Home » DIY » Jungle dieren traktatie met rozijntjes

Jungle dieren traktatie met rozijntjes

Jungle dieren traktatie rozijntjes

Met een jungle dieren traktatie met rozijntjes zit je altijd goed bij kinderen. Want welk kind is nou niet gek op dieren? Het is daarom de ideale traktatie om uit te delen bij een verjaardag of afscheid van een kinderdagverblijf of school. En met deze DIY is de jungle dieren traktatie is ook nog eens heel makkelijk zelf te maken.

Een stoere jungle dieren traktatie

Deze traktatie met jungle dieren met doosjes rozijnen op hun rug is toch super gaaf! En ook nog eens heel leuk om uit te delen, én om te krijgen. Kinderen hebben niet alleen rozijntjes om op de eten, maar ook nog eens een leuk speelgoed diertje om te bewaren. En helemaal handig, je kunt deze traktatie heel makkelijk zelf maken. 

Wat heb je nodig voor de jungle dieren traktatie?

  • Jungle dieren. Je kunt kiezen voor jungle dieren, maar natuurlijk ook voor bijvoorbeeld boerderijdieren. Hier maak je de rozijnendoosjes aan vast.
  • Doosjes met rozijnen. Dit is het eetbare gedeelte van de jungle dieren traktatie. Deze zijn verkrijgbaar bij nagenoeg iedere supermarkt, zoals Albert Heijn of Jumbo
  • Kartonnen naamlabels. Op deze papieren labels zet je de naam van je kindje. Deze zijn te koop bij bijvoorbeeld Bol.com en Hema
  • Inpakpapier. Dit gebruik je om de doosjes met rozijnen in te pakken. Kies bijvoorbeeld inpakpapier met een jungle thema of kraft papier.
  • Touw. Deze heb je nodig om de rozijntjes vast te binden op de rug van de speelgoed diertjes. Leuke touwtjes zijn te vinden bij bijvoorbeeld Hema of Action.
  • Schaar en plakband. Deze gebruik je om de doosjes met rozijntjes in te pakken met inpakpapier. 
  • Stempelset. Hiermee bestempel je de labels met de naam van je kindje. Op Bol.com vind je een aantal leuke stempelsetjes.

En nu? Aan de slag!

Stap 1: de rozijnendoosjes inpakken in inpakpapier

De eerste stap is om de doosjes met rozijnen in te pakken. Deze maak je later vast op de rug van de jungle dieren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen voor inpakpapier met een jungle thema of bruin kraft papier.

Rozijnen doosjes traktatie

Stap 2: de labels stempelen

De volgende stap is het bestempelen van de labels. Je kunt hier natuurlijk opzetten wat je zelf wilt. Ik heb ervoor gekozen om aan de ene kant ‘Hoera’ te zetten, en aan de andere kant ‘Guusje jarig’.

Dieren traktatie labels

Stap 3: de rozijnen en labels vastmaken aan de speelgoed dieren

In de laatste stap bind je de rozijntjes met een touwtje vast op de rug van de jungle dieren. Wikkel het touw een paar keer strak om het speelgoeddiertje en het rozijnendoosje, en leg er een stevige knoop in. Doe daarna het label door één van de twee uiteindes en strik het touw vervolgens vast.

Jungle dieren traktatie rozijnen

De jungle dieren traktatie is klaar!

De jungle dieren traktatie met rozijnen is nu klaar! Presenteer het bijvoorbeeld op een houten plank of verpak ze in cellofaan zakjes en plak deze dicht met een leuke sluitsticker.

Nog meer traktatie ideeën?

Ben je op zoek naar nog meer leuke ideeën voor een traktatie? Bekijk dan ook eens mijn andere traktatie DIY’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.