Home » Accessoires » DIY | Regenboog macramé hanger maken

DIY | Regenboog macramé hanger maken

Regenboog macramé hanger

Je hebt de regenboog macramé hanger vast al een keer voorbij zien komen. Een tof accessoire voor in de babykamer of om als kraamcadeau te geven. Natuurlijk kun je hem online of in een winkel kopen, maar de regenboog is ook heel simpel zelf te maken voor weinig geld. In deze DIY regenboog macramé hanger maken laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet.

Wat heb je nodig voor de DIY regenboog macramé hanger? 

  • Touw. Ik heb 4 meter geslagen katoenen touw met een dikte van 16 mm besteld op touwspecialist.nl. Hiervan heb ik 2 regenbogen kunnen maken.  
  • Katoengaren. De kleuren van de regenboog hanger zijn geheel aan te passen aan je eigen interieur. Bij de Zeeman en Action vind je leuke kleuren voor weinig geld.  
  • Tape. Om over de uiteindes van de macramé touwen te plakken.  
  • IJzerdraad. Het fijnst is wat stevig ijzerdraad om de bogen mee te vormen.  
  • Dikke naald. Om de touwen aan elkaar vast te maken.  
  • Kniptang. Hiermee kun je het ijzerdraad knippen.
  • Schaar. Om het garen en de touwen op maat te knippen. 

En nu? Aan de slag!

1. Op maat knippen van het touw

Leg het touw neer in de vorm van de regenboog macramé hanger. Plak de uiteindes af met stukjes tape zodat deze niet gaan rafelen als je gaat knippen. Je kunt de regenboog zo groot of klein maken als je zelf wilt. Mijn touwen hadden uiteindelijk de volgende afmetingen: 36 cm, 42 cm, 48 cm en 55 cm. Na het knippen heb ik de touwen nogmaals in de regenboog vorm gelegd en extra stukjes tape geplakt, zodat het garen op de uiteindes straks op dezelfde lengte zijn.  

Touw, schaar en garen voor de macramé regenboog
Leg de macramé touwen in de vorm van een regenboog

2. Garen wikkelen om het touw

Nu kun je gaan beginnen met het wikkelen van het garen om de touwen van de regenboog hanger. Echt alle kleurcombinaties zijn mogelijk. Je maakt het begin van het garen net boven de tape vast met een knoopje. Houd nu het ijzerdraad tegen het touw aan, en start met het wikkelen van het garen. Ik wikkelde telkens een paar keer het garen om het touw en duwde het daarna goed aan. Als je bij het uiteinde bent dan maak je het garen weer vast met een knoopje. De overgebleven stukjes werkte ik netjes weg met een naald. 

Omwikkel de touwen met garen en ijzerdraad

3. De touwen aan elkaar maken

Als je alle touwen van de regenboog hebt omwikkeld met garen kun je de touwen aan elkaar vastmaken. Leg alle bogen in de juiste volgorde neer met het ijzerdraad naar boven. Ik gebruikte een dikke naald, want je moet best wat kracht zetten. Al zigzaggend naaide ik alle stukken aan elkaar. 

De touwen aan elkaar gemaakt

4. Bevestig het lint aan de macramé regenboog

Om de regenboog macramé hanger op te kunnen hangen naai je aan de achterkant een touwtje of lint vast. Ik koos hiervoor één van het garen van de regenboog. 

Bevestig een ophanglint aan de regenboog macramé hanger

5. Tape loshalen en ontrafelen van de touwen

De laatste stap is het loshalen van de tape en het ontrafelen van de touwen. Knip vervolgens de strengen op dezelfde lengte af. Nu is de macramé regenboog hanger af! 

Regenboog macramé hanger op een plank

De DIY regenboog macramé hanger is af!

De regenboog macramé hanger heeft een mooi plekje gekregen op de slaapkamer van Guusje. De kleuren matchen helemaal met de rest van haar kamertje. Het heeft me uiteindelijk een middag gekost om de regenboog wandhanger te maken. De meeste tijd gaat zitten in het omwikkelen van de touwen met garen. Maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan ben je zo een heel eind op weg.

Een kant en klare regenboog hanger bestellen?

Heb je geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon online een kant en klare regenboog macramé hanger kopen. Op Bol.com vind je heel toffe hangers voor in de babykamer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.