Home » Accessoires » Planten in de babykamer? Doen!

Planten in de babykamer? Doen!

Planten in de babykamer op de kast

Planten in de babykamer of kinderkamer? Dat is een heel goed idee! Planten hebben niet alleen veel voordelen voor je gezondheid, ze brengen ook nog eens veel sfeer in een kamer. Ook bij mij in huis zijn inmiddels overal planten te vinden. In dit artikel vertel ik je graag meer over de voordelen en welke planten het meest geschikt zijn voor op de kinderkamer.  

Voordelen van planten in de babykamer 

Planten in de babykamer of kinderkamer hebben meerdere voordelen. Zo hebben ze een luchtzuiverende werking. Planten nemen schadelijke stoffen op uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Daarnaast zorgen planten voor een hogere luchtvochtigheidsgraad in een kamer en voor een rustgevende omgeving. Naast alle voordelen voor je gezondheid geeft een kamerplant ook meer sfeer en gezelligheid in een ruimte. 

Planten in alle soorten en maten

Een kleine of een grote plant. Hangend of staand. Er is zoveel mogelijk. En alles is natuurlijk af te stemmen op het thema van de babykamer of kinderkamer. Als je voor een bohemian stijl gaat, dan is een macramé plantenhanger een heel leuk idee. Heb je gekozen voor een jungle kamer, zet dan wat kleinere potjes met planten bij elkaar op een wandplank. En ook bij een natuur thema passen natuurlijk allerlei soorten planten.

Veilige planten voor in de babykamer 

Ik heb een top 5 met veilige planten voor in de babykamer voor je samengesteld. En niet geheel onbelangrijk, om deze planten in leven te houden hoef je echt geen groene vingers te hebben.  

1. Aloë Vera
Een Aloë Vera plant geeft vooral ‘s nachts zuurstof af, waardoor hij ideaal is voor in de babykamer. Aloë Vera’s hoeven slechts eens in de twee weken een beetje water. Dus mocht je ze een keer vergeten dan is dit niet erg. 

2. Pannenkoekplant
De pannenkoekplant dankt zijn naam aan zijn platte, ronde bladeren. Hij is makkelijk te onderhouden door hem één keer per week een klein scheutje water te geven. Wat ook leuk is, is dat je dit plantje zelf kunt stekken.  

3. Sanseveria
De Sanseveria geeft ‘s nachts meer zuurstof af dan overdag. Net als de Aloë Vera is hij daardoor heel geschikt voor op de babykamer of kinderkamer. Deze plant heeft weinig water nodig. Liever te weinig zelfs dan te veel.  

4. Bananenplant
Komt er veel licht binnen in jouw babykamer of kinderkamer? Dan is de bananenplant een leuke plant om in deze ruimte neer te zetten. De plant heeft echter wel regelmatig water nodig, maar dan groeit hij ook uit tot een flinke plant.  

5. Cactus
Een cactus heeft maar heel weinig verzorging nodig. Dit maakt hem geschikt voor iedereen zonder groene vingers. Cactussen heb je in allerlei soorten en maten. Tip: zet een paar verschillende soorten cactussen in leuke potjes op een plank.  

Vilten planten en bloemen in de babykamer

Vind je echte planten toch niet zo’n prettig idee in de babykamer? Dan zet je toch een vilten plant in de slaapkamer van jouw kindje. Op deze manier heb je toch meer groen in de kinderkamer, en het ziet er ook nog eens heel gezellig uit. KidsDepot heeft een aantal heel leuke vilten planten in de collectie, waaronder een kunstplant in een pot en een eucalyptus krans.

Bloemen thema in de babykamer

Wil je naast planten ook bloemen terug laten komen in de babykamer? Ik heb de mooiste babykamers met het bloemen thema voor je verzameld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.