Blauwe babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Bij het krijgen van een jongen wordt vaak gedacht aan een blauwe babykamer. Maar wist je dat deze kleur ook heel leuk is voor een meisje? Er zijn namelijk nog veel meer tinten dan alleen maar het bekende babyblauw. In dit artikel laat ik je zien hoe je de kleur blauw terug kunt laten komen in jouw kinderkamer.

Een rustige kinderkamer

Blauw zorgt voor rust en kalmte. Het is zelfs zo dat het je bloeddruk en hartslag verlaagt. De ideale kleur voor in de babykamer dus. Elke blauwtint creëert ook weer een andere sfeer. Heeft de slaapkamer weinig lichtinval? Ga dan voor een wat lichtere tint, zoals het befaamde babyblauw. Dit geeft ook meteen een zachte en rustige sfeer. Valt er genoeg licht binnen, dan kun je ook kiezen voor wat meer donkere tinten, zoals grijsblauw of night blue. Deze tinten zijn ook heel geschikt als je een wat meer stoere babykamer wilt.

Hoe combineer je blauw in de babykamer?

De verschillende tinten blauw zijn heel goed met elkaar te combineren en zorgen voor een warme uitstraling in de babykamer. Maar blauw gaat ook goed samen met andere kleuren. Je ziet vaak combinaties terug met wit en grijs. Daarnaast kun je ook gebruik maken van meubels of accessoires gemaakt van onbewerkt hout.

Verschillende tinten blauw

In deze babykamer zie je hoe mooi verschillende tinten blauw met elkaar samengaan. Maar ook hoe deze kleur weer combineert met grijs en wit.

Babykamer met verschillende tinten blauw en grijs
@interiorbycarlijn

Blauw in combinatie met onbewerkt hout

De commode in deze babykamer heeft een stoere blauwgrijze kleur. Deze tint gaat heel mooi samen met accessoires van natuurlijke materialen, zoals de plankjes van onbewerkt hout en de rieten mand.

Blauwe accessoires met onbewerkt hout
@plekjeinhetoosten

De leukste accessoires voor een blauwe babykamer

Wil je graag de kleur blauw in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een blauwe babykamer
  1. Ledikant van Sebra, Klein & Stoer, € 899,-
  2. Tipi tent van Nobodinoz, PSikhouvanjou, €159,95
  3. Knuffel van Fabelab, PSikhouvanjou, €24,95
  4. Opbergkrat van Aykasa , PSikhouvanjou, €14,95
  5. Wandkleed van OYOY Living, Klein & Stoer, €107,-
  6. Ledikantdeken van Little Dutch, Prénatal, €59,95
  7. Vloerkleed van Bloomingville, PSikhouvanjou, €107,95
  8. Omslagdoek, Koeka, €44,95
  9. Commodemandje, Koeka, €29,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.