Home » Roestbruine en terracotta babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Roestbruine en terracotta babykamer | combinaties, meubels en accessoires

De kleurentrends van dit moment in de babykamer zijn roestbruin en terracotta. Beide zijn prachtige aardetinten en liggen qua kleur erg dicht bij elkaar. Roestbruin neigt iets meer naar bruin, en terracotta iets meer naar rood. Wil jij graag weten hoe je deze warme kleuren in de kinderkamer gebruikt? Lees dan snel verder.

Warmte in de kinderkamer

Bij de kleuren roestbruin en terracotta denken de meeste mensen aan de welbekende bloempotten. Maar je kunt zoveel meer met deze tinten. Zowel roestbruin als terracotta zijn erg geschikt voor in de babykamer. Door deze kleuren te gebruiken voeg je veel warmte toe aan de ruimte. Wat zal jouw kleintje hier heerlijk tot rust kunnen gaan komen.

De twee aardetinten verschillen iets van elkaar. Maar op vooral terracotta zijn nog eens allerlei variaties mogelijk. Er zijn namelijk tinten die neigen naar rood, roze, oranje, maar ook bruin. Je kunt hierdoor eindeloos variëren.

Hoe combineer je roestbruin en terracotta in de babykamer?

Roestbruin en terracotta zijn goed te combineren met andere aardetinten. En natuurlijk gaan de verschillende variaties van deze kleuren ook heel goed samen. Mooie combinaties maak je bijvoorbeeld met wit, roze, beige en lichtbruin. Wil je een wat meer gewaagde samenstelling met deze kleuren? Ga dan voor roestbruin of terracotta samen met blauw of groen.

Materialen uit de natuur zijn bij uitstek geschikt om samen met deze tinten te gebruiken in de babykamer. Denk hierbij aan een ledikant van onbewerkt hout, een rotan stoel, of een bamboe mand. En natuurlijk mogen plantjes ook niet ontbreken.

Roestbruin met andere aardetinten

Deze babykamer laat zien dat roestbruin een prachtige combinatie maakt met andere aardetinten. De ruimte voelt hierdoor heel warm aan.

Terracotta en natuurlijke materialen

Ook andere natuurlijke materialen gaan goed samen met een terracotta tint. De rieten verschoonmand en de gedroogde pluimen maken dit hoekje in de babykamer helemaal af.

Babykamer met roestbruine lambrisering

Vind je een hele roestbruine muur te overweldigend? Verf dan een lambrisering op de muur in de babykamer. Dit geeft veel sfeer, en de kamer lijkt hierdoor een stuk ruimtelijker.

De leukste accessoires voor een roestbruine en terracotta babykamer

Wil je graag de kleuren roestbruin en terracotta in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Roestbruine terracotta babykamer accessoires
 1. Olifant van Love Me Decoration, PSikhouvanjou, €79,95
 2. Jollein hydrofieldoeken, Bol.com, €9,95
 3. OYOY regenboog wandkleed, Bol.com, €109,-
 4. Rotan spiegel, Bol.com, €24,99
 5. Meyco klamboe, Bol.com, €39,95
 6. Little Dutch ledikantlaken, Bol.com, €29,95
 7. Little Dutch ledikantdeken, Bol.com, €59,95
 8. Koeka wikkeldoek, Bol.com, €31,70
 9. Little Dutch commodemandje, Bol.com, €21,95
 10. Macramé regenboog hanger, Bol.com, €14,95
 11. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €64,95
 12. Kidsdepot opbergmanden, Bol.com, €41,70

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.