Home » Themakamer » 18x babykamer voor een jongen | inspiratie & shop the look

18x babykamer voor een jongen | inspiratie & shop the look

Als je in verwachting bent van een zoon is niets zo leuk als inspiratie opdoen voor een jongens babykamer. Welke kleuren zijn mooi? Of wil je misschien ook een thema terug laten komen? En welke accessoires kies je voor een babykamer voor een jongen? Laat je inspireren door de 18 jongens babykamers die ik voor je heb verzameld, én de leukste accessoires.

Babykamer voor een jongen: van stoer tot rustig

Als je de babykamer voor jouw zoontje in gaat richten dan is de eerste stap om te kiezen welke stijl en sfeer je terug wilt laten komen. Wil je bijvoorbeeld een stoere jongenskamer? Of juist een rustige sfeer? Of misschien wil je wel een neutrale babykamer? Alles kan en mag!

Lees ook: Babykamer inrichten | een stappenplan & tips

Kleuren en thema’s voor een jongens babykamer

Voorheen werd vaak voor blauw gekozen in een babykamer voor een jongen. Maar tegenwoordig hoef je niet meer per se te kiezen voor de standaard ‘jongens kleuren’. Gelukkig ook maar! Want er zijn nog zoveel meer mooie kleuren waar je uit kunt kiezen. Een kleurentrend van dit moment zijn aardetinten, zoals bijvoorbeeld roestbruin. Vaak in combinatie met bijvoorbeeld blauw of groen.

Lees ook: Babykamer kleuren | dit zijn de populairste kleuren

Een andere optie is om een thema te kiezen voor de babykamer van je zoontje. Wat dacht je van de jungle of dieren? Of stoer kamertje met een industriële look? Ook hierin is zoveel mogelijk!

Lees ook: Babykamer thema | dit zijn de populairste thema’s

Jongens babykamer inspiratie

Om je op weg te helpen heb ik de 18 mooiste babykamers voor jongens voor je verzameld. Elk kamertje heeft weer een andere stijl, kleurencombinatie of thema. Laat je inspireren en shop the look!

Blauwe jongens babykamers

Ondanks dat niet altijd meer standaard blauw wordt gekozen voor een babykamer voor een jongen, is het nog steeds één van de favorieten. En dat is niet voor niets! Je kunt namelijk heel veel kanten op met deze kleur, omdat je kunt kiezen uit allerlei verschillende tinten van licht tot donker. Elke tint heeft ook weer een eigen sfeer.

In de babykamer hieronder is gekozen voor een donkerblauwe tint in de hoek op de muur. Samen met de meubels en accessoires van natuurlijke materialen heeft dit een rustige, maar toch ook stoere uitstraling.

Het enige ‘nadeel’ van blauw is dat het een koele kleur is. Daarom is het belangrijk om daarnaast ook te kiezen voor kleuren of natuurlijke materialen die warmte toevoegen aan de kamer. In deze babykamer is gekozen voor een stoere blauwgrijze tint op de muur. Samen met de houten en rotan meubels en accessoires voelt het toch warm aan.

Een andere manier om meer warmte toe te voegen aan een blauwe babykamer is door deze te combineren met aardetinten, zoals roestbruin, beige en bruin. Een prachtige combinatie!

Babyblauw mag natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst met babykamers voor jongens. Met deze lichte tint op de muur lijkt een babykamer extra ruimtelijk.

En natuurlijk hoef je niet per se blauw op de muren terug te laten komen. Wat dacht je van een meubelstuk in deze kleur? De blauwe commode in deze babykamer is een echte eyecatcher!

Groen in de babykamer voor een jongen

Een andere populaire kleur voor een jongens babykamer is groen. Een voordeel van deze kleur is dat het zorgt voor een rustige en ontspannen sfeer in de slaapkamer van jouw zoontje. Dat is wel zo fijn als hij daar gaat slapen.

In deze babykamer zie je allerlei verschillende tinten groen terug. De donkere tint van het hemeltje samen met een lichtere groengrijze tint op de muur. En zie je het ledikant van Stokke? Dit is een meegroeibed dat je extra lang kunt gebruiken. Super handig!

Een heel mooie combinatie is groen met aardetinten. Het zijn allemaal tinten uit de natuur, waardoor ze heel mooi samen gaan. Kijk maar eens naar de groene commode en de bruine accessoires in deze babykamer.

In het kamertje hieronder is groen gecombineerd met blauw. En in de hoek van de babykamer is een fijn plekje gemaakt met een stoel en een hemeltje waar je heerlijk tot rust kunt komen samen met je kindje.

Rustige aardetinten

De trend van dit moment zijn aardetinten in de babykamer. Deze kleuren uit de natuur zorgen voor een warme uitstraling, en daarnaast ook voor veel rust. Er zijn allerlei tinten waar je uit kunt kiezen, zoals terracotta, groen en zelfs okergeel.

In de babykamer hieronder is gekozen voor een terracotta cirkel boven de commode. Dit is een heel leuk idee als niet een hele muur wilt verven. Samen met de accessoires van natuurlijke materialen is het een mooi geheel.

Een ander creatief idee met verf op de muur is een lambrisering. In de babykamer hieronder is gekozen voor roestbruin op de onderste helft en is de bovenkant wit gelaten.

Neutrale babykamer voor een jongen

Wil je niet te veel kleur? Dan kun je ook kiezen voor een neutrale babykamer zoals hieronder. Het zorgt voor heel veel rust, en door de accessoires van natuurlijke materialen voelt het toch warm aan.

Stoere jongenskamer

Natuurlijk mogen een aantal stoere jongens babykamers niet ontbreken in deze lijst. Wat vind je van deze kinderkamer met een surf thema? Dit is toch hartstikke gaaf!

Ook zonder een thema kun je een stoere babykamer voor een jongen creëren. In de kamer hieronder is gekozen voor een kleurencombinatie van roestbruin met verschillende tinten groen. Heel stoer!

Een jungle thema

De jungle is misschien wel het populairste thema voor in de babykamer of kinderkamer. En dat is ook niet zo gek. Bijna alle kinderen zijn gek op dieren! En met dit thema kun je ook alle kanten op. Kijk maar eens naar de jungle babykamer hieronder.

Dieren in een jongens babykamer

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere dieren. Wat dacht je van bijvoorbeeld bosdieren of boerderijdieren in een babykamer voor een jongen?

In deze babykamer is zelfs gekozen voor een onder water thema! Met het behang lijkt het net alsof je in de oceaan zwemt.

Zwart in de babykamer

Zwart is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt voor in de babykamer. Maar het is een heel stijlvol en stoere kleur. Als je deze kleur combineert met lichte aardetinten en natuurlijke materialen dan voelt het toch heel warm aan.

Het zwarte meegroeibed van Sebra Kili is een echte eye-catcher in deze babykamer. Samen met de zwarte kledingrekjes en accessoires in lichtere kleuren is het heel stijlvol.

In deze babykamer komt zwart op een subtiele manier terug. Het ledikantje heeft deze kleur, maar ook in de accessoires zie je het terug. Op deze manier oogt het kamertje niet te donker.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.