Home » Accessoires » DIY | Maan lampje met led

DIY | Maan lampje met led

Maan lampje in babykamer

Een maan lampje met led hangt zo leuk in een babykamer. Bijvoorbeeld bij het ledikant of boven de commode. Ik zocht nog een lampje in de slaapkamer van Guusje. Dus ben ik aan de slag gegaan met deze DIY. De draadlamp is echt heel makkelijk om te maken. Wil jij ook zo’n sfeervol maan lampje aan de muur? In deze blog laat ik je stap voor stap zien hoe ook jij deze kunt maken.

Wat heb je nodig voor de DIY maan lampje met led?

 • IJzerdraad. De maanlamp is gemaakt van ijzerdraad. Ik heb gekozen voor zilver, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor goud.
 • Kniptang. Deze gebruik je om het ijzerdraad af te knippen. 
 • Lijm of tape. Hiermee kun je de uiteinden van het ijzerdraad aan elkaar vastmaken. Ik heb hobbylijm hiervoor gebruikt.
 • Lampjes. Ik had thuis nog een led-lichtsnoer liggen, maar deze zijn in verschillende winkels of online te koop. Op Bol.com vind je bijvoorbeeld deze zilveren draadverlichting met warm witte lampjes.
 • Batterijen. Om de led-lampjes aan te zetten.

Een zilveren, koperen of gouden maan lampje

Ik heb gekozen voor een zilveren maanlampje. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld koper of goud. Er zijn metaaldraden en lichtsnoeren in allerlei kleuren te vinden.

En nu? Aan de slag!

1. Het buigen van het ijzerdraad

Het buigen van het ijzerdraad is misschien een beetje een uitdaging. Voor de zekerheid had ik de vorm van een maan uitgeprint op een A4. Deze kon ik er dan af en toe naast houden om te kijken of het klopte. Je kunt zelf kiezen hoe groot je de maan wilt maken. Mijn lamp is zo’n 28 cm hoog.

2. Lijm of tape de uiteindes aan elkaar

De twee uiteindes van het ijzerdraad moet je nog even aan elkaar vastmaken. Ik heb dit gedaan door ze aan elkaar te lijmen. Maar je kunt hier ook een klein stukje tape voor gebruiken. 

IJzerdraad in vorm van een maan

3. Wikkel de lichtsnoer om het ijzerdraad

De lamp is nu bijna klaar. Je hoeft alleen nog maar de lichtsnoer met lampjes om het draad heen te wikkelen. Ik vond het fijn om af en toe even de lichtsnoer aan te zetten. Zo kon ik zien hoe de led-lampjes verdeeld waren om de maanlamp. Zorg dat je nog voldoende snoer overhoudt om het batterijdoosje te verstoppen in bijvoorbeeld een mand op de grond.

Led verlichting om ijzerdraad wikkelen

4. Hang of zet de maan draadlamp in de babykamer

Nu hoef je alleen nog maar een leuk plekje voor het maan lampje te vinden. Hang hem aan de muur in de babykamer. Of zet hem op een wandplankje. 

Een makkelijke DIY

Deze DIY was best makkelijk toch? Ik dacht dat het heel moeilijk zou zijn om deze lamp te maken. Maar dat viel reuze mee. Het was alleen eventjes stoeien om het ijzerdraad in de vorm van een maan te krijgen. Nu ik toch bezig ben, denk ik dat ik ook nog een draadlamp ga maken voor in de woonkamer. 

Geen zin om zelf aan de slag te gaan?

Heb je geen zin of tijd zelf om aan de slag te gaan met deze DIY. Maar wil je wel zo’n toffe maan lamp met led verlichting in jouw babykamer. Dan kun je er natuurlijk ook gewoon eentje online kopen. Bol.com verkoopt een mooie maanlampjes in verschillende tinten, waaronder goud, zilver en wit.

6 Reacties

 1. Sjoukje Heerema
  5 juli 2021 / 23:11

  Hey! Supertof deze DIY! Even twee vraagjes, waar zit het lijm punt en welke lijm heb je gebruikt?

  • Sanne
   Auteur
   6 juli 2021 / 09:04

   Hi Sjoukje! Wat leuk jouw reactie! 🙂 Het lijm punt zit bij mij bovenin de maan. Als je de foto van de maan zonder lampjes ziet, dan zie je bovenin twee kleine stukjes ijzerdraad die elkaar overlappen. Ik heb hobbylijm gebruikt om de stukken aan elkaar vast te maken. Daarna verstevig je het nog door de draad van de lampjes eromheen te draaien.

 2. T.r
  9 september 2021 / 14:03

  Heel tof…en een stuk goedkoper dan de kant en klare lampjes! Hoeveel lampjes heb jij gebruikt of hoeveel meter?

  • Sanne
   Auteur
   9 september 2021 / 15:18

   Een heel stuk goedkoper inderdaad! Ik heb het even opgezocht. Mijn snoer had 40 lampjes, en het gedeelte met de lampjes was ongeveer 4 meter lang.

 3. Gulsah
  5 december 2021 / 14:14

  Hoi, super leuk! Een vraagje welke dikte heeft jou ijzerdraad?

  • Sanne
   Auteur
   7 december 2021 / 09:55

   Hoi! Het ijzerdraad dat ik gebruikt heb is 3 mm dik. In de blog vind je een linkje naar het ijzerdraad 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.