Home » Zwangerschap » De 10 leukste zwangerschapsdagboeken

De 10 leukste zwangerschapsdagboeken

Zwangerschapsdagboek invulboek

Tijdens de zwangerschap is het heel leuk om een zwangerschapsdagboek bij te houden. Wanneer voelde je het eerste schopje? Hoe heb je familie en vrienden verteld dat je zwanger bent? Het is heel waardevol om alles op te schrijven in een invulboek zodat je het later weer terug kunt lezen. Er zijn allerlei soorten zwangerschaps invulboeken. Om je een handje op weg te helpen heb ik de leukste 10 zwangerschapsdagboeken voor je op een rij gezet.

Wat is een zwangerschapsdagboek?

In een zwangerschaps invulboek schrijf je alle mijlpalen op. Iedere week krijg je een aantal vragen om te beantwoorden. Hoe voel je je? Wil je het geslacht van de baby weten? Was je zenuwachtig voor de 20-weken echo? Ook heeft een invulboek ruimte voor echofoto’s, buikfoto’s en eigen verhaaltjes. De meeste boeken hebben tussendoor ook leuke pagina’s met handige checklists en weetjes over de zwangerschap.

Toen ik zwanger was van Guusje en Oscar vond ik het heel leuk om alles over zwangerschappen op te schrijven in een zwangerschapsdagboek. Het is niet alleen leuk voor mezelf om nu terug te lezen, maar ook later voor Guusje en Oscar als ze wat ouder zijn. Het beantwoorden van de vragen zorgde ervoor dat ik af en toe net wat bewuster stilstond bij het zwanger zijn. Dat was de tweede keer ook echt wel nodig.

Invulboek zwangerschap

De 10 leukste zwangerschaps invulboeken

Er zijn allerlei soorten zwangerschaps invulboeken: een zwangerschapsdagboek, een echoboekje, een zwangerschapsjournal. Er is altijd een invulboek dat bij je past. De leukste 10 zwangerschapsdagboeken heb ik voor je op een rij gezet.

#1 Negen maanden dagboek van Pauline Oud

9 maanden boek Pauline Oud

Het zwangerschapsdagboek van Pauline is één van de invulboeken die het meest gekocht wordt. Onlangs heeft ze haar invulboeken in een nieuwe jasje gestoken, waaronder dit luxe afgewerkte 9 maanden dagboek. Het is een modern en hip boek met allerlei vragen die je in kunt vullen. Maar het heeft ook voldoende ruimte om foto’s en eigen tekst toe te voegen. Negen maanden dagboek – €18,50.

#2 Zwangerschapsdagboek van Maan Amsterdam

Mijn zwangerschapsdagboek

Dit vind ik het leukste zwangerschapsdagboek. Het is rustig vormgegeven, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. Elke week kun je twee vragen beantwoorden over de zwangerschap. Hoe hoop je dat je bevalling gaat? Wat dacht je toen je de baby weer zag op de echo? En er is ruimte voor allerlei checklists. Super handig! Het invulboek is in twee kleuren beschikbaar: beige en mintgroen. Mijn zwangerschapsdagboek – €27,95.

#3 Mijn 9 maanden invulboek linnen

Mijn 9 maanden boek

Dit 9 maanden boek heeft een prachtige linnen kaft. Wat dit zwangerschapsboek zo mooi maakt is de eenvoudige en strakke vormgeving. Elke week krijg je een aantal vragen over de zwangerschap om te beantwoorden. Maar het invulboek biedt ook ruimte voor foto’s en om eigen verhaaltjes toe te voegen. Het boek is in meerdere kleuren te verkrijgen. Mijn zwangerschapsdagboek – €28,99.

#4 Zwangerschapsdagboek van Thuismusje

zwangerschapsdagboek

Het zwangerschapsdagboek van Thuismusje heeft een leuk en rustig design. Alles rondom de zwangerschap komt aan bod. De achterkant van de pagina’s zijn blanco waardoor je ook meer dan genoeg ruimte hebt om zelf foto’s toe te voegen. Het invulboek is in twee kleuren beschikbaar: groen en roze. Zwangerschapsdagboek – €23,95.

#5 Zwangerschaps invulboek

Mijn 9 maanden invulboek

Het 9 maanden invulboek heeft een minimalistisch design. Dit maakt het heel rustig en overzichtelijk. Iedere week krijg je een paar vragen over de zwangerschap om te beantwoorden. Ook is er meer dan voldoende ruimte om foto’s en eigen verhaaltjes toe te voegen. Mijn 9 maanden – €26,99.

#6 Echoboekje 9 maanden onderweg

echoboekje

Dit boekje is speciaal om alle echo’s in te bewaren. Uit eigen ervaring weet ik dat de echofoto’s op een gegeven moment door het hele huis slingeren. Dan is dit echoboekje een leuke manier om ze op te bergen. Bij alle echofoto’s krijg je de ruimte om alle bijzonderheden van de echo op te schrijven. Echoboekje – €23,95.

#7 Negen maandenboek zwangerschapsdagboek

Negen maandenboek

Wil je wel een zwangerschapsdagboek bijhouden, maar heb je geen zin om veel te moeten schrijven? Dan is dit invulboek geschikt voor jou. Elke twee weken krijg je een paar leuke vragen om te beantwoorden en er is wat ruimte om zelf iets te voegen. Kom je toch plek tekort? Dan kun je op de extra notitiepagina’s jouw verhaal schrijven. Negen maandenboek – €12,99.

#8 A-Journal Zwangerschapsdagboek – Nine Months Journal

Nine months journal

Wil je vooral zelf lekker veel schrijven? Dan is dit zwangerschapsdagboek echt iets voor jou. Het design is eenvoudig zonder poespas. Daardoor heb je alle ruimte om het helemaal vorm te geven zoals jij dit wilt. Nine months journal – €15,99.

#9 Dagboek van een gloednieuwe mama

zwangerschapsdagboek

Dit is een uniek zwangerschapsdagboek. Het is speciaal gemaakt voor de allereerste zwangerschap. Het boek richt zich niet alleen maar op de moeder, maar ook op de beleving van de zwangerschap als koppel. Het invulboek heeft een mooi design met rustige kleuren. Dagboek van een gloednieuwe mama – €16,50.

#10 Zwangerschaps invulboek van Studio Ins & Outs

Invulboek zwangerschap

Het ‘ik ben zwanger’ invulboek van Studio Ins & Out ziet er hip uit. Elke week krijg je een paar vragen om te beantwoorden. Verder is er veel ruimte opengelaten voor jouw eigen creativiteit. Je kunt checklists maken, foto’s opplakken of je eigen verhaal schrijven. Het zwangerschapsboek is in meerdere kleuren beschikbaar. Zwangerschaps invulboek – €24,95.

Houd jij de zwangerschap bij in een dagboek? En bewaar je de echofoto’s in een echoboekje?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.