Home » Styling » 5x tips voor een tweeling babykamer

5x tips voor een tweeling babykamer

Tweeling babykamer

Als je zwanger bent van een tweeling is het inrichten van de babykamer nog net even wat meer werk. Maar niet minder leuk. Met deze handige tips creëer je een praktische én mooie slaapkamer voor jouw tweeling. En hiervoor hoef je echt niet duurder uit te zijn.

Handige en praktische tips voor een babykamer voor een tweeling

1. Een symmetrische tweeling babykamer zorgt voor rust

Een tweeling babykamer is vaak symmetrisch ingericht. Dit is niet voor niets. Het zorgt voor veel rust in de slaapkamer. Je kunt hierbij denken aan dezelfde ledikantjes, dekens en lakens. Maar qua decoratie hoeft natuurlijk niet alles symmetrisch te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gerust boven ieder wiegje een andere print hangen. Ook heb je maar één commode nodig. Je kunt tenslotte niet allebei de baby’s tegelijk verschonen.

2. Een babykamer voor een tweeling hoeft niet duur te zijn

Als je een tweeling verwacht heb je heel veel spullen dubbel nodig. Dit brengt een hoop kosten met zich mee. Met de volgende tips kun je voor weinig geld een heel mooie babykamer voor jouw tweeling inrichten.

Tweelingkorting bij winkels
Als je gaat shoppen voor een tweeling babykamer krijgt je bij een aantal winkels tweelingkorting. Dit is meestal 15% op de aankoop van elk tweede artikel. Dat is toch mooi meegenomen. Deze tweelingkorting krijg je bij Prénatal, Babypark en Baby & Tiener.

Koop niet het duurste van het duurste
Dure babykamers zijn niet altijd beter en mooier. Er zijn veel meubels te koop met een uitstekende kwaliteit voor een prima prijs. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar meubels van een eigen winkelmerk. Zo heeft Prénatal heel mooie ledikanten en wiegjes voor weinig geld.

Tweedehands spullen
Je kunt ook een hoop geld besparen als je meubels tweedehands koopt. Op Marktplaats vind je veel mooie babykamers. En het is meteen een mooi duurzaam alternatief.

3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een tweeling betekent dubbel zoveel luiers, spuugdoekjes en kleding. Deze spullen moet je ook nog ergens kwijt kunnen. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Aan alleen een kleine commode heb je waarschijnlijk niet genoeg. Zorg daarom voor een grotere commode, zoals bijvoorbeeld de XL commode van Kidsmill. En je kunt nog een kledingkast in de babykamer van jouw tweeling zetten.

4. Zet de bedjes niet tegen elkaar aan

Als de babykamer groot genoeg is, is het aan te raden om de ledikanten niet tegen elkaar aan te zetten. Als de tweeling wat ouder is, is de kans heel groot dat ze van het ene in het andere bedje klimmen. Geef ze eens ongelijk. Het is hartstikke gezellig samen met je broertje of zusje. Zet daarom de bedjes een stukje uit elkaar.

Tweeling babykamer inspiratie

5. Koop een extra grote stoel of twee stoelen

Een voedingsstoel in de babykamer is altijd fijn. Maar niet iedere stoel is geschikt om met twee baby’s op te zitten. Ga daarom voor een ruime stoel in de slaapkamer waar je met jouw tweeling comfortabel kunt gaan zitten. Je kunt hierbij denken aan een love seat. Wehkamp heeft een aantal mooie en comfortabele loveseats in allerlei kleuren in haar assortiment. Het kan ook fijn zijn om juist twee stoelen in de tweeling babykamer neer te zetten. Dan kun je samen met je partner tegelijkertijd de baby’s een voeding geven.

Tweeling babykamer ideeën

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.