Home » Groene babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Groene babykamer | combinaties, meubels en accessoires

Groen is een populaire genderneutrale kleur voor de babykamer. Het is leuk voor zowel jongens als meisjes. Ook ik koos voor groen in de slaapkamer van Guusje. Een warme en rustige pasteltint groen. Wil je meer weten over wat je allemaal met deze kleur kunt doen? In deze blog lees je alles over een groene babykamer.

Ontspannen slapen in een groene babykamer

Groen heeft een frisse en rustige uitstraling. Deze kleur komt veel voor in de natuur. Daarom zorgt het ook voor een kalmerende en ontspannen sfeer. Wie wil dat nou niet in de babykamer? Er zijn allerlei soorten tinten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het lichtgroene salie. Of voor het donkere dennengroen. Vind je het iets te spannend om meteen een hele muur donker te maken? Verf hem dan gedeeltelijk in deze kleur met bijvoorbeeld een geometrische vorm.

Hoe combineer je groen in de babykamer?

Groen is van zichzelf een koelere kleur. Maar door de juiste combinaties te maken kun je toch een warme sfeer in de babykamer creëren. Groen gaat heel goed samen met naturel tinten zoals beige. Maar ook met wit, en zelfs met zwart. Die laatste kleur zorgt in combinatie met groen voor een heel chique uitstraling. Maar zorg dan wel voor de juiste balans, anders wordt het misschien iets te hard en te donker.

Natuurlijke materialen gaan heel mooi samen met groen in de babykamer. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan onbewerkte houten meubels en rotan accessoires. En natuurlijk mogen planten niet ontbreken bij deze natuurlijke kleur.

Olijfgroene babykamer met bruin

In deze babykamer is een olijfgroene kleur op de muur geverfd. Samen met het bruine hemeltje en de accessoires van natuurlijke materialen, zoals riet en hout, een prachtige combinatie. Het zorgt voor veel warmte in de kinderkamer.

Combinatie met houten meubels en accessoires

Groen is een aardetint en daarom combineert deze kleur perfect met meubels en accessoires gemaakt van natuurlijke materialen. Wat dacht je van een houten ledikant, rieten opbergmand of rotan hobbelpaard.

Accessoires in het groen

Je hoeft niet per se een hele muur groen te verven om deze kleur terug te laten komen. Dit kan ook door te kiezen voor groene accessoires. Kijk maar eens naar deze babykamer. De verschillende tinten groen combineren prachtig met roestbruin.

De leukste accessoires voor een groene babykamer

Wil je graag de kleur groen in jouw babykamer terug laten komen? De tofste accessoires heb ik voor je op een rij gezet.

Groene babykamer accessoires
 1. KidsDepot hanglamp, Bol.com, €59,95
 2. Rotan zonnespiegel, Xenos, €17,99
 3. Kidsdepot Flower Hoop, Bol.com, 29,95
 4. BINK Bedding stoffen slinger, Bol.com, €29,95
 5. Klamboe van Meyco, Bol.com, €34,99
 6. Rotan maan spiegel, Bol.com, €47,95
 7. Jollein deken, Bol.com, €26,99
 8. Jollein laken, Bol.com, €11,99
 9. Little Dutch commodemandje, Bol.com, €19,95
 10. Opbergmand 45 x 35 cm, Bol.com, €60,99
 11. Vloerkleed lama, Prénatal, €29,99
 12. Krokodil kruk, Bol.com, €34,95

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Neem een kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s voor de babykamer, en laat je inspireren.