De IKEA IVAR kast in de kinderkamer

IKEA IVAR kledingkast kinderkamer

De IKEA IVAR kast is mooi, én praktisch voor in de kinderkamer. Toen ik de babykamer van Guusje ging veranderen in een heuse peuterkamer wilde ik ook een nieuwe kledingkast. Ik twijfelde geen moment over welke dit moest zijn: de IVAR kledingkast. Deze kast is op allerlei manieren samen te stellen, en te pimpen. Daarom deel ik graag mijn IKEA IVAR hack voor de kinderkamer met leuke tips met jou.

De veelzijdige IKEA IVAR kasten

De IVAR kast is één van de meest populaire series van IKEA. Dit is niet voor niets. De meubels zijn veelzijdig, en op heel veel manieren samen te stellen. Het ontwerp van de kasten is ook lekker basic. Het onbehandelde grenen hout matcht met bijna alles.

Er is altijd een kast die past bij jouw wensen. De IVAR meubels zijn te gebruiken als kledingkast of als opbergmeubel voor in de kinderkamer. Maar als je alleen de kast met deurtjes gebruikt heb je ook een prachtige commode voor in de babykamer.

IKEA IVAR kast kinderkamer

Mijn IKEA IVAR kast hacks

Toen ik de babykamer van Guusje een make-over ging geven wist ik meteen dat ik de IKEA IVAR kast wilde om de kleding in op te bergen. De kast moest groot genoeg zijn voor zowel de kleren van Guusje als Oscar. Het was daardoor even zoeken naar welke samenstelling het meest praktisch zou zijn.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor de IVAR kast met deurtjes en de IVAR ladekast met een diepte van 50 centimeter. In het bovenste deel hangen alle truien, jassen en jurkjes. De lades zijn ideaal om à la Marie Kondo de broekjes en shirtjes op te vouwen.

IKEA IVAR kast hacks roede

Een leuke IVAR hack is dat je helemaal geen speciale kledingroede nodig hebt om de kleren op te hangen. Gebruik gewoon een douchegordijnstang die je klemt in de kast. Dat scheelt weer een aantal schroefjes en gaatjes. De kledinghangertjes heb ik gekocht bij Prénatal. Deze zijn van stevig hout, en in allerlei kleuren te verkrijgen.

De IKEA IVAR kasten zijn van onbehandeld grenen hout. Dit vind ik heel mooi. Het past perfect bij de nieuwe terracotta kleur op de muur van Guusje haar kamer. Sowieso ben ik dol op natuurlijke elementen in de kinderkamer. Daar past deze houten kledingkast precies bij.

IKEA IVAR kast hack kinderkamer
IKEA IVAR kast hack pootjes

IKEA IVAR kast pimpen

De IKEA IVAR kasten zijn op allerlei manieren op te leuken, zodat ze helemaal bij de stijl van jouw babykamer of kinderkamer passen. Ik geef je graag wat ideeën.

  • Verf (een deel van) de IVAR kast in een andere kleur. Dit staat ook nog op mijn wensenlijstje om te gaan doen. Maar voor nu vind ik de houten look nog even het mooist.
  • Bevestig handgreepjes aan de deurtjes en lades. De leren greepjes zijn heel gaaf.
  • Schroef aan de onderkant mooie pootjes vast. Ik heb gekozen voor de houten meubelpootjes van Duraline. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor metalen pootjes.

Alternatief voor de IKEA IVAR kledingkast

Als je niet zo’n zin heb om zelf een hele IVAR IKEA kledingkast samen te stellen, dan is de Webbing Kast Bandung van Xenos een heel mooi alternatief. Deze kast heeft nagenoeg dezelfde afmetingen als de IKEA IVAR kledingkast, en heeft drie legplanken. Maar laat je één of twee van deze planken eruit, dan kun je op dezelfde wijze als bij de IVAR kasten een hanggedeelte creëren.

Xenos Webbing Bandung alternatief Ikea Ivar


Ben jij ook fan van de IKEA IVAR kast? Voor welke samenstelling heb jij gekozen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *