Jungle babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Een jungle babykamer is toch wel een van de favorieten. Je hoeft dus niet op safari in Afrika om de big five te zien. Je haalt de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel gewoon naar de kinderkamer. Hoe leuk! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ik laat het je zien in dit artikel. 

De big five in de kinderkamer

Binnen het jungle thema kun je helemaal los gaan. Je kunt ervoor kiezen om één dier centraal te zetten. De trend op dit moment is de luipaardprint. Combineer verschillende accessoires met deze toffe print, zoals een ledikantdeken, een vloerkleed en een aankleedkussenhoes. Natuurlijk kun je ook meerdere dieren uit de jungle terug laten komen in de kinderkamer. Hang bijvoorbeeld verschillende dierenkoppen aan de muur. En last but not least: planten maken het jungle thema helemaal af. Zet een paar leuke potjes met planten op een plank of een grote pot in de hoek van de babykamer. 

In the jungle, the mighty jungle

In deze babykamer waan je jezelf echt in de jungle. Het behang, de planten en de dierenkoppen geven je het gevoel alsof je je echt tussen de dieren begeeft.

Jungle babykamer met behang en dierenkoppen
@lifeofiriss_

Een rustige jungle babykamer

Natuurlijk kun je het jungle thema ook op een rustigere manier terug laten komen. Kijk maar eens naar deze babykamer. Er is gekozen voor naturel tinten samen met houten giraffen en een vloerkleed met een luipaardprint. Dit geeft weer een heel andere sfeer aan de slaapkamer van jouw kindje.

Jungle babykamer met houten giraf
@simonewillems

De leukste accessoires voor een jungle babykamer

Wil je graag het jungle thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Jungle babykamer accessoires
 1. Kidsdepot Eucalyptus vilten slinger, Bol.com, €34,95
 2. Wild & Soft mini-dierenkoppen, Bol.com, €69,95
 3. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €39,99
 4. Creative Lab Amsterdam jungle behang, Bol.com, €99,50
 5. Jollein klamboe, Bol.com, €39,95
 6. Jollein hydrofieldoeken, Bol.com, €12,97
 7. Meyco panter ledikant deken, Bol.com, €32,99
 8. Kidsdepot olifant wandhaak, Bol.com, €19,95
 9. Childhome giraf 135 cm, Bol.com, €139,99
 10. Roommate tijger kussen, Bol.com, €38,75
 11. Kidsdepot vilten plant, Bol.com, €39,95
 12. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €49,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.