes Mand Wit.

7. Mozes mand van Childhome Babywieg Wit/bruin

Afmetingen: 85 x 45 cm
Materiaal: riet
Incl. matras

Bekijk aanbieding
bol.com (€45,99)

Dit is de tweede Mozes mand van Childhome in deze top 10. Deze heeft weer een heel andere look. Deze Moses mand is namelijk gemaakt van wit gevlochten riet met bruine PU leren handgrepen. De wieg heeft een witte voering welke vast zit. Dit heeft als nadeel dat je deze niet los kunt halen als deze vies is.

Het Mozes mandje is 84 x 45 cm, en wordt geleverd met een matras. Mocht je toch graag een standaard willen? Dan kun je bijbehorende schommelstandaard van Childhome aanschaffen. Bekijk hier de laagste prijs van de Childhome Babywieg Mozes Mand Wit/bruin.

8. Tommee Tippee Mozes mandje met schommelstandaard

Afmetingen: 84 x 43 cm
Materiaal: plastic
Incl. matras, hoes, bekleding en standaard

Bekijk aanbieding
bol.com (€103,69)

De Tommee Tippee Sleepee Mozes mand heeft een moderne look, en is multifuctioneel. De mand kun je los gebruiken, maar ook op de schommelstandaard plaatsen zodat je je baby in slaapt kunt wiegen.

De zijkanten en onderkant van de wieg hebben maar liefst 300 luchtgaatjes die zorgen voor een optimale ventilatie. De mand is gemaakt van plastic en daardoor erg makkelijk schoon te maken. Zo ook de matrashoes. Deze is namelijk waterafstotend.

De mand heeft een afmeting van 84 x 43 cm, en wordt geleverd inclusief matras, hoes, bekleding en een standaard. Het Mozes mandje is verkrijgbaar in drie kleuren: grijs, roze en groen. Bekijk hier de laagste prijs van de Tommee Tippee Sleepee Mozes mand met schommelstandaard.

9. Kidooz Joel Mozes Mand

Afmetingen: 75 x 40 cm
Materiaal: riet
Incl. matras

Bekijk aanbieding
bol.com (€119,95)

De Mozes mand van Kidooz heeft een robuust uiterlijk. Het is namelijk gemaakt van zwart riet waarbij de randen naturel zijn gekleurd. Deze past dus perfect in een stoere babykamer.

De mand heeft een afmeting van 75 x 40 cm. Hiermee is het één van de kleinere mandjes. Daarnaast wordt deze geleverd inclusief een matras. Bekijk hier de laagste prijs van de Kidooz Joel Mozes Mand.

10. Mozes mandje van Happy Baby Basket

Beste budget keuze

Afmetingen: 78 x 40 cm
Materiaal: katoen
Incl. matras en hoes

Bekijk aanbieding
bol.com (€74,95)

Op nummer 10 staat dit Mozes mandje van Happy Baby Basket. De meeste manden worden gemaakt van palmbladeren of riet. Maar dit mandje is juist gemaakt van fijn geweven 100% biologisch katoen.

De mand is 78 x 40 cm groot, en wordt geleverd met een matras van 3 cm dik. En ook de hoes is gemaakt van 100% biologisch katoen. Bekijk hier de laagste prijs van de Happy Baby Basket Mozes Mand.

Meest gestelde vragen over een Mozes mandje en tips

Wat is een Mozes mandje?

Een Mozes mand is een ovale gevlochten mand met handvatten waar een baby lekker in kan slapen. Een Mozes mandje is klein en licht, en daardoor makkelijk te dragen en verplaatsen. Met een speciaal onderstel kun je de wieg ook naast je bed zetten. De meeste Mozes mandjes zijn gemaakt van palmbladeren, riet en katoen.

Wat zijn de afmetingen van een Mozes mand?

De afmetingen van een Mozes mand zijn ongeveer 80 x 40 cm. Afhankelijk van hoe snel je baby groeit kan hij ongeveer 4 tot 6 maanden hierin slapen.

Hoe lang kun je een Mozes mandje gebruiken?

Een Mozes mand kun je gebruiken tot een baby ongeveer 3 tot 6 maanden oud is. Dit hangt natuurlijk ook af van hoe snel je kindje groeit. Het is dan tijd om een overstap te maken naar een ledikant. Ook wanneer je kindje begint met omrollen is het tijd om in een groter bedje te gaan slapen.

Wat zijn de voordelen van een Mozes mandje?

Mozes manden hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten bedjes. Ten eerste zijn ze kleiner, waardoor ze minder ruimte in beslag nemen. Je kunt ze daardoor makkelijk naast je eigen bed zetten. Doordat de meeste mandjes ook licht van gewicht zijn, zijn ze makkelijk te dragen en te verplaatsen door je huis. Zit je bijvoorbeeld even op de bank, dan zet je de mand gewoon naast je. Daarnaast is het kleine formaat van een Mozes wiegje heel fijn voor een baby. Het geeft een veilig en geborgen gevoel wanneer hij hierin ligt.

Wat is de beste Mozes mand?

Het belangrijkste is dat het beste Mozes mandje veilig is om in te slapen. De zijkanten moeten voldoende ventileren, en de mand moet stevig en stabiel zijn. Daarnaast is het fijn als de Mozes mand ook voldoet aan jouw persoonlijke wensen en smaak. Wil je graag een onderstel erbij of niet? En welk design vind je het mooist?

Leukste mozes mandje

Is een Mozes mandje veilig?

De meeste Mozes mandjes zijn veilig. Maar niet allemaal. Het is bijvoorbeeld van belang dat de zijkanten ventilerend zijn. Zo krijgt een baby het niet te warm in het mandje. Daarnaast moet de Mozes mand stevig en stabiel zijn. Je wilt natuurlijk niet hebben dat het mandje omvalt met je baby erin. En tot slot, wanneer een baby te groot is of zichzelf kan omrollen, dan is een Mozes mandje ook niet meer veilig om in te slapen en is het nodig om over te stappen naar een ledikant.

Heb je een matras nodig voor een Mozes mand?

De meeste Mozes mandjes worden geleverd inclusief een matras. Het is belangrijk om erop te letten dat dit matrasje goed in de mand past. Bij een te klein matras kan namelijk een handje of voetje klem komen te zitten tussen het matras en de mand. Daarnaast is het verstandig om op de stevigheid te letten. Het matras moet niet te hard of te zacht zijn. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd een los matras erbij kopen. Het matras kun je beschermen door er een hoeslaken omheen te doen.

Hoeslaken voor een Mozes mandje

Om het matras te beschermen kun je er een molton en/of hoeslaken omheen doen. Als je baby’tje bijvoorbeeld wat melk teruggeeft trekt het niet meteen in het matras. Het is aan te raden om er minimaal twee aan te schaffen, zodat je er altijd eentje in de kast hebt liggen.

Hoe gebruik je een Mozes mand?

Een Mozes mandje is klein en licht van gewicht. Hierdoor is het makkelijk om je baby lekker dicht bij je te houden. Je kunt de mand makkelijk verplaatsen in huis door de handvatten. Op deze manier kun je het mandje overal neerzetten, zodat je kindje altijd bij je in de buurt kan slapen. Verplaats een mandje overigens nooit wanneer je baby erin ligt. Er zijn tevens speciale standaarden te koop waar je een Mozes mand op kunt zetten.

Heb je een standaard nodig?

Een standaard voor een Mozes mandje heb je niet per se nodig. Maar het kan wel fijn zijn om te gebruiken wanneer je het mandje verhoogd naast je bed wilt zetten. Er zijn verschillende universele standaarden te koop, en sommige Mozes mandjes worden geleverd met een onderstel.

Mozes mand standaard

Waar moet je op letten bij het kopen van een Mozes mandje?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een Mozes mand. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste punten:

  • Veiligheid
    Een baby ligt heel wat uurtjes te slapen in een Mozes mandje. Daarom is het belangrijk om erop te letten dat de mand veilig is. De zijkanten moeten voldoende ventileren, en daarnaast moet het Mozes mandje stabiel en stevig zijn.
  • Afmetingen
    De meeste Mozes mandjes zijn ongeveer 80 x 40 cm. Wil je het Mozes wiegje naast je bed zetten, kijk dan eerst even of er voldoende ruimte hiervoor is.
  • Design
    Mozes manden hebben allerlei verschillende designs. Kies er eentje uit die past bij jouw persoonlijke smaak. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar het materiaal. Ben je van plan om de mand vaak te verplaatsen of mee te nemen, dan is het handig om te kiezen voor een mandje dat niet zo zwaar is.

Verschil tussen een Mozes mand en een wieg?

Zowel een Mozes mand als een wieg zijn bedoelt voor een baby om in te slapen. Een Mozes mandje is meestal iets kleiner dan een standaard wieg. Een baby voelt zich hierdoor extra geborgen. Ook de vorm is anders. Een Mozes mand is ovaal en de meeste wiegjes zijn rechthoekig. Daarnaast zijn de mandjes vaak ook wat lichter en daardoor makkelijker te verplaatsen en bijvoorbeeld mee te nemen op visite.

Wat kosten Mozes mandjes?

De prijs van een Mozes mand varieert van €40,- tot €200,-. Omdat Mozes mandjes vaak met de handgemaakt zijn, zijn deze over het algemeen wat duurder in aanschaf dan een simpel houten wiegje. Je betaalt misschien wat meer, maar je hebt wel een echte eye-catcher in de babykamer. En je hebt een bedje dat je makkelijk door het huis kunt verplaatsen. Tip: De goedkope mandjes worden vaak geleverd zonder een matras, waardoor je achteraf alsnog extra kosten kwijt bent.

Van welke materialen wordt een Mozes mandje gemaakt?

De meeste Mozes manden worden met de handgemaakt van natuurlijke materialen. De meest voorkomende materialen zijn palmbladeren, riet en hout. Een mandje van hout is zwaarder en daardoor lastiger te verplaatsen door huis. Een mand gemaakt van riet of palmbladeren is daarentegen een stuk lichter, maar wel iets kwetsbaarder.

Verschil tussen Mozes mand en een verschoonmand

Een Mozes mandje lijkt erg veel op een verschoonmand. Maar er is een belangrijk verschil. Een Mozes mand is geschikt om in te slapen door de hoge zijkanten. Dat zijn verschoonmanden niet, waardoor deze alleen geschikt zijn om een baby op te verschonen. Daarnaast zijn deze vaak ook wat kleiner dan Mozes mandjes.

Ben je op zoek naar nog meer babyspullen? Bekijk dan de koopgidsen van nog veel meer items. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.