Home » Kleur » Okergele babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Okergele babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Een okergele babykamer heeft een frisse en warme uitstraling. Maar welke kleurencombinatie kun je maken met oker? Welke materialen passen erbij? En wat zijn leuke okergele accessoires? In deze blog vertel ik je hier alles over. Laat je inspireren!

Vrolijkheid in de kinderkamer

Met okergeel breng je vrolijkheid in de babykamer. Door deze kleur te gebruiken voelt de ruimte ook meteen wat warmer aan. Okergeel is alleen wel een overheersende kleur. Dit is dan ook meteen een punt van aandacht als je deze tint wilt gebruiken. Zorg ervoor dat het gebruik ervan in balans is met andere kleuren in de babykamer. Anders is okergeel misschien een beetje te heftig. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door één muur of delen van een paar muren in deze kleur te verven. Een andere oplossing is om okergeel als accentkleur te gebruiken voor de accessoires.

Hoe combineer je okergeel in de babykamer?

Je verwacht het misschien niet, maar okergeel gaat goed samen met andere kleuren. Er zijn zoveel mooie combinaties te maken. De een is wellicht wat meer geschikt voor de babykamer dan de ander. Maar ik ga je gewoon wat voorbeelden geven. Als je het rustig wilt houden, kies dan voor okergeel samen met bijvoorbeeld grijs, antraciet of bruin. Combinaties die wellicht wat minder voor de hand liggen zijn okergeel samen blauw of groen.

Ook bij het gebruik van materialen hoef je eigenlijk nergens op te letten. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld meubels van onbewerkt hout of metaal. Omdat oker zo mooi samengaat met groen mogen planten natuurlijk ook niet ontbreken in de babykamer.

Okergeel samen met grijs

In deze babykamer is ervoor gekozen om niet een hele muur okergeel te maken, maar slechts een deel ervan. Op deze manier komt de kleur niet te heftig over. En samen met het grijs blijft het een rustige combinatie.

Okergeel als accentkleur

Je hoeft okergeel natuurlijk niet overal terug te laten komen in de babykamer. Het is ook mooi als accentkleur. In deze kinderkamer is gekozen voor een okergele klamboe, en accessoires in kleuren zoals roestbruin. Dit geeft meteen een prachtig contrast.

De leukste accessoires voor een okergele babykamer

Wil je graag de kleur oker in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Okergele babykamer accessoires
 1. Koeka bedomrander, Bol.com, €59,95
 2. Rotan wandspiegel, Bol.com, €22,95
 3. Bamboe wandspiegel, Bol.com, €23,95
 4. Jollein babynestje, Bol.com, €39,96
 5. Meyco klamboe, Bol.com, €37,99
 6. Meyco aankleedkussenhoes, Bol.com, €16,-
 7. Sierkussen, Bol.com, €16,99
 8. Little Dutch ledikantdeken, Bol.com, €64,90
 9. Little Dutch ledikantlaken, Bol.com, €23,45
 10. Little Dutch commodemandje, Bol.com, €19,90
 11. Little Dutch vloerkleed, Bol.com, €59,99
 12. Lodger wikkeldoek, Bol.com, €49,90

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.