Home » Accessoires » De leukste dierenkoppen in de kinderkamer

De leukste dierenkoppen in de kinderkamer

Dierenkoppen kinderkamer

Dierenkoppen in de kinderkamer brengen de ruimte helemaal tot leven! Een zachte pluche dierenhoofd is dan ook een echte eye-catcher aan de muur. Er zijn allerlei verschillende soorten dierenkoppen. Van jungle dieren tot bosdieren, en zelfs fantasiedieren zoals een eenhoorn. Maar welke dierenkop past mooist bij jouw babykamer of kinderkamer? En wat zijn de verschillen tussen de merken? Dit heb ik voor je uitgezocht. In deze blog lees je alles over de leukste dierenkoppen voor de kinderkamer.

Welke dierenkoppen zijn er?

Een dierenkop in de babykamer of kinderkamer is hartstikke hip! De jungle haal je naar de kinderkamer met een leeuwen- of olifantenkop. Maar is jouw kleintje weg van bosdieren hang dan een hert of een beer aan de muur. Er is voor ieder wat wils. Zelfs een dinosaurus, of fantasiedieren zoals een draak en een eenhoorn.

De dierenkoppen zijn er in allerlei soorten en maten. De ene olifant is juist heel realistisch, en de ander ziet eruit als een echte knuffel. Ook in de materialen waarvan ze zijn gemaakt zit een verschil. Sommige zijn gemaakt van vilt, en anderen zijn juist lekker fluffy.

Dierenkoppen in de kinderkamer

Hieronder vind je de verschillende dierenkoppen van de leukste merken: Wild & Soft, Kids Depot, Childhome en Love Me Decoration. Liever een andere soort dierenkop als muurdecoratie. Wat dacht je van een rieten leeuwen- of tijgerkop?

Wild & Soft dierenkoppen

Met de dierenkoppen van Wild & Soft breng je het dierenrijk naar de kinderkamer. De pluche dierenkoppen zijn heerlijk zacht, en zien er levensecht uit. Maar natuurlijk niet zo echt dat jouw kindje er bang van wordt. Ze hebben allemaal een heel lieve uitstraling.

De collectie dierenkoppen van Wild & Soft is echt enorm! Jungle dieren, bosdieren, huisdieren en zelfs dinosauriërs. Wat ook zo leuk is, is dat ze allemaal een eigen naam hebben. Hang bijvoorbeeld eenhoorn Claire, Giraf Bibib of T-rex Hendrik aan de muur. Bekijk de hele collectie dierenkoppen van Wild & Soft bij Bol.com.

Mini dierenkoppen

Wil je liever geen heel grote dierenkop aan de muur in de kinderkamer? Wild & Soft heeft ook setjes met mini dierenkoppen. Deze bestaan uit drie dieren met een hoogte tussen de 12 en 20 cm. Je kunt kiezen uit de sets leeuw, olifant en giraf, eenhoorn, panda en konijn, en beer, panda en witte beer.

Vilten dierenkoppen van Kids Depot

De dierenkoppen van Kids Depot zijn gemaakt van vilt, en hebben een lieve en vriendelijke uitstraling. Een leuk detail aan deze dierenkoppen is dat de stiknaden aan de buitenkant zitten. Dat geeft een extra speels effect. De collectie is ook zeer uiteenlopend: van jungledieren tot bosdieren. De dierenkoppen zijn ook nog eens leuk geprijsd. Bekijk de hele collectie dierenkoppen van Kids Depot bij Bol.com.

Dierenkop in de kinderkamer van Childhome

De vilten dierenkoppen van Childhome lijken erg op de dierenkoppen van Childhome. Alle dieren hebben rustige kleuren, en zien eruit als lieve zachte knuffels. Naast de dieren op de afbeelding is er ook nog een super schattige teddybeer, giraf en een uil. Bekijk de hele collectie dierenkoppen van Childhome bij Bol.com.

Dierenkop olifant van Love Me Decoration

Deze handgemaakte olifant dierenkop van Love Me Decoration is één van mijn favorieten voor de babykamer en kinderkamer. Doordat deze met de hand gemaakt is, is deze wel wat prijziger dan de dierenkoppen van andere merken. Maar als je het mij vraagt heb je dan wel een echte eye-catcher aan de muur in de kinderkamer. De circus olifantenkop is beschikbaar in de kleuren zand en grijs.

Ook de rest van de collectie van Love Me Decoration is de moeite waard om te bekijken. Hierin vind je ook een beer, een vliegende ooievaar, een eend, en een zwaan. Alle dieren hebben een circushoedje op, en naturel- en pasteltinten. Bekijk de hele collectie dierenkoppen van Love Me Decoration bij PSIkhouvanjou.

Rieten dierenkop kinderkamer

Een dierenkop als muurdecoratie in de kinderkamer hoeft natuurlijk niet per se eruit te zien en te voelen als een knuffel. Wat dacht je van deze rieten dierenkoppen? Deze passen heel mooi in een babykamer met veel natuurlijke elementen, of een kinderkamer met aardetinten. De rieten dierenkoppen hebben een diameter van ongeveer 60 centimeter.

Waar hang je de dierenkop op in de kinderkamer?

Heb je nog een leeg stuk muur in de kinderkamer? Dan is dat een leuke plek om één of meerdere dierenkoppen op te hangen. Bijvoorbeeld boven het bed of bij een speelhoek. Een tip: hang de dierenkop niet te laag boven de commode in de babykamer. De kans bestaat dat jouw kindje het vastpakt en naar beneden trekt.

Zonder boren een dierenkop ophangen

Nog een handige tip om zonder een gat in de muur te boren een dierenkop op te hangen. Gebruik een Tesa Powerstrip. Deze plakt super stevig aan de muur. En is makkelijk te verplaatsen met een nieuwe plakstrip als je de dierenkop ergens anders op wilt hangen. 

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.