Roze babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Een roze babykamer te zoetsappig voor jouw baby? Nee hoor! Er zijn zoveel verschillende tinten roze en combinaties met andere kleuren mogelijk. Deze creëren ieder weer hun eigen sfeer in de kinderkamer: van lief naar stoer. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Ik vertel je hier graag meer over in dit artikel.

Warmte en rust in de kinderkamer

Roze is een warme kleur die zorgt voor rust. Een heel fijne keuze dus voor in de babykamer. De tinten zijn ook uiteenlopend: van baby roze tot het felle zuurstokroze. De één neigt meer naar grijs en de ander meer naar rood. Allemaal creëren ze weer een eigen sfeer. Van lief en romantisch tot stoer en hip. Enne, de kleur roze kan heus ook gewoon voor jongens.

Hoe combineer je roze in de babykamer?

Door alle verschillende soorten roze zijn ook allerlei combinatie mogelijk. Op de eerste plaats gaan alle verschillende tinten heel goed samen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een oudroze muur en accessoires in een roze-rode tint. Wat ook gaaf is om te zorgen voor wat meer contrast. Een heel stoere combinatie is roze samen met groen. Dit kun je creëren door bijvoorbeeld een groene stoel in de babykamer te zetten of door simpelweg een grote groene plant. De andere kleur waarmee je zo’n contrast kunt maken is zwart. Wil je een wat lievere en zachtere sfeer in de babykamer? Ga dan voor roze en een pasteltint. Ook in combinatie met andere materialen kun je veel kanten op. Denk maar eens aan metaal en hout.

Verschillende tinten roze

In deze babykamer worden verschillende tinten roze met elkaar gecombineerd. Het oudroze gaat heel mooi samen met de wat zachtere roze tint.

Roze babykamer met verschillende tinten
@memybabyandafrenchie

Roze als accentkleur

Dat roze niet zoet en sappig hoeft te zijn laat deze babykamer zien. Er is hier gekozen om het als accentkleur te gebruiken. Samen met de grijze muur en gouden accessoires is het een heel stoere combinatie.

Babykamer met roze accessoires
@interieur_huisjekant

De leukste accessoires voor een roze babykamer

Wil je graag de kleur roze in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een roze babykamer
  1. Ledikant wit, Prénatal, €89,99
  2. Ledikantdeken van Jollein, Prénatal, €39,95
  3. Knuffel van Jellycat, PSikhouvanjou, €49,99
  4. Schoolplaat, Klein & Stoer, €24,95
  5. Knuffeldoekje van Liewood, PSikhouvanjou, €26,95
  6. Omslagdoek, Koeka, €44,95
  7. Vloerkleed van Tapis Petit, PSikhouvanjou, €59,95
  8. Flamingo van Wild and Soft, Klein & Stoer, €39,95
  9. Babynestje van Liewood, PSikhouvanjou, €114,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.