Industriële babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Een industriële babykamer is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je begint met de inrichting. Maar een kinderkamer hoeft echt niet altijd zoet en sappig te zijn. De industriële stijl geeft de kamer juist een stoere uitstraling. Hier heeft je kindje op latere leeftijd ook nog veel plezier van. Hoe je dit thema terug kunt laten komen lees je in dit artikel. 

Rauwe materialen in de kinderkamer

Bij een industrieel thema hoort het gebruik van rauwe materialen, zoals beton en metaal. Een babykamer kan hierdoor wat kil overkomen. Dit voorkom je door meubels en accessoires van onbewerkt hout te gebruiken. Behang bijvoorbeeld een muur met een betonlook behang, en plaats daartegenaan een houten ledikant. Ook is het industriële thema goed te combineren met andere stijlen, zoals de boho look of een natuur thema. Je kunt hierbij denken aan een bohemian rotan stoel of een zacht schapenkleed. Dit maakt een industriële kinderkamer nog warmer. 

Een warme industriële sfeer

Dat dit thema niet kil hoeft te zijn laat deze kinderkamer duidelijk zien. De industriële elementen zoals de lockerkast en de grijze tint op de muur combineren juist heel mooi de aardetinten. Hierdoor ontstaat een stoere, maar ook warme sfeer in de slaapkamer.

Industriële babykamer met lockerkast
@bykaar

Een betonlook muur

Deze babykamer heeft een heel stoere uitstraling gekregen door de betonlook muur. Ook worden andere rauwe materialen gebruikt zoals het metaal van het ledikant. De roze accenten en de macramé hanglamp maken het geheel helemaal af.

Babykamer met grijze kalkverf met roze accenten
@interieur_huisjekant

De leukste accessoires voor een industriële babykamer

Wil je graag het industrieel thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

  1. Ledikant van Coming Kids, Babypark, €329,-
  2. Rotan stoel, Leenbakker, €119,-
  3. Olifant van Love Me Decoration, PSikhouvanjou, €92,95
  4. Tafellamp met aap, Kwantum, €22,-
  5. Jute vloerkleed, Prénatal, €24,99
  6. Draadmand, Leenbakker, €14,99
  7. Kledingkast van Kidsmill, Babypark, €874,-
  8. Vouwkrat van Eef Lillemor, Klein & Stoer, €8,95
  9. Wandhaak van Kidsdepot, Klein & Stoer, €13,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.