Home » Accessoires » 10x een hemeltje in de kinderkamer

10x een hemeltje in de kinderkamer

Hemeltje in de kinderkamer

Een hemeltje in de kinderkamer is dé trend van dit moment. Een klamboe hangt zo mooi boven een wiegje of ledikant, en zelfs een peuterbed. Je kunt ook een gezellig zithoekje maken met een hemeltje in de babykamer of kinderkamer. Maar voor welke kleur ga je? Roestbruin, naturel of groen? En hoe hang je een klamboe eigenlijk op? Laat je inspireren door deze 10 voorbeelden.

Klamboe in de babykamer

Een hemeltje boven een wieg of ledikant geeft niet alleen veel sfeer aan de babykamer. Het geeft je baby ook een geborgen gevoel. Een klamboe houdt licht en tocht tegen. En zorgt ook voor minder prikkels. Als jouw baby’tje nog zo klein is, is dat heel fijn.

Roze hemeltje in de babykamer

Dit roze hemeltje in de babykamer zorgt samen met naturel tinten voor een zachte en rustige sfeer.

Roestbruine klamboe in de babykamer

De roestbruine klamboe contrasteert perfect met het behang in de babykamer. De accessoires van natuurlijke materialen maken het helemaal af.

Hemeltje in een jongenskamer

Wie zegt dat een hemeltje alleen in een meidenkamer kan? Ook in een jongenskamer staat dit heel leuk. Kijk maar eens naar deze stoere groene klamboe.

Beige klamboe bij een donkere muur in de babykamer

Het beige hemeltje steekt in deze babykamer mooi af bij de donkergroene muur. Samen met het houten ledikant heeft de slaapkamer een stoere vintage look.

Hemeltje in jungle babykamer

Deze klamboe past prachtig bij het jungle behang in de babykamer. Alle tinten passen perfect bij elkaar, en dit zorgt voor veel rust bij jouw baby’tje.

Hemeltje in de kinderkamer

Als je kindje wat groter is, staat een hemeltje ook heel sfeervol in de kinderkamer. Het kan de overgang van een ledikant naar een peuterbed zelfs net wat makkelijker maken. Het hemeltje zorgt namelijk ook hier voor een veilig gevoel.

Bruine klamboe in de kinderkamer

Deze bruine klamboe is helemaal afgestemd op de andere aardetinten in deze kinderkamer. Het zorgt voor een fijne plek waar jouw peuter rustig kan slapen.

Fel gekleurd hemeltje in de kinderkamer

Een wat feller gekleurd hemeltje staat ook mooi in de kinderkamer. Kijk maar eens naar deze okergele klamboe.

Een knus zithoekje in de kinderkamer met een klamboe

Een klamboe hoeft niet per se boven een bedje gehangen te worden. Je kunt een klamboe ook gebruiken als een soort tent. Op deze manier kun je een gezellig en knus zithoekje maken in de kinderkamer. Jouw kindje kan hier rustig een boekje lezen of spelen.

Hemeltje in de kinderkamer met lichtjes

Dit zithoekje in de kinderkamer is extra knus door de lichtjes in het hemeltje. Jouw kindje kan zich heerlijk op de kussens en het kleedje nestelen om een boekje te lezen.

Hemeltje boven zithoekje met kussens

Nog zo’n leuk zithoekje met een klamboe erboven. Een paar leuke kussens erbij en jouw kleintje heeft een heerlijk plekje om te spelen.

Klamboe boven een leesstoel

Een klamboe kun je ook prima boven een leesstoel hangen. Een rotan stoel met een zacht kleedje erop. Of een lekkere loungestoel. Zo heb je een heerlijk hoekje voor jouw kindje om zich even in terug te trekken.

Hoe hang je een hemeltje op?

Nagenoeg alle hemeltjes hebben aan de bovenkant een lus, zodat je deze met een schroefhaakje aan het plafond kunt hangen. Ik houd zelf niet zo van schroefhaakjes in het plafond. Voor je het weet heb je meerdere gaten in het plafond. Daarom heb ik de klamboe in de kamer van Guusje opgehangen aan een powerstrip van Tesa. Maar je kunt ook een piekstok gebruiken om het hemeltje op te hangen. Het voordeel hiervan is dat je de klamboe sneller even kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld wanneer je kindje aan de stof gaat trekken.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.