Naturel babykamer | combinaties, meubels en accessoires

In een naturel babykamer komt jouw kleintje helemaal tot rust. Geen felle en schreeuwende kleuren, maar zachte en natuurlijke tinten. In dit artikel lees je alles over hoe je de naturel look in jouw kinderkamer terug kunt laten komen.

Kom tot rust met een naturel tint

Naturel tinten vormen een ideale basis voor de babykamer. Deze kleuren brengen veel rust met zich mee. En dat is natuurlijk heel prettig voor jouw baby. Zo krijgt jouw kleintje niet onnodig veel prikkels binnen vlak voor het slapengaan. Het naturel kleurenpalet is erg breed. Er staan lichte tinten op zoals wit, crème, grijs en beige. Maar je vindt er ook donkere kleuren, zoals taupe, karamel en bruin.

Hoe combineer je naturel kleuren in de babykamer?

Bij een naturel babykamer denk je misschien dat het wat saai is. Maar niets is minder waar. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen staan ontzettend veel kleuren op dit palet. Dit betekent dus ook dat je eindeloos kunt variëren met verschillende tinten. Wil je toch een iets opvallendere kleur terug laten komen. Naturel tinten laten zich uitstekend combineren met pasteltinten. Wat dacht je van beige en groen? Of grijs en roze? De naturel kleuren kunnen ook terugkomen in de babykamer door andere materialen. Zo gaan hout en natuurlijke tinten hand in hand met elkaar. Denk hierbij aan een ledikant van onbewerkt hout of een rotan stoel. Ook planten misstaan niet in een naturel babykamer.

Wit en natuurlijke materialen

Deze babykamer laat zien dat naturel tinten en natuurlijke materialen een gouden combinatie zijn. De basis is heel rustig door de witte tint op de muur, het ledikant en de plankjes. Maar door verschillende natuurlijke materialen te gebruiken voelt het meteen warmer aan.

Babykamer in lichte naturel kleuren
@ourhandcraftedhome

Beige, zwart en groen

In deze kinderkamer worden de naturel tinten op een subtiele manier gecombineerd met zwart. Ook hierdoor is de ruimte allesbehalve saai.

Babykamer met aardetinten en groen
@woongeluk_op_vier

De leukste accessoires voor een naturel babykamer

Wil je graag naturel tinten in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een naturel babykamer
  1. Klamboe van Jollein, Bol.com, €39,95
  2. Hanglamp bamboe, PSikhouvanjou, €74,95
  3. Rotan spiegel van Childhome, PSikhouvanjou, €56,95
  4. Groeimeter, Prénatal, €17,99
  5. Ledikant van Childhome, Klein & Stoer, €490,-
  6. Jute vloerkleed, Prénatal, €24,99
  7. Babynestje van Snuggle Me, PSikhouvanjou, €179,95
  8. Olifant van Love Me Decoration, PSikhouvanjou, €92,95
  9. Rieten verschoonmand van Childhome, Bol.com, €80,-
  10. Omslagdoek, Koeka, €44,95

Op zoek naar nog meer inspiratie? 

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.