Home » Kleur » Roze babykamer | 5x inspiratie & shop the look

Roze babykamer | 5x inspiratie & shop the look

Een roze babykamer te zoetsappig voor jouw baby? Nee hoor! Er zijn zoveel verschillende tinten roze, en eindeloos veel combinaties met andere kleuren mogelijk. Deze creëren ieder weer hun eigen sfeer in de kinderkamer: van lief naar stoer. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Met de voorbeelden, tips en ideeën in deze blog heb jij binnen no time een prachtige roze babykamer.

Roze babykamer: warmte en rust

Roze is een warme kleur en zorgt voor rust in de babykamer. Dat is natuurlijk heel fijn voor in de kinderkamer. De tinten zijn ook uiteenlopend: van baby roze tot het felle zuurstokroze. De één neigt meer naar grijs en de ander meer naar rood. Allemaal creëren ze weer een eigen sfeer. Van lief en romantisch tot stoer en hip. Enne, de kleur roze kan ook gewoon voor jongens.

Hoe combineer je roze in de babykamer?

Er zijn allerlei combinaties mogelijk met de kleur roze. Allereerst gaan verschillende tinten roze heel goed samen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld accessoires in meerdere tinten. Of laat verschillende kleuren roze terugkomen op de muur. In onderstaande babykamer zie je dat oudroze prachtig kleurt bij pastelroze.

Wil een wat meer gedurfde combinatie? Een heel stoere combinatie is roze samen met groen. Dit doe je door bijvoorbeeld een groene stoel in de babykamer te zetten of door simpelweg een grote groene plant.

Natuurlijke materialen in een roze babykamer

In een roze babykamer kun je kiezen voor allerlei soorten materialen. Een witte commode of een metalen ledikant. Maar door meubels en accessoires te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen geef je de meest sfeer aan de kinderkamer. Kijk maar eens naar onderstaande babykamer. Het jute vloerkleed en de rotan wieg gaan zo mooi samen met het roze op de muur.

Babykamer met roze en grijs

Dat roze niet zoet en sappig hoeft te zijn laat deze babykamer zien. Er is hier gekozen om het als accentkleur te gebruiken. Samen met de grijze betonlook muur en gouden accessoires is het een heel stoere combinatie.

Roze hemeltje in de babykamer

Ook in deze babykamer is roze een accentkleur. Er is gekozen voor een oud roze hemeltje en een zacht roze kussen. De rustige roze tinten van de accessoires zorgen samen voor een heel fijne en sfeervolle babykamer. Een plek waar jouw kindje lekker tot rust kan komen.

De leukste accessoires voor een roze babykamer

Wil je graag de kleur roze in jouw babykamer terug laten komen? Dit is mijn top 10 met de leukste roze accessoires voor in de kinderkamer.

Roze babykamer accessoires
 1. Rotan hanglamp, Bol.com, €65,99
 2. Jollein deken, Bol.com, €54,95
 3. Jollein aankleedkussenhoes, Bol.com, €6,69
 4. Vliegende zwaan, Bol.com, €29,99
 5. Meyco laken, Bol.com, €13,95
 6. Little Dutch hydrofiele doeken, Bol.com, €17,95
 7. Koeka omslagdoek, Bol.com, €39,95
 8. Jollein hemeltje, Bol.com, €42,95
 9. Childhome verschoningsmand, Bol.com, €89,95
 10. Sierkussen, Bol.com, €14,95
 11. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €79,95
 12. KidsDepot opbergmanden, Bol.com, €41,90

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.