Groene babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Groen is een populaire genderneutrale kleur voor de babykamer. Het is leuk voor zowel jongens als meisjes. Ook ik koos voor groen in de slaapkamer van Guusje. Een warme en rustige pasteltint groen. Wil je meer weten over wat je allemaal met deze kleur kunt doen? Lees dan meteen even verder.

Ontspannen slapen in de kinderkamer

Groen heeft een frisse en rustige uitstraling. Deze kleur komt veel voor in de natuur. Daarom zorgt het ook voor een kalmerende en ontspannen sfeer. Wie wil dat nou niet in de babykamer? Er zijn allerlei soorten tinten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het lichtgroene salie. Of voor het donkere dennengroen. Vind je het iets te spannend om meteen een hele muur donker te maken? Verf hem dan gedeeltelijk in deze kleur met bijvoorbeeld een geometrische vorm.

Hoe combineer je groen in de babykamer?

Groen is van zichzelf een koelere kleur. Maar door de juiste combinaties te maken kun je toch een warme sfeer in de babykamer creëren. Groen gaat heel goed samen met naturel tinten zoals beige. Maar ook met wit, en zelfs met zwart. Die laatste kleur zorgt in combinatie met groen voor een heel chique uitstraling. Maar zorg dan wel voor de juiste balans, anders wordt het misschien iets te hard en te donker. Hout is een materiaal dat heel mooi samengaat met groen in de babykamer. Denk aan onbewerkte houten meubels en accessoires. En natuurlijk kunnen planten niet ontbreken bij deze natuurlijke kleur.

Verschillende tinten groen

In deze babykamer zijn een lichtere en een donkere groentint met elkaar gecombineerd. Door niet een hele muur in deze tinten te verven, maar juist in speelse geometrische vormen blijft de ruimte heel ruim aanvoelen.

Babykamer met verschillende tinten groen
@mom.and.the.kid

Een chique uitstraling met zwarte accenten

Het groen samen met de zwarte accenten zorgt voor een chique sfeer in deze babykamer. Maar door het gebruik van andere tinten en het houten ledikant wordt het niet te donker.

Babykamer groene muur met zwart en oker
@pureblackstyling

Accessoires in het groen

Je hoeft niet per se een muur groen te verven om deze kleur terug te laten komen. Dit kan ook door te kiezen voor groene accessoires. Kijk maar eens naar deze babykamer.

Babykamer met groene accessoires
Accessoires voor een groene babykamer

De leukste accessoires voor een groene babykamer

Wil je graag de kleur groen in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Accessoires voor een groene babykamer
Accessoires voor een groene babykamer
  1. Klamboe van Meyco, Bol.com, €34,99
  2. Vlaggetjes van Roommate, Klein & Stoer, €26,95
  3. Poster van Lilipinso, Klein & Stoer, €18,90
  4. Ledikantdeken van Witlof for Kids, Klein & Stoer, €74,95
  5. Aankleedkussenhoes van Witlof for Kids, Klein & Stoer, €35,95
  6. Ledikant naturel, Prénatal, €89,99
  7. Vloerkleed lama, Prénatal, €29,99
  8. Opbergkrat, Hema, €8,50
  9. Omslagdoek, Koeka, €44,95
  10. Schoolplaat van Little and Pure, Klein & Stoer, €24,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer. Er is nog veel meer mogelijk. En wie vindt het nou niet leuk om nog meer kinderkamers te bekijken.