Home » Blauwe babykamer | Shop the look!

Blauwe babykamer | Shop the look!

Bij het krijgen van een jongen wordt vaak gedacht aan een blauwe babykamer. Maar wist je dat deze kleur ook heel leuk is voor een meisje? Er zijn namelijk nog veel meer tinten dan alleen maar het bekende babyblauw. In deze blog laat ik je zien hoe je de kleur blauw terug kunt laten komen in jouw kinderkamer, en welke mooie combinaties je kunt maken.

Een rustige kinderkamer

Blauw zorgt voor rust en kalmte. De ideale kleur voor in de babykamer dus. Elke blauwtint creëert ook weer een andere sfeer. Heeft de slaapkamer weinig lichtinval? Ga dan voor een wat lichtere tint, zoals het befaamde babyblauw. Dit geeft ook meteen een zachte en rustige sfeer. Valt er genoeg licht binnen, dan kun je ook kiezen voor wat meer donkere tinten, zoals grijsblauw of night blue. Deze tinten zijn ook heel geschikt als je een wat meer stoere babykamer wilt.

Donkerblauwe muur in babykamer

In deze babykamer is gekozen voor een stoere donkere tint blauw op de muur. Het is een mooi contrast met de naturel kleuren en de natuurlijke materialen. De kinderkamer voelt hierdoor ruim aan en heel sfeervol.

Lichtblauwe babykamer

Misschien lijkt lichtblauw in de babykamer wat zoetsappig. Maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn. Kijk maar eens naar deze lichte tint blauw op de muur. Het maakt de babykamer heel licht en ruimtelijk.

Hoe combineer je blauw in de babykamer?

De verschillende tinten blauw zijn heel goed met elkaar te combineren en zorgen voor een warme uitstraling in de babykamer. Maar blauw gaat ook goed samen met andere kleuren. Je ziet vaak combinaties terug met wit, grijs en aardetinten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van meubels of accessoires gemaakt van onbewerkt hout.

Groenblauw samen met roestbruin

Wat een prachtige combinatie van kleuren in deze babykamer. Op de muur is gekozen voor een groenblauwe tint. En de accessoires hebben verschillende aardetinten, zoals roestbruin, en zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Een blauw meubelstuk

Blauw hoef je niet per se op de muur van de babykamer terug te laten komen. Hoe gaaf is deze commode in een blauwgrijze kleur. Zo heb je meteen een echte eyecatcher in de kinderkamer.

De leukste accessoires voor een blauwe babykamer

Wil je graag de kleur blauw in jouw babykamer terug laten komen? De leukste blauwe accessoires heb ik voor je verzameld.

Blauwe babykamer accessoires
 1. OYOY Wandkleed leeuw, Bol.com, €49,95
 2. Childhome rotan wandspiegel, Bol.com, €54,99
 3. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €34,99
 4. Maan spiegel, Bol.com, €47,95
 5. Rieten beren opbergmand, Bol.com, €48,90
 6. Little Dutch Wikkeldoek, Bol.com, €26,70
 7. Webbing kast Bandung, Xenos, €219,-
 8. Little Dutch deken, Bol.com, €59,95
 9. Little Dutch laken, Bol.com, €34,90
 10. Little Dutch aankleedkussenhoes, Bol.com, €24,95
 11. Ledikant van Sebra, Bol.com, € 899,-
 12. Childhome giraf 135 cm, Bol.com, €139,-

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.