Aardetinten in de babykamer | shop the look!

Aardetinten in de babykamer

Aardetinten in de babykamer zijn mijn favoriet! De kleuren hebben een warme uitstraling, en zorgen voor veel rust. Samen met meubels en accessoires van natuurlijke materialen vormen ze de perfecte combinatie. In deze blog lees je alles over de verschillende aardetinten in de babykamer. En laat je vooral inspireren door alle voorbeelden, tips en ideeën. 

Aardetinten babykamer: van beige tot roestbruin 

Aardetinten vinden hun oorsprong in de natuur. Je kunt hierbij denken aan onder andere de kleuren beige, terracotta en groen, maar ook okergeel. Maar er zijn nog veel meer andere tinten op te noemen. Al deze natuurlijke kleuren hebben een warme uitstraling. Ideaal dus voor de babykamer. 

Hoe combineer je aardetinten in de babykamer?

Nagenoeg alle aardetinten laten zich perfect met elkaar combineren. Als je verschillende natuurlijke kleuren met elkaar samenbrengt krijg je de meest mooie combinaties. Wat dacht je van de combinatie roestbruin met okergeel? Maar aardetinten in de babykamer gaan natuurlijk ook goed samen met kleuren die niet in de natuur te vinden zijn. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld terracotta samen met pastelroze.

In de babykamer hieronder is gekozen voor een beige kleur op de muur, en een aantal zachtroze accessoires zoals het kussen en het kleed. Deze lichte kleuren zijn ook erg geschikt voor een kleine babykamer. Door lichte kleuren te gebruiken lijkt de kinderkamer ruimer.

Accessoires van natuurlijke materialen

Het ligt misschien voor de hand. Maar materialen afkomstig uit de natuur zijn een heel mooie combinatie met aardetinten in de babykamer. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan onder andere hout, bamboe, riet, en rotan. En een mooie plant in de kinderkamer mag natuurlijk ook niet ontbreken. 

In de babykamer hieronder komen meerdere accessoires van natuurlijke materialen terug. Houten plankjes met rietpluimen, een verschoningsmand van zeegras en rieten opbergmandjes. Samen met de roestbruine kleur op de muur geeft het veel sfeer aan de kamer.

Houten meubels in de kinderkamer

Naast accessoires van natuurlijke materialen gaan onbewerkte houten meubels ook perfect samen met aardetinten in de kinderkamer. In deze babykamer is gekozen voor een simpel onbewerkte houten ledikant. Het contrast tussen de roestbruine kleur op de muur en het ledikant met het hemeltje is zo mooi.

Houten meubels passen ook in een babykamer met lichtere aardetinten. Kijk maar eens naar deze prachtige kinderkamer. Samen met het jute kleed, houten poppenhuis en rieten opbergmanden is het een heel mooi geheel.

De leukste accessoires in aardetinten voor de babykamer

Ben je op zoek naar mooie accessoires die passen bij een babykamer met aardetinten? De leukste tien heb ik voor je verzameld.

aardetinten babykamer accessoires
 1. Kidsdepot rotan hanglamp, Bol.com, €59,99
 2. Rotan wandspiegel, Bol.com, €24,99
 3. Bamboe wandrek, Bol.com, €59,99
 4. Stoffen ballon, Bol.com, €34,-
 5. Childhome verschoningsmand incl. matras, Bol.com, €79,99
 6. OYOY regenboog wandkleed, Bol.com, €109,-
 7. Hemeltje van Jollein, Bol.com, €39,95
 8. Little Dutch ledikantlaken, Bol.com, €29,95
 9. Little Dutch ledikantdeken, Bol.com, €59,95
 10. Koeka wafel omslagdoek, Bol.com, €41,70
 11. Kidsdepot jute vloerkleed, Bol.com, €51,90
 12. Kidsdepot opbergmanden, Bol.com, €64,95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *