Dieren babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Een dieren babykamer, welk kind droomt hier nou niet van? Dit thema is erg populair bij het inrichten van de kinderkamer. Als kind lag mijn bed helemaal vol met dierenknuffels. Zo leuk vond ik dat. In dit artikel geef ik je allerlei tips om dit thema terug te laten komen in de slaapkamer van jouw kindje. 

Van boerderijdieren tot de big five

Binnen het dieren thema zijn ook nog eens zoveel variaties mogelijk. Ga je voor een stoere jungle kamer, of voor lieve bosdieren zoals een konijn en een vos. Kinderen zijn vaak ook helemaal weg van boerderijdieren, zoals schapen, paarden en koeien. Dit thema is ook nog eens heel leerzaam. Hoe leuk is het om samen met je kindje alle dieren in de kamer te benoemen en de geluiden na te doen. 

Dieren in grijstinten

Als allerlei soorten dieren in een babykamer te zien zijn, kan het al snel te druk aanvoelen. In deze babykamer is dit niet het geval. Er komen alleen grijstinten terug, waardoor het toch een rustig geheel blijft.

Dieren babykamer met grijze tinten
@bybinsie

Back to nature

Dieren horen natuurlijk thuis in de natuur. En dat is precies wat deze kinderkamer laat zien. De aardetinten en natuurlijke materialen combineren perfect met de prints en knuffels van de dieren.

Babykamer met een aantal dieren
@home_interiorinspirations

De leukste accessoires voor een dieren babykamer

Wil je graag het dieren thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een dieren babykamer
  1. Ledikant wit, Prénatal, €89,99
  2. Kapstok van Tender Leaf Toys, PSikhouvanjou, €19,95
  3. Schoolplaat van Little and Pure, Klein & Stoer, €29,95
  4. Dierenkoppen van Wild and Soft, Klein & Stoer, €59,95
  5. Rammelaar van Trixie, Klein & Stoer, €13,95
  6. Hartslagknuffel van Flow, Prénatal, €34,95
  7. Vloerkleed van Lilipinso, €189,-
  8. Tipi tent van Roommate, Klein & Stoer, €165,-
  9. Nachtlampje van Chicco, Prénatal, €19,99
  10. Behang van Lilipinso, Klein & Stoer, €90,-

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.