Home » Themakamer » Bohemian babykamer | Inspiratie en tips!

Bohemian babykamer | Inspiratie en tips!

Wil je graag een bohemian babykamer? In deze blog krijg je de mooiste boho babykamers te zien. Het leuke aan dit thema is dat alle kleuren, patronen en materialen met elkaar gecombineerd mogen worden. Hoe je dit kunt doen in jouw kinderkamer lees je hieronder.

Een rustige bohemian babykamer

De basis van een bohemian babykamer hoort rustig te zijn. Ga bijvoorbeeld voor een aardetint op de muur, zoals terracotta of een naturel tint. Het is zelfs mogelijk op de muren gewoon wit te houden.

Met de meubels en accessoires ga je de echte boho look creëren in de kinderkamer. Wat heel kenmerkend is voor de bohemian stijl is de mix van allerlei materialen, kleuren en patronen. Je kunt heel uitgesproken kleuren gebruiken zoals paars, rood en blauw. Maar juist ook rustige pasteltinten.

De materialen mogen ook uiteenlopend zijn, en je mag alles met elkaar combineren in een bohemian babykamer. Wat dacht je van een rotan wandrek, een ledikant van onbewerkt hout en een macramé hanger. Ook planten mogen niet ontbreken in een boho kinderkamer.

Een kleurrijke boho babykamer

Deze bohemian babykamer is heel erg kleurrijk. De basis is rustig gehouden met een naturel tint op de muur en een bijpassend hemeltje. Om een boho sfeer te creëren is gekozen voor een kleurrijk vloerkleed en een paarse commode. De andere accessoires passen hier helemaal bij, waardoor de kinderkamer niet de druk wordt.

Een mix van materialen

In een bohemian babykamer mogen alle materialen met elkaar gemixt worden. De warme en gezellige sfeer dat dit geeft laat de kinderkamer hieronder goed zien. Er is gekozen voor onder andere een rieten hanglamp, bamboe wiegje, en een teddy schommelstoel.

De leukste accessoires voor een bohemian babykamer

Wil je graag het bohemian thema in jouw babykamer terug laten komen? De leukste boho accessoires heb ik voor je op een rij gezet. 

Bohemian babykamer accessoires
 1. Rotan hanglamp, Bol.com, €65,99
 2. Rotan wandspiegel bloem, Bol.com, €23,96
 3. Spiegel met raffia rand, Xenos, €9,99
 4. Set van 3 macramé hangers, Bol.com, €17,95
 5. Jollein klamboe, Bol.com, €32,99
 6. Jollein laken, Bol.com, €12,99
 7. OYOY bamboe wandrek, Bol.com, €119,95
 8. Wandspiegel oog, Xenos, €12,99
 9. Jollein deken, Bol.com, €34,12
 10. Konges Slöjd koffertjes, Bol.com, €26,40
 11. Rieten opbergmand, Bol.com, €22,95
 12. Bohemian vloerkleed, Bol.com, €85,90

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.