Okergele babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Een okergele babykamer is de trend op dit moment. En dit is niet voor niets. Het heeft een frisse en warme uitstraling. Maar wil je deze kleur teruglaten komen in de slaapkamer van jouw kindje, dan moet je wel op een paar dingen letten. In dit artikel vertel ik je hier alles over.

Vrolijkheid in de kinderkamer

Met okergeel breng je vrolijkheid in de babykamer. Door deze kleur te gebruiken voelt de ruimte ook meteen wat warmer aan. Okergeel is alleen wel een overheersende kleur. Dit is dan ook meteen een punt van aandacht als je deze tint wilt gebruiken. Zorg ervoor dat het gebruik ervan in balans is met andere kleuren in de babykamer. Anders is okergeel misschien een beetje te heftig. Je kunt dit gemakkelijk oplossen door één muur of delen van een paar muren in deze kleur te verven. Een andere oplossing is om okergeel als accentkleur te gebruiken voor de accessoires.

Hoe combineer je okergeel in de babykamer?

Je verwacht het misschien niet, maar okergeel gaat goed samen met andere kleuren. Er zijn zoveel mooie combinaties te maken. De een is wellicht wat meer geschikt voor de babykamer dan de ander. Maar ik ga je gewoon wat voorbeelden geven. Als je het rustig wilt houden, kies dan voor okergeel samen met bijvoorbeeld grijs, antraciet of bruin. Combinaties die wellicht wat minder voor de hand liggen zijn okergeel samen blauw of groen. Ook bij het gebruik van materialen hoef je eigenlijk nergens op te letten. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld meubels van onbewerkt hout of metaal. Omdat oker zo mooi samengaat met groen mogen planten natuurlijk ook niet ontbreken in de babykamer.

Okergeel samen met grijs

In deze babykamer is ervoor gekozen om niet een hele muur okergeel te maken, maar slechts een deel ervan. Op deze manier komt de kleur niet te heftig over. En samen met het grijs blijft het een rustige combinatie.

Babykamer met antraciet grijs en okergeel
@by.hilke

Een contrast met groen

Het is een combinatie die je wellicht niet meteen zou maken. Maar okergeel samen met groen geeft een heel mooi contrast.

Babykamer met okergeel en groen
@jannekevanderkorput

Okergeel als accentkleur

Houd je van een monochroom thema in de babykamer? Voeg dan eens een aantal okergele accessoires toe als accentkleur.

Monochrome babykamer met okergeel
@casa_inside_budget

De leukste accessoires voor een okergele babykamer

Wil je graag de kleur oker in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een okergele babykamer
  1. Babynest van Liewood, PSikhouvanjou, €114,95
  2. Aankleedkussenhoes van Witlof for Kids, Klein & Stoer, €35,95
  3. Vloerkleed van Tapis Petit, PSikhouvanjou, €59,99
  4. Kussen van Slaep, Klein & Stoer, €24,95 (ook beschikbaar als Voedingskussen)
  5. Wikkelcape, Koeka, €39,95
  6. Slinger van Fabelab, PSikhouvanjou, €24,95
  7. Ledikantdeken van Witlof for Kids, Klein & Stoer, €74,95
  8. Ledikant, Prénatal, €109,-
  9. Hemeltje van Meyco, Bol.com, €39,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?  

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.