Home » Zwarte babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Zwarte babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Een zwarte babykamer saai? Nee joh! Als je deze kleur op de juiste manier gebruikt, is het super stoer en modern. Wil je graag weten hoe jij zwart in jouw kinderkamer terug kunt laten komen? Lees dan snel verder. 

Een moderne en strakke kinderkamer

Met zwart geef je de babykamer een moderne en strakke uitstraling. Op allerlei manieren is deze kleur terug te laten komen. Je kunt bijvoorbeeld een muur zwart verven. Of juist voor alleen accessoires in deze kleur kiezen. Het ene zwart is ook het andere niet. De ene tint is weer intenser dan de andere. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een diepe zwarte kleur op de muur. Maar vind je dit net iets te heftig, dan kies je toch gewoon voor zwart kalkverf. Een ander leuk idee is om zwarte schoolbordverf op een muur te verven. Jouw kindje kan dan zelf lekker los gaan op de muur met krijt. 

Hoe combineer je zwart in de babykamer?

Een helemaal zwarte babykamer is misschien niet zo gezellig. Maar als je andere kleuren en materialen toevoegt, dan krijg je een heel stoere slaapkamer. Het warme zwart gaat altijd goed samen met het koele wit. Dit maakt samen een mooie basis. Om de babykamer nog wat warmer aan te laten voelen kun je het aanvullen met onbewerkte houten meubeltjes. Wil je de kinderkamer niet helemaal monochroom houden, voeg dan een extra accentkleur toe. Eigenlijk is iedere andere tint hiervoor geschikt. Okergeel samen met zwart geeft een heel stoere uitstraling aan de babykamer. De combinatie zwart met roze zorgt weer voor een stoere, maar lieve sfeer.

Een combinatie met lichte kleuren

De zwarte commode is in deze babykamer een echte eyecatcher. Door verder lichte kleuren en onbewerkt hout te gebruiken wordt het geheel niet te donker.

Babykamer met zwarte commode en onbewerkt hout


Zwart als accentkleur

In deze babykamer is gekozen van zwart als accentkleur. De tint komt onder andere terug op de commode, de raambekleding en het wandrek. Het geeft de slaapkamer een heel stoere uitstraling. Maar door de accessoires in naturel kleuren wordt het niet te grauw.

Monochrome babykamer met naturel accessoires

De leukste accessoires voor een zwarte babykamer

Wil je graag de kleur zwart in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een zwarte babykamer
  1. Vloerkleed van Ferm Living, Kidzsupplies, €42,-
  2. Letterbord, Kwantum, €7,-
  3. Opbergkrat van Aykasa, PSikhouvanjou, €6,95
  4. Behang van Lilipinso, Klein & Stoer, €90,-
  5. Wandkastje van Petit Monkey, PSikhouvanjou, €19,95
  6. Dromenvanger van Nobodinoz, PSikhouvanjou, €25,95
  7. Groeimeter van Wee Gallery, PSikhouvanjou, €34,95
  8. Canvas, Kwantum, €6,-
  9. Schoolplaat van Little and Pure, Klein & Stoer, €24,95
  10. Ledikant van Coming Kids, Babypark, €289,-

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.