Home » Naturel babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Naturel babykamer | combinaties, meubels en accessoires

In een naturel babykamer komt jouw kleintje helemaal tot rust. Geen felle en schreeuwende kleuren, maar zachte en natuurlijke tinten. In dit artikel lees je alles over hoe je de naturel look in jouw kinderkamer terug kunt laten komen.

Kom tot rust met een naturel babykamer

Naturel tinten vormen een ideale basis voor de babykamer. Deze kleuren brengen veel rust met zich mee. En dat is natuurlijk heel prettig voor jouw baby. Zo krijgt jouw kleintje niet onnodig veel prikkels binnen vlak voor het slapengaan. Het naturel kleurenpalet is erg breed. Er staan lichte tinten op zoals wit, crème, grijs en beige. Maar je vindt er ook donkere kleuren, zoals taupe, karamel en bruin.

Hoe combineer je naturel kleuren in de babykamer?

Bij een naturel babykamer denk je misschien dat het wat saai is. Maar niets is minder waar. Er staan heel veel tinten waar je uit kunt kiezen. Dit betekent dus ook dat je eindeloos kunt variëren met verschillende tinten. Wil je toch een iets opvallendere kleur terug laten komen. Naturel tinten laten zich uitstekend combineren met pasteltinten. Wat dacht je van beige en groen? Of grijs en roze?

De naturel kleuren kunnen ook terugkomen in de babykamer door andere materialen. Zo gaan hout en natuurlijke tinten hand in hand met elkaar. Denk hierbij aan een ledikant van onbewerkt hout of een rotan stoel. Ook planten misstaan niet in een naturel babykamer.

Houten meubels en lichte tinten

Deze babykamer voelt heel ruimtelijk en warm aan door de houten meubels en het gebruik van lichte tinten. Maar natuurlijk hoeft niet alles in een naturel tint te zijn. De donkere kleur op de muur bij het ledikant maakt de babykamer wat speelser.

Naturel kleuren in de babykamer met natuurlijke materialen

Naturel tinten en natuurlijke materialen zijn een prachtige combinatie in de babykamer. De basis is heel rustig door de witte tint op de muur, het ledikant en de commode. Maar door verschillende natuurlijke materialen te gebruiken voelt het meteen warmer aan.

De leukste accessoires voor een naturel babykamer

Wil je graag naturel tinten in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Naturel babykamer accessoires
 1. Kidsdepot rotan hanglamp, Bol.com, €59,99
 2. Rotan wandspiegel, Bol.com, €24,99
 3. Bamboe wandrek, Bol.com, €59,99
 4. Stoffen ballon, Bol.com, €34,-
 5. Jollein teddy fauteuiltje, Bol.com, €46,29
 6. Houten regenboog, Bol.com, €69,95
 7. Jollein klamboe, Bol.com, €39,95
 8. Meyco ledikantdeken, Bol.com, €44,95
 9. Jollein ledikant laken, Bol.com, €14,95
 10. Koeka wikkeldeken, Bol.com, €41,70
 11. Tapis Petit, Bol.com, €64,95
 12. Kidsdepot opbergmanden, Bol.com, €64,95

Op zoek naar nog meer inspiratie? 

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.