Home » Accessoires » Getest: De beste babyfoon van 2022 | de top 10

Getest: De beste babyfoon van 2022 | de top 10

Beste babyfoon

Een babyfoon zorgt voor veel rust bij ouders als hun baby in een andere kamer ligt te slapen. Er zijn verschillende soorten en types op de markt waar je uit kunt kiezen. Maar welke is de beste babyfoon? Hoe werkt deze eigenlijk? En ga je voor een babyfoon met een camera of juist zonder? In dit artikel geef ik antwoord op de meest gestelde vragen rondom het kopen van een babyfoon. En deel ik de top 10 met beste babyfoons van 2022.

Waarom heb je een babyfoon nodig?

Als ouder van een baby wil je hem of haar graag in de gaten kunnen houden als hij of zij ligt te slapen. Is je baby misschien wakker? Aan het huilen? Of misschien per ongeluk op zijn of haar buikje gerold? Met een babyfoon hoor en/of zie wat er gebeurt, en is daarom een absolute musthave om in huis te hebben. Je kunt meteen naar de babykamer als er iets aan de hand is.

Om jouw zoektocht naar de beste babyfoon makkelijker te maken, geef ik verderop in deze koopgids tips en antwoord op de meest gestelde vragen. Zoals bijvoorbeeld de voor- en nadelen van de verschillende soorten babyfoons, welke type verbindingen er zijn en wat het bereik is. Maar nu eerst de top 10 met de beste babyfoons.

De top 10 beste babyfoons van 2022

Er zijn verschillende soorten babyfoons op de markt. Afhankelijk van jouw wensen kies je degene die het beste bij jouw situatie past. Bijvoorbeeld een babyfoon met een camera, alleen geluid of een wifi-babyfoon met een handige app. Om je op weg te helpen met het maken van een keuze heb ik de top 10 met de beste babyfoons van 2022 voor je samengesteld.

De beste babyfoon: de voor- en nadelen van de top 10

Hieronder vind je per babyfoon een uitgebreide review met een beschrijving van de voor- en nadelen.

1. Luvion Essential Babyphone – Babyfoon met camera

Best verkochte babyfoon

De Luvion Essential is de best verkochte babyfoon met een camera in Nederland en België. En dit is niet voor niets. Je hebt namelijk jarenlang plezier van deze babyfoon. Als je baby boven ligt te slapen kun je naar hem of haar kijken op het kleuren beeldscherm dat maar liefst 3,5 inch groot is. De video- en audiosignalen worden middels een beveiligde en storingsvrije verbinding verzonden naar de ouderunit. Hierbij maak je geen gebruik van je wifi-netwerk, waardoor je altijd verbinding hebt.

De Luvion Essential Babyfoon komt met veel extra functies, zoals de temperatuurweergave, terugspreekfunctie en slaapliedjes. En wil je niet de hele tijd op het scherm kijken? Dan kun je gebruik maken van de handige VOX-functie waarbij deze pas aanspringt als geluid of beweging wordt gedetecteerd. Daarnaast kun je tot wel 4 extra camera’s aansluiten. Dit is erg handig als er nog een kindje op komst is.

Plus- en minpunten
✅ Verbinding is storingsvrij en veilig
✅ VOX-functie die de babyfoon activeert bij geluid
✅ Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
✅ Extra groot beeldscherm
✅ Extra functionaliteiten zoals temperatuurweergave, nachtzicht en terugspreekfunctie
✅ Uitbreidbaar met extra baby-units
❌ Batterij loopt snel leeg

2. Luvion Grand Elite 3 Connect – Wifi babyfoon met camera en app

Beste Babyfoon met Ouderunit en App

De Luvion Grande Elite 3 Connect is de meest complete babyfoon die er is. Deze best geteste babyfoon heeft namelijk een ouderunit én een app. Hiermee kun je op twee manieren naar je baby kijken als hij of zij ligt te slapen. Als je gewoon thuis bent kun je jouw baby haarscherp zien en horen op de touchscreen monitor van 4,3 inch. Daarnaast kun je overal ter wereld naar je baby kijken met een privé verbinding middels de gratis app op je smarthphone of tablet met 3G/4G verbinding. Bijvoorbeeld als de oppas thuis de monitor gebruikt kun jij tijdens een avondje uit toch even op de app kijken hoe je kindje slaapt. Een groot voordeel van deze dual mode babyfoon is dat wanneer thuis het wifi-netwerk er even uit ligt, je alsnog de monitor gebruiken waarmee je tot 300 meter bereik hebt door LLHR technologie.

De dual mode babyfoon heeft allerlei extra functionaliteiten die erg handig zijn. Zo kun je de temperatuur van de babykamer bekijken, en als je kindje onrustig is kun je hem of haar geruststellen met de ingebouwde terugspreekfunctie. Komt je baby’tje wat moeilijk in slaap, dan kun je rustgevende slaapliedjes afspelen. En tot slot kun je met de Luvion Grande Elite 3 Connect opnames maken. Dus als jouw baby allerlei grappige geluidjes ligt te maken, kun je dit opslaan en bewaren.

Een ander groot pluspunt is dat deze babyfoon uit te breiden is met een extra camera (maximaal vier). Dit is niet alleen handig bij bijvoorbeeld een tweede of derde kindje, maar ook als jouw zoon of dochter aan het spelen is in de speelkamer, dan kun je hem of haar gewoon in de gaten houden. Het enige nadeel van deze babyfoon is dat deze wat duurder is in aanschaf.

Plus- en minpunten
✅ Wereldwijd bereik met de gratis app voor op je smartphone en/of tablet
✅ Extra functionaliteiten, zoals slaapliedjes, temperatuurweergave en terugspreekfunctie
✅ Op afstand bedienbare camera
✅ Haarscherp HD beeld en geluid
✅ Uitbreidbaar met extra baby-units
✅ De verbinding is storingsvrij en privé
❌ Prijzig

3. Alecto DVM-200GS – Babyfoon met camera

De Alecto DVM-200GS babyfoon met camera is door de Consumentenbond uitgeroepen tot de beste koop. Deze babyfoon heeft een op afstand bestuurbare camera, zodat je de hele babykamer kunt bekijken op het extra grote beeldscherm van 4,3 inch. Daarnaast is de verbinding storingsvrij, zodat het geluid en beeld altijd kraakhelder zijn.

De Alecto DVM-200GS heeft een aantal nuttige functionaliteiten, zoals een temperatuurweergave, voorgeprogrammeerde slaapliedjes en een infraroodfunctie waarmee je ook je kindje kunt zien wanneer het donker is in de kamer. Word je er onrustig van als het scherm de hele tijd aanstaat? Dan kun je ook gebruiken maken van de VOX-functie, waarbij het beeld pas aanspringt als geluid wordt gedetecteerd. Tot slot is deze babyfoon met camera uitbreidbaar tot 4 camera’s.

Plus- en minpunten
✅ 100% storingsvrij
✅ Op afstand bedienbare camera
✅ Extra groot beeldscherm
✅ Extra functionaliteiten zoals temperatuurweergave, infraroodcamera en terugspreekfunctie
✅ Uitbreidbaar met extra baby-units
❌ Geen minpunten

4. Alecto SMARTBABY10 – Babyfoon met camera

Beste Babyfoon met App

De Alecto Smartbaby10 is de beste wifi babyfoon met een app. Deze heeft een groot voordeel ten opzichte van een babyfoon met een camera met slechts één beeldscherm. Iedereen met de app op de telefoon of tablet kan namelijk de haarscherpe HD beelden van de wifi camera bekijken. De verbinding is natuurlijk beveiligd en alleen als je de juiste rechten heb kan iemand naar jouw kindje kijken.

Deze wifi babyfoon heeft nog meer handig functies om te gebruiken. Zo kun je de temperatuur en de luchtvochtigheid in de babykamer aflezen. Als je kindje onrustig is, dan kun je hem of haar middels de terugspreekfunctie gerust stellen. En nog een nuttige functie is dat de camera op afstand bestuurbaar is. De camera zorgt voor een haarscherp HD beeld en geluid. Zelfs als het donker is in de kinderkamer kun je jouw baby nog steeds perfect zien.

En tot slot is de Alecto Smartbaby10 uitbreidbaar met extra camera’s. Op de app op je smartphone of tablet kun je dan middels een split screen alles in de gaten houden. Wil je niet de hele tijd op je scherm kijken? Dan kun je ook instellen dat je alleen bij geluid of beweging een push melding krijgt.

Plus- en minpunten
✅ Wereldwijd bereik met de gratis app voor op je smartphone en/of tablet
✅ Op afstand bedienbare camera
✅ Haarscherp HD beeld en geluid
✅ Uitbreidbaar met extra camera’s
✅ Extra functionaliteiten zoals temperatuurweergave, nachtzicht en terugspreekfunctie
❌ Als de internetverbinding niet stabiel is, dan werkt de camera niet

5. Philips Avent SCD843/01 – Digitale videobabyfoon

Ben je op zoek naar een basic babyfoon met camera? Dan is de Philips Avent SCD843/01 een goede keuze. Je kunt naar je baby kijken op een 3,5 inch kleurenscherm in een hoge resolutie. Daarnaast is ook het geluid kraakhelder. Om het stroomverbruik te verlagen heeft de babyfoon een speciale ECO-modus. Hierbij wordt alleen verbinding gemaakt als je baby geluid maakt.

De Philips Avent SCD843/01 heeft een beperkt aantal extra functionaliteiten. Je kunt de temperatuur in de babykamer bekijken, een slaapliedje afspelen als je baby onrustig is, en een nachtlampje aanzetten wanneer het te donker is. De verbinding is afgeschermd en beveiligd, zodat deze door niemand anders opgevangen kan worden.

Plus- en minpunten
✅ Een beveiligde bevinding
✅ ECO-modus die zorgt voor een langere batterijduur
❌ Niet uitbreidbaar met een extra camera
❌ Weinig extra functionaliteiten

6. Luvion Easy Babyphone – met camera

Beste Budget Keuze

De Luvion Easy babyfoon is de beste budget keuze. Voor een prima prijs heb je een beeldbabyfoon met de meest belangrijke functies die ook nog eens makkelijk in gebruik is. Zelfs opa en oma weten hoe ze deze moeten gebruiken. Het beeld is scherp en het geluid is helder. Daarnaast geeft de monitor de temperatuur van de babykamer weer, kun je praten tegen je baby via de terugspreekfunctie en heeft de babyfoon een VOX-functie waarbij het scherm pas aanspringt als er geluid wordt gedetecteerd.

Je hoeft niet bang te zijn dat anderen het signaal oppikken, want de verbinding 100% veilig en storingsvrij. Deze Luvion babyfoon is door zijn simpelheid ook ideaal om mee te nemen op vakantie of wanneer je kindje uit logeren gaat.

Plus- en minpunten
✅ Prima prijs/kwaliteit verhouding
✅ Veilige en storingsvrije verbinding
✅ Beste budget keuze
✅ Makkelijk in gebruik
❌ Een klein beeldscherm
❌ Niet uitbreidbaar met een extra camera
❌ Weinig extra functionaliteiten

7. Alecto DBX-88 LIMITED – Babyfoon zonder camera

Beste Babyfoon zonder Camera

Sommige ouders kiezen bewust voor een babyfoon met alleen geluid, omdat ze niet de hele tijd hun kindje willen monitoren. De Alecto DBX-88 ECO is de beste babyfoon zonder camera waarbij je nog steeds gebruik kunt maken van allerlei extra basisfuncties. Zo geeft deze de temperatuur van de babykamer weer, heb je een terugspreekfunctie, een nachtlampje en kun je slaapliedjes afspelen.

De DECT-verbinding is beveiligd en storingsvrij, waardoor het geluid kraakhelder is, maar niet 100% stralingsvrij. De Alecto babyfoon heeft een ECO-modus waardoor je langer gebruik kunt maken van de batterij.

Plus- en minpunten
✅ Beveiligde en storingsvrije verbinding
✅ ECO-modus die zorgt voor een langere batterijduur
❌ Niet uitbreidbaar met een extra baby-unit
❌ Is niet 100% stralingsvrij
❌ Weinig extra functionaliteiten

8. Alecto DVM-76 – Babyfoon met camera

De Alecto DVM-76 is een eenvoudige babyfoon die doet waarvoor hij bedoeld is. De camera heeft een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit, zodat je jouw baby altijd op het kleurenscherm kunt bekijken. Ook wanneer het donker is in de babykamer.

De babyfoon heeft slechts een aantal extra functionaliteiten en het beeldscherm is wat klein, maar hierdoor is de Alecto DVM-76 dan ook zo voordelig geprijsd. De babyfoon heeft een handige terugspreekfunctie en een temperatuurweergave. Daarnaast kun je gebruik maken van de ECO-modus zodat de batterij langer meegaat. Tot slot is de babyfoon uit te breiden met extra camera’s. Bekijk hier de laagste prijs van de Alecto DVM-76.

Plus- en minpunten
✅ ECO-modus die zorgt voor een langere batterijduur
✅ Uitbreidbaar met extra camera’s
✅ Voordelig geprijsd
❌ Een klein beeldscherm
❌ Weinig extra functionaliteiten

9. Luvion Icon Clear 70 DECT – Babyfoon met alleen geluid

Babyfoon zonder camera

Op nummer 9 in de top 10 met beste babyfoons staat de Luvion Icon Clear 70. Dit is een audiobabyfoon met kristalhelder geluid en werkt middels een digitale verbinding en is 100% veilig én storingsvrij. Deze babyfoon met geluid is fijn om thuis te gebruiken, maar ook om mee te nemen op vakantie. Je hoeft deze niet te installeren op het wifi-netwerk, waardoor je alles in een handomdraai hebt klaargezet om naar je baby’tje te luisteren tijdens een dutje.

De Luvion Icon Clear 70 is een simpele babyfoon met weinig extra functionaliteiten. Het is mogelijk om het volume in te stellen. Heb je het geluid even op mute gezet, dan krijg je alsnog een visuele geluidsindicatie, zodat je altijd weet wanneer jouw kindje wakker is. Mocht het bereik wegvallen of de accu bijna leeg zijn, dan krijg je ook een waarschuwing.

Plus- en minpunten
✅ Beveiligde en storingsvrije verbinding
✅ Lange batterijduur
✅ Makkelijk in gebruik
❌ Niet uitbreidbaar met een extra camera
❌ Is niet 100% stralingsvrij
❌ Weinig extra functionaliteiten

10. Motorola Comfort50 – met camera

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€169,99)

Met de Motorola Comfort50 babyfoon in de babykamer hoef je niet bang te zijn dat je iets mist. De microfoon is namelijk hooggevoelig en pikt de kleinste geluidjes op. Met het grote beeldscherm van 5 inch kun je niet alleen naar je baby luisteren, maar ook nog eens in de babykamer zien wat er gebeurt.

De Motorola babyfoon heeft ook een aantal handige functies. Het is mogelijk om de temperatuur te zien, terug te praten tegen je baby, voorgeprogrammeerde slaapliedjes af te spelen en je baby te bekijken als het donker is in de babykamer met infrarood nachtzicht. Deze babyfoon met camera is ook nog eens uit te breiden tot maximaal 4 camera’s. Het is hierdoor mogelijk om meerdere camerabeelden tegelijkertijd in de gaten te houden op de monitor.

Plus- en minpunten
✅ Uitbreidbaar met extra baby-units
✅ Extra functionaliteiten zoals temperatuurweergave, nachtzicht en terugspreekfunctie
✅ Hoge gevoeligheidsmicrofoon
✅ Extra groot beeldscherm
❌ Geen minpunten

Meest gestelde vragen over een babyfoon en tips

Hoe werkt een babyfoon?

Een babyfoon werkt eigenlijk heel simpel. De zender zet je neer op de plek waar je baby slaapt, bijvoorbeeld in de babykamer of in de ouderslaapkamer, en de ontvanger houd je bij je. Doordat de twee apparaten met elkaar verbonden zijn hoor jij het meteen als de baby geluid maakt. En afhankelijk van het type babyfoon kun je ook nog via een scherm naar je kindje kijken.

Welke soorten babyfoons zijn er?

De keuze voor het soort babyfoon hangt af van de behoefte die je hebt. De ene ouder vindt het voldoende om de baby alleen te kunnen horen, en de andere ouder wil juist ook graag het kindje kunnen zien. En wil je misschien meer kinderen? Dan is verstandig om te kijken naar een babyfoon die je uit kunt breiden met meerdere camera’s.

Babyfoon zonder camera

Is het voor jou voldoende om alleen te kunnen luisteren naar je baby? Dan is een babyfoon met geluid voor jou de best keuze. Een babyfoon zonder camera beschikt vaak wel over extra functies, zoals de kamertemperatuur en een terugspreekfunctie. En het voordeel is dat deze babyfoons vaak goedkoper zijn dan degene met een camera.

Plus- en minpunten
Is vaak goedkoper dan een babyfoon met camera.
✅ Het bereik is vaker groter dan een babyfoon met camera.
✅ Analoge babyfoons zonder camera zijn stralingsvrij.
❌ Er is een grotere kans op een storing.
❌ Het is niet mogelijk om je baby te zien.

Babyfoon met camera en ouderunit

De meeste ouders kiezen tegenwoordig voor een babyfoon met een camera. Het geeft toch net wat meer rust om te kunnen zien hoe je baby ligt te slapen. Misschien huilt hij of zij niet, maar is hij of zij wel wakker. Dan kun je naar je kindje toe om hem of haar uit bed te halen. De meeste babyfoons met beeld bestaan uit een babyunit met een camera en een beeldscherm als ouderunit. Deze digitale babyfoons zijn tevens uit te breiden met allerlei extra’s, zoals een nachtlamp, opnamefunctie, slaapliedjes en zelfs met een extra babyunit.

Plus- en minpunten
Als je baby huilt kun je meteen zien waarom.
✅ ’s Nachts kun je je baby zien door middel van een infraroodcamera.
✅ Je loopt niet voor niets naar de babykamer, omdat je kunt zien wat er gebeurt.
❌ Een babyfoon met camera is vaak duurder dan een babyfoon met alleen geluid.
❌ Heeft geen onbeperkt bereik.

Wifi babyfoon met app

Een wifi babyfoon heeft een camera, maar geen losse ouderunit als beeldscherm. De babyunit met een camera plaats je in de babykamer, en sluit je aan op het wifi-netwerk. Op je smartphone of tablet download je een app waar je de babyunit aan koppelt. Zo kun je overal naar je baby kijken, ook wanneer je niet thuis bent. Hier heb je natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. De meeste wifi babyfoons zijn uit te breiden met een extra babyunit.

Plus- en minpunten
De camerabeelden zijn overal te bekijken op je smartphone en/of tablet.
✅ Het bereik is onbeperkt.
✅ De babyfoon heeft vaak allerlei extra functionaliteiten.
❌ Als het wifi-netwerk niet stabiel is, werkt de camera niet.

Dual mode babyfoon

Met een dual mode babyfoon kun je op twee manieren naar je baby kijken. De babyunit met een camera zet je op de babykamer, en met zowel een beeldscherm als ouderunit en een app op je smartphone of tablet kun je naar het beeld kijken. Het voordeel hiervan is dat mocht het wifi-netwerk ineens niet stabiel zijn, je altijd middels het beeldscherm naar je kindje kunt kijken, omdat deze een digitale verbinding heeft.

Plus- en minpunten
De camerabeelden zijn overal te bekijken op je smartphone en/of tablet.
✅ Het bereik is onbeperkt.
✅ De babyfoon heeft vaak allerlei extra functionaliteiten.
✅ Als je thuis bent kun je de ouderunit gebruiken als beeldscherm, waardoor je jouw smartphone normaal kunt gebruiken.
❌ Als het wifi-netwerk niet stabiel is, werkt de app niet.
❌ Een dual mode babyfoon is duurder in aanschaf.

Welk type verbindingen heeft een babyfoon?

Analoge babyfoon

Een analoge babyfoon is de meest goedkope optie. Deze heeft enkel geluid welke middels elektromagnetische golven verstuurd wordt van de babyunit naar de ouderunit. Om deze te kunnen ontvangen stel je beide units in op dezelfde zender. De nadelen zijn dat er een kans is op storingen door andere apparaten, en een analoge babyfoon is niet uit te breiden met een extra babyunit. Het bereik ligt rond de 250 meter.

Plus- en minpunten
✅ Het goedkoopste type babyfoon.
✅ De verbinding is stralingsvrij.
❌ Er is kans op storingen door andere apparatuur.
❌ Niet uitbreidbaar met een extra baby-unit.

DECT oftewel digitale babyfoon

Een DECT babyfoon maakt gebruik van een digitale verbinding. Het voordeel hiervan is dat deze storingsvrij is, en daarnaast is de verbinding beveiligd zodat niemand mee kan luisteren. Maar het nadeel is een digitale babyfoon niet helemaal stralingsvrij is. Hoewel de norm van deze straling waar deze babyfoons aan moet voldoen extra streng is, is dit toch vaak een reden voor ouders om niet voor een DECT babyfoon te kiezen. Het bereikt ligt rond de 300 meter.

Plus- en minpunten
Storingsvrij.
✅ De verbinding is beveiligd.
❌ Is niet 100% stralingsvrij.
❌ Het bereik is slechts 50 tot 300 meter.

PMR

Een PMR babyfoon werkt eigenlijk net als een ‘walkie talkie’. Het bereik is maar liefst tot 3000 meter. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld even de hond uit gaat laten. Het geluid is heel helder, mits deze niet wordt verstoord door andere apparaten. De PMR babyfoon is tevens uitbreidbaar met extra units.

Plus- en minpunten
Stralingsvrij.
✅ Groot bereik, tot 3000 meter.
✅ Uitbreidbaar met extra baby-units.
✅ Helder geluid.
❌ Is niet storingsvrij.
❌ De verbinding is niet beveiligd.

Wifi babyfoon

Tot slot heb je nog de keuze voor een Wifi babyfoon. Deze babyfoons bestaan uit een babyunit welke verbonden is met het wifi-netwerk en je smartphone of tablet gebruik je als ouderunit met een app. Het grootste voordeel van deze babyfoon is dat je een onbeperkt bereik hebt. Dit betekent dat je ook naar je kindje kunt kijken als je niet thuis bent. Hier heb je natuurlijk wel een internetverbinding voor nodig. Daarnaast dient het wifi-netwerk thuis stabiel te zijn. Als deze wegvalt, dan kun je geen beeld bekijken.

Plus- en minpunten
Onbeperkt bereik.
✅ Storingsvrij.
✅ Mogelijkheid tot uitbreiden met een extra-babyunit.
❌ Heb je geen internetverbinding, dan kun je niet de beelden via de app bekijken.

Een babyfoon kopen? Dit is waar je op moet letten

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een babyfoon. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste punten:

 • Type babyfoon
  De belangrijkste vraag is welk type babyfoon je het fijnst zou vinden. De meeste ouders kiezen voor een babyfoon met een camera. Zo kun je niet alleen je baby’tje horen, maar ook meteen zien waarom hij of zij geluid maakt. Maar sommige ouders vinden het juist niet fijn om de hele tijd naar je kindje te kunnen kijken tijdens het slapen. Dan is juist een babyfoon zonder camera een betere keuze.
 • Soort verbinding en bereik
  De tweede keuze die je moet maken is welk type verbinding je voorkeur heeft. Dit hangt veelal ook samen met het bereik van de babyfoon. Wil je bijvoorbeeld ook naar je baby kunnen kijken als je buiten de deur bent, dan is het raadzaam om voor een dual mode of wifi babyfoon kiezen.
 • Extra functionaliteiten
  Naast het luisteren of kijken naar je kindje heeft een babyfoon vaak ook extra functionaliteiten waar je gebruik van kunt maken. Zo geven de meeste de temperatuur in de kinderkamer weer en hebben ze een terugspreekfunctie. Maar je kunt met sommige babyfoons zelfs slaapliedjes afspelen of een sterrenhemel projecteren op het plafond. Ga voor jezelf na welke jij denkt te gebruiken.
 • Uitbreidbaar met een extra camera
  Iets dat ouders nog wel eens vergeten bij het kopen van een babyfoon is om te kijken of deze wel of niet uitbreidbaar is. Verwacht je je eerste kindje, en wil je hierna mogelijk nog een tweede? Dan kan het slim zijn om een babyfoon te kopen die op een later moment uit te breiden is met een extra camera.
 • Budget
  En tot slot is natuurlijk jouw budget een belangrijk punt waar je op moet letten. Er zijn babyfoons in allerlei prijsklassen. Dus er is er altijd eentje die past bij jouw budget. Maar over het algemeen geldt hoe uitgebreider een babyfoon is, hoe duurder deze is.
Babyfoon met camera

Hoe lang gebruik je een babyfoon?

Hoe lang je een babyfoon gebruikt is voor elke ouder persoonlijk. Maar gemiddeld wordt deze tot de leeftijd van 3 tot 5 jaar gebruikt. Dit is vaak de leeftijd dat een kindje zelfstandig en veilig uit bed kan komen en zijn ouders kan roepen. Maar het belangrijkste is dat je als ouder pas stopt met het gebruiken van een babyfoon wanneer jij je hier comfortabel bij voelt.

Wat is het bereik van een babyfoon?

Het bereik van een babyfoon hangt af van de verbinding. Hieronder vind je een overzicht van het bereik per type verbinding.

VerbindingBereik
AnaloogMaximaal 250 meter
DECT / DigitaalMaximaal 300 meter
PMRMaximaal 3000 meter
WifiOnbeperkt

Wat is de beste plek voor de camera?

Er zijn twee punten waar je op moet letten bij het plaatsen van een babyfoon in de kinderkamer. Allereerst natuurlijk dat je de camera zo neerzet dat je het bedje waar je baby in slaapt duidelijk te zien is. Enkele voorbeelden van goede plekken zijn bovenop de kledingkast of een plank aan de muur. Op de tweede plaats is ook veiligheid van belang. De babyfoon moet namelijk buiten het bereik van je baby geplaatst worden, zowel de camera als de kabel.

Wat is een VOX-functie?

Met een babyfoon met een VOX-functie springt deze pas aan wanneer er geluid of beweging wordt gedetecteerd in de babykamer. Dit heeft een aantal voordelen. Door de VOX-functie gaat de accu van de ouderunit namelijk langer mee. Daarnaast vermindert deze functie de straling bij een digitale babyfoon, omdat deze pas verbinding hoeft te maken met de ontvanger wanneer er geluid wordt gemaakt.

Kan ik mijn baby zien wanneer ik buiten de deur ben?

Veel ouders vinden het fijn wanneer ze een oppas hebben en ’s avonds weg zijn om toch even te kijken hoe hun kindje slaapt. In dit geval kun je kiezen voor een wifi babyfoon met een app of de dual mode babyfoon. De camera op de babykamer is namelijk verbonden met het wifi-netwerk, waardoor je als je de app opent op je smartphone je even naar je kindje kunt kijken. Hier moet je natuurlijk wel een internetverbinding voor hebben.

Welke extra functionaliteiten hebben babyfoons?

Naast geluid en/of beeld hebben babyfoons allerlei extra functionaliteiten. Ga voor jezelf na voordat je een babyfoon gaat kopen welke extra’s je graag zou willen. In de praktijk blijkt vaak dat deze lang niet altijd gebruikt worden. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende extra functionaliteiten van een babyfoon:

 • Temperatuurweergave.
 • Terugspreekfunctie.
 • Slaapliedjes.
 • Nachtlampje.
 • Uitbreidbaar met extra units.
 • VOX functie.
 • Beweegbare camera.
 • Opnamefunctie.
 • Sterrenprojector op het plafond.

Wat kost een babyfoon?

De kosten hangen af van de functionaliteiten en varieert van €25,- tot €300,-. De meest simpele babyfoon met alleen geluid heb je al voor een paar tientjes in huis. Maar wil je een beeldbabyfoon met geavanceerde functies dan betaal je een heel stuk meer. Het is daarom verstandig om voordat je een babyfoon gaat kopen je budget te bepalen en welke functies jij het belangrijkst vindt.

Ben je op zoek naar nog meer babyspullen? Bekijk dan de koopgidsen van nog veel meer items. 

Beste Budget Keuze
Beste Babyfoon zonder Camera
Beste Budget Keuze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.