Home » Bohemian babykamer | kleuren, meubels en accessoires

Bohemian babykamer | kleuren, meubels en accessoires

In een bohemian babykamer kan en mag alles. Dat is het mooie aan de boho stijl. Alle kleuren, patronen en materialen mogen met elkaar gemixt worden. Wil je weten hoe je dit kunt doen in jouw kinderkamer? Lees dan snel verder. 

Een kleurrijke kinderkamer

De basis van de bohemian stijl hoort rustig te zijn. Ga daarom voor bijvoorbeeld een mooie aardetint voor op de muren. Een erg populaire en geschikte tint hiervoor is terracotta. Met kleurrijke accessoires in verschillende materialen kun je die echte boho look gaan creëren in de babykamer. Denk hierbij aan een Perzisch tapijt voor op de vloer. De muren kun je verder aankleden met macramé hangers of een mooie dromenvanger. Ook planten mogen niet ontbreken in het bohemian thema. Je maakt de kinderkamer af met houten meubeltjes. Deze mogen best wat verweerd zijn. Dus struin ook zeker Marktplaats of een kringloopwinkel af.

Een kleurrijke babykamer

Er is gekozen voor een kleurrijk behang en vloerkleed in deze kinderkamer. Maar juist doordat alle kleuren met elkaar matchen, voelt het niet te druk aan. Ook zijn er accessoires van natuurlijke materialen toegevoegd, waardoor een warme sfeer wordt gecreëerd.

Bohemian babykamer met regenboog behang
@ashleymerry

Een rustige basis

In deze babykamer is de basis rustig gehouden door te kiezen voor witte muren en een effen kleur hemeltje. Het vloerkleed heeft daarentegen juist een drukkere print.

Bohemian babykamer met perzisch tapijt
@these_spaces_between

De leukste accessoires voor een bohemian babykamer

Wil je graag het bohemian thema in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet. 

Accessoires voor een bohemian thema babykamer
  1. Tipi tent van Roommate, Klein & Stoer, €165,-
  2. Vloerkleed Ibiza van SAS’s & Belle, Kidzsupplies, €29,95
  3. Rotan wandrek van Bloomingville, PSikhouvanjou, €79,95
  4. Verschoonmandje van zeegras, Kidooz, €74,95
  5. Regenboog, Kidooz, €34,95
  6. Kofferset van Konges, PSikhouvanjou, €23,95
  7. Rotan wieg van Childhome, Prénatal, €199,-
  8. Opbergmand peer van Ferm Living, PSikhouvanjou, €79,95
  9. Bamboe hanglamp, PSikhouvanjou, €74,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.