Home » Jungle babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Jungle babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Een jungle babykamer is toch wel één van de favoriete thema’s. Je hoeft niet op safari in Afrika om de big five te zien. Je haalt de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel gewoon naar de kinderkamer. Hoe leuk! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ik laat het je zien in deze blog. 

De big five in de jungle babykamer

Binnen het jungle thema kun je helemaal los gaan in de babykamer. Je kunt ervoor kiezen om één dier centraal te zetten. Zo is op dit moment de luipaardprint de trend. Combineer verschillende accessoires met deze toffe print, zoals een ledikantdeken, een vloerkleed en een aankleedkussenhoes. Doordat je maar één print gebruikt, wordt het ook niet te druk in de kinderkamer.

Je kunt er ook voor kiezen om meerdere dieren uit de jungle terug laten komen in de kinderkamer. Hang bijvoorbeeld verschillende dierenkoppen aan de muur. Of ga voor een jungle behang in de babykamer. Planten maken het jungle thema helemaal af. Zet een paar leuke potjes met planten op een plank of een grote pot in de hoek van de babykamer. Of wat dacht je van een stoere vilten plant van Kidsdepot.

Safari kleuren in de jungle kinderkamer

De kleuren van de jungle staan centraal in deze babykamer. De groene en bruine tinten komen op verschillende manieren terug. In het behang, de klamboe, het kleed, en natuurlijk de grote leeuwenknuffel in de hoek. Alle tinten samen zorgen voor een warme sfeer in de kinderkamer.

Jungle behang in de babykamer

In deze babykamer waan je jezelf echt in de jungle door het behang op de muren en zelfs op de deur. Doordat het behang zo kleurrijk is, kun je allerlei tinten als accentkleur kiezen. In dit kamertje is bijvoorbeeld gekozen om groen en roze nog extra terug te laten komen door middel van het ledikant en het vloerkleed. En natuurlijk mag een grote dieren knuffel niet ontbreken in een jungle kinderkamer, zoals deze grote olifant van Childhome.

Een rustige jungle babykamer

Natuurlijk kun je het jungle thema ook op een rustigere manier terug laten komen. Kijk maar eens naar deze babykamer. Er is gekozen voor een behangcirkel van Creative Lab Amsterdam, waardoor niet op de hele muur een drukke print is te zien.

De leukste accessoires voor een jungle babykamer

Wil je graag het jungle thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste jungle babykamer accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Jungle babykamer accessoires
 1. Kidsdepot Eucalyptus vilten slinger, Bol.com, €34,95
 2. Wild & Soft mini-dierenkoppen, Bol.com, €69,95
 3. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €39,99
 4. Creative Lab Amsterdam jungle behang, Bol.com, €99,50
 5. Jollein klamboe, Bol.com, €39,95
 6. Jollein hydrofieldoeken, Bol.com, €12,97
 7. Meyco panter ledikant deken, Bol.com, €32,99
 8. Kidsdepot olifant wandhaak, Bol.com, €19,95
 9. Childhome giraf 135 cm, Bol.com, €139,99
 10. Roommate tijger kussen, Bol.com, €38,75
 11. Kidsdepot vilten plant, Bol.com, €39,95
 12. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €49,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.