Home » Themakamer » Dieren babykamer | inspiratie & shop the look!

Dieren babykamer | inspiratie & shop the look!

Een dieren babykamer, welk kind droomt hier nou niet van? Dit thema is erg populair bij het inrichten van de kinderkamer. Het is toch ook heerlijk om voor het slapengaan lekker te knuffelen met alle dieren op jouw bed. In dit artikel geef ik je allerlei tips om dit thema terug te laten komen in de slaapkamer van jouw kindje. 

Van boerderijdieren tot de big five

Binnen het dieren thema zijn ook nog eens zoveel variaties mogelijk. Ga je voor een stoere jungle kamer, of voor lieve bosdieren zoals een konijn en een vos. Kinderen zijn vaak ook helemaal weg van boerderijdieren, zoals schapen, paarden en koeien. Dit thema is ook nog eens heel leerzaam. Hoe leuk is het om samen met je kindje alle dieren in de kamer te benoemen en de geluiden na te doen. 

Bosdieren in de babykamer

Beren, konijnen en vosjes. Deze bosdieren zie je allemaal terug in onderstaande babykamer. Niet alleen op het behang, maar ook als knuffel. Gezellig toch?

Jungle dieren in de babykamer

De jungle is één van de meest favoriete thema’s voor de kinderkamer. Dat is niet zo gek natuurlijk. Wie wil nou niet een giraf, olifant of een leeuw in zijn slaapkamer! Hieronder komt de jungle op verschillende manieren terug in de babykamer: op het behang, de knuffels en het vloerkleed.

Bij een jungle kamer worden vaak allerlei kleuren door elkaar gebruikt. Dit kan soms een beetje druk overkomen. Daarom is het ook leuk om te kiezen voor bijvoorbeeld aardetinten zoals in de babykamer hieronder. Hier komen kleuren zoals roestbruin, terracotta en beige terug. Zo heb je toch allerlei jungle dieren in de kamer, maar is het ook een stuk rustiger.

Oceaandieren zijn de nieuwe trend

Je denkt misschien niet meteen aan oceaandieren als thema voor de kinderkamer. Maar toch zie je deze dieren steeds vaker terug. En waarom ook niet! Het is toch heerlijk als je kindje tussen de walvissen, schildpadden en dolfijnen kan slapen.

De leukste accessoires voor een dieren babykamer

Wil je graag het dieren thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Dieren babykamer accessoires
 1. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €39,99
 2. Wild & Soft mini-dierenkoppen, Bol.com, €69,95
 3. Studio Ditte bosdieren behang, Bol.com, €99,-
 4. Meyco klamboe, Bol.com, €39,95
 5. Little Dutch octopus knuffel, Bol.com, €17,95
 6. Meyco jungle 3-pack hydrofiele doeken, Bol.com, €7,95
 7. Little Dutch deken, Bol.com, €49,99
 8. Little Dutch laken, Bol.com, €31,70
 9. Gouden aaplamp, Bol.com, €49,95
 10. Vlinder muurstickers, Bol.com, €8,95
 11. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €49,95
 12. Rotan opbergmand beer, Bol.com, €45,90

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.