Home » Meubels » 6 tips voor het indelen van de commode

6 tips voor het indelen van de commode

Commode indelen

Het indelen van de commode kan nogal een uitdaging zijn. Je hebt zoveel spulletjes in huis gehaald voor jouw baby’tje. Maar waar laat je deze allemaal? Hoe deel je een commode in? Wat leg je in de bovenste lade? Daarom deel ik graag mijn 6 tips voor een georganiseerde commode.

Hoe commode indelen

1. Gebruik mandjes of bakjes

Zorg voordat je begint met het indelen van de commode dat je voldoende opbergbakjes of -mandjes hebt. Voorheen had ik alles los in de lades liggen, maar dit werd al heel snel rommelig. Daarom hebben alle spulletjes nu een eigen mandje: van fopspeentjes tot luiers en zelfs de rompers. Dit maakt de lades een stuk overzichtelijker, en je benut optimaal alle ruimte.

2. Bovenop de commode

Bovenop de commode ligt het aankleedkussen. Het fijnste is om er eentje te kopen met hoge opstaande randen, zodat je baby er niet zomaar af kan rollen. Maar nog leuker, en net zo praktisch, is deze extra grote verschoningsmand gemaakt van zeegras. Heb je een grote commode, dan kun je nog een commodemandje met luiers en een billendoekjesdoos naast het aankleedkussen zetten. 

3. De belangrijkste spullen in de bovenste lade

Als je baby bovenop de commode ligt, dan kun je niet zomaar meer even weglopen. Bij het indelen van de commode is het daarom handig om de belangrijkste spulletjes in de bovenste lade te leggen. Denk hierbij aan de volgende items: 

4. De middelste lade van de commode met kleding

In de tweede lade van de commode heb ik voornamelijk de kleertjes in de huidige maat gelegd. Mocht er een ongelukje gebeuren (lees: spuitluier) dan heb ik meteen schone kleren bij de hand. Bij het indelen van de commode heb ik de volgende spullen in de middelste lade gelegd: 

5. De onderste lade van de commode met kleding

Bij het indelen van de commode heb ik in de onderste lade spulletjes opgeborgen die ik minder vaak nodig heb. Dit zijn de volgende items:

6. Hang niets laag boven het aankleedkussen

Nog een extra tip. In het begin blijft je baby nog rustig op de commode liggen. Tot het moment dat je kindje zijn of haar grijpgrage handjes heeft ontdekt. Dan kom je erachter dat het helemaal niet zo’n goed idee was om een rekje met kleding of een dierenkop vlak boven het aankleedkussen te hangen. Je kindje pakt het vast, en trekt het zo naar beneden. Dus de tip: je kunt bijvoorbeeld gerust een wandplank boven de commode hangen, doe dit alleen niet binnen handbereik van je baby.

Een praktische commode om in te delen

De IKEA ladekasten zijn erg populair om als commode te gebruiken in de babykamer. Het mooie is dat ze niet duur zijn, en gemakkelijk naar eigen smaak zijn aan te passen. Maar heb je geen zin om een DIY project van je commode te maken. Dan zijn er natuurlijk nog genoeg andere commodes te vinden die passen bij jouw babykamer, én die hartstikke praktisch zijn om in te delen.

Een commode met lades indelen

Kies als het kan een meubel met alleen lades. Het fijne aan lades in de commode is dat je de ruimte optimaal kunt benutten, en dat je overal bij kunt. Als je de lade naar voren trekt, kun je heel gemakkelijk bij de achterste spulletjes. Dit gaat bij een commode met deurtjes toch net wat onhandiger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.