De populairste babynamen voor naambordjes in 2024

populairste babynamen voor naambordjes

Een babynaam kiezen voor een pasgeboren baby is voor de meeste ouders een grote uitdaging. Naast dat de naam de identiteit van het kind moet weerspiegelen, wil je als ouder ook dat deze tijdloos en populair is. Op het gebied van babynamen vinden in 2024 een aantal opvallende trends hun weg naar naambordjes in Nederland. Wij vertellen je graag wat de populairste babynamen voor jongens en meisjes zijn voor dit jaar.

Populaire jongensnamen

 1. Liam
  Liam blijft een favoriet onder ouders. Deze naam straalt kracht en eenvoud uit en wordt vaak geassocieerd met vriendelijkheid en charisma. Daarnaast is het een naam die zowel nationaal als internationaal goed in de smaak valt.
 2. Noah
  De naam Noah heeft een Bijbelse oorsprong en is de afgelopen jaren sterk in populairiteit gestegen. Deze tijdloze jongensnaam spreekt veel ouders aan en betekent ‘rust’ en ‘troost’.
 3. Lucas
  Lucas is een klassieke naam die al generaties lang populair is. De naam betekent ‘licht’ en wordt vaak gekozen vanwege zijn elegantie en veelzijdigheid.
 4. Sem
  Sem is een korte, krachtige naam die steeds vaker voorkomt op naambordjes. Het is een naam die zowel stoer als vriendelijk klinkt.
 5. Daan
  Daan is een nuchtere, Nederlandse naam die blijft groeien in populariteit. Het is een naam die vertrouwen en betrouwbaarheid uitstraalt.

Populaire meisjesnamen

 1. Emma
  Emma blijft een topper onder de meisjesnamen. Het is een naam die elegantie en eenvoud combineert, en geliefd is in veel culturen. De naam betekent ‘heel’ of ‘universeel’.
 2. Sophie
  Sophie is een tijdloze naam die wijsheid en gratie uitstraalt. Het is een naam die zowel klassiek als modern aanvoelt, wat bijdraagt aan zijn blijvende populariteit.
 3. Julia
  Julia is een charmante en klassieke naam die al generaties lang favoriet is. De zachte en melodieuze klankt maakt de naam geliefd bij veel ouders.
 4. Mila
  Mila is een naam die de afgelopen jaren snel in populariteit is gestegen. De naam is kort, lief en internationaal herkenbaar. Hij betekent ‘lief’ of ‘genadig’.
 5. Nora
  Nora is een elegante en tijdloze naam die steeds vaker gekozen wordt. De naam betekent ‘licht’ en straalt warmte en vriendelijkheid uit.

Trends en invloeden

De populariteit van babynamen wordt beinvloed door allerlei factoren, waaronder culturele trends, berichten in de media en natuurlijk beroemheden. Internationalen namen blijven erg geliefd, net als eenvoudige en tijdloze namen. Daarnaast groeit de voorkeur voor kortere namen voor zowel jongens als meisjes. Doordat deze makkelijk te spellen en uit te spreken zijn, zijn ze favoriet bij moderne ouders.

Naambordjes: een persoonlijk tintje

Het kiezen van een naambordje voor de babykamer of een naambordje voordeur is een mooie manier om de gekozen naam te vieren. Of het nu gaat om een klassiek houten bordje, een modern metalen design of een speelse muursticker, naambordjes voegen een persoonlijk tintje toe aan het huis en maken de komst van de nieuwe spruit extra bijzonder.

Ook in 2024 kiezen ouders voor zowel klassieke als moderne namen die eenvoudig en tijdloos zijn. De populairste babynamen zoals Liam, Emma, Noah en Sophie zullen we zonder enige twijfel veel op naambordjes zien verschijnen en zullen hun stempel gaan drukken op de nieuwe generatie.