Home » Styling » Kinderkamerstylist nodig? Niet met deze tips!

Kinderkamerstylist nodig? Niet met deze tips!

Kinderkamerstylist

Twijfel je of je een kinderkamerstylist nodig hebt om de babykamer in te richten? Dat is helemaal niet nodig joh! Met dit stappenplan kun je dit namelijk ook heel makkelijk zelf doen. Je bespaart hierdoor niet alleen veel geld, maar het is ook nog eens heel leuk!

Heb je een kinderkamerstylist echt nodig?

Nee hoor! Je hebt echt niet per se een kinderkamerstylist nodig om de babykamer of kinderkamer te stylen. Natuurlijk neemt een kinderkamerstylist een deel of soms zelfs al het werk uit handen. Maar als je zwanger bent is het juist leuk om hier zelf mee aan de slag te gaan.

De nadelen van een kinderkamerstylist

Een lastige zoektocht

Het kan een lastige zoektocht zijn om een kinderkamerstylist te vinden die past bij wat jij voor ogen hebt voor de babykamer. Het inrichten van een babykamer of kinderkamer is toch vooral een kwestie van smaak. En elke stylist heeft weer een eigen stijl die misschien niet aansluit bij wat jij mooi vindt. Als je zelf de babykamer in gaat richten, dan heb je hier geen last van. Je bepaalt alles helemaal zelf.

Een kinderkamerstylist is een flinke investering

Daarnaast is een kinderkamerstylist ook nog eens een flinke investering. Het varieert van €150,- voor alleen een shoplijst met spulletjes, tot €2000,- voor de complete inrichting van de babykamer of kinderkamer. Dit zijn bedragen waar je ook heel veel meubels en accessoires van kunt kopen. En vergeet dan ook niet alle andere babyspullen die je nodig hebt.

Zelf aan de slag met de babykamer

Waarschijnlijk ben je al een hele tijd aan het fantaseren hoe de babykamer eruit moet gaan komen te zien. Misschien weet je al een beetje welke kleuren terug wilt laten komen, of misschien wil je ook een thema. Je kunt nu echt aan de slag gaan om al jouw ideeen uit te werken en de babykamer in te gaan richten. En dit is ook nog eens fijn voor de nesteldrang!

Het stappenplan om de babykamer in te richten

Het blijkt soms nog wel lastig om echt te beginnen met het inrichten van de babykamer. Want waar begin je nu eigenlijk mee? Om je hiermee te helpen heb ik een stappenplan opgesteld. Hieronder vind je beknopt alle 7 stappen opgesomd. Maar wil je meteen het uitgebreide stappenplan lezen? Lees dan de blog: Babykamer inrichten | een stappenplan & tips.

 1. Bepaal de stijl van de babykamer
  Als eerst bepaal je de stijl van de babykamer. Welke kleuren wil je graag terug laten komen? Misschien wil je dit ook nog combineren met een thema?
 2. Maak een moodboard
  Maak een moodboard waarop de stijl van de babykamer terugkomt. Denk hierbij aan de meubels, kleuren en materialen.
 3. Bepaal het budget
  Dit is een stap die vaak vergeten wordt. De inrichting kun je zo duur maken als je zelf wilt. Bepaal daarom van tevoren het budget. De babykamer is slechts een onderdeel van alle spullen die je nog meer moet aanschaffen voor de babyuitzet.
 4. Kies de babykamer meubels
  Het echte inrichten gaat beginnen. Ga op zoek naar de meubels die aansluiten bij jouw gekozen stijl voor de babykamer. Weet je misschien al welke? Ga dan kijken in een winkel of deze helemaal passen bij jouw wensen.
 5. Maak een plattegrond
  Maak voordat je de meubels koopt eerst nog even een plattegrond van de babykamer. Dan weet je zeker of je alles een plekje kunt geven.
 6. De muren: verf of behang
  De volgende stap is om te bepalen wat je met de muren van de babykamer gaat doen. Je kunt deze niet alleen verven of behangen, maar ook een lambrisering maken. Of stickers op de muur plakken.
 7. Kies de accessoires
  Tot slot ga je op zoek naar accessoires om de babykamer nog meer sfeer te geven. Wat dacht je van een hemeltje, een ledikantdeken of vloerkleed?

Met deze 7 stappen ben je de kinderkamerstylist van je eigen babykamer. Dat valt best mee toch? Ben je benieuwd naar een uitgebreide uitleg over alle stappen met allerlei tips en voorbeelden? Lees dan de blog: Babykamer inrichten | het stappenplan en tips.

Babykamer inspiratie: shop the look!

Ben je eerst nog op zoek naar inspiratie voor je babykamer? Bijvoorbeeld welke kleuren je mooi vindt en uit welke thema’s je kunt kiezen. De populairste heb ik voor je op een rij gezet. Laat je inspireren en shop the look!

Thema babykamer
Kleuren babykamer

Koopgidsen

Naast het stappenplan heb ik ook verschillende koopgidsen gemaakt voor allerlei meubels en accessoires voor de babykamer. Bijvoorbeeld voor het beste ledikant, beste Mozes mandje en beste luieremmer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.