Home » Inspiratie » Lambrisering in de kinderkamer – 5 ideeën

Lambrisering in de kinderkamer – 5 ideeën

Lambrisering in kinderkamer

Met een lambrisering in de kinderkamer verdeel je een muur in twee delen. Je kunt een lambrisering maken door de onderste helft van de muur in een andere kleur te verven. Maar je kunt ook andere materialen gebruiken om de muur op te splitsen. Wat je ook kiest. Het geeft een speels effect aan de babykamer. In deze blog vertel ik je graag meer over een lambrisering in de kinderkamer en laat ik je 5 toffe ideeën zien.

Een lambrisering ouderwets?

Een lambrisering had voor mij een stoffig imago. Ik dacht meteen aan houten panelen in oude huizen. Dus toen mijn vriend voorstelde om in de slaapkamer van Guusje een lambrisering te maken werd ik niet meteen enthousiast. Maar toen ik op Pinterest ging zoeken naar voorbeelden zag ik dat je op zoveel verschillende manieren een lambrisering kunt maken. Ok, ik moest het toegeven: mijn vriend had gelijk. Een lambrisering kan ook heel mooi en sfeervol zijn.

De hoogte van een lambrisering

Een lambrisering heeft doorgaans een hoogte tussen de 1.20m en 1.30m. Door met de hoogte te spelen kun je een ruimte groter of kleiner laten lijken. Neem je een lage lambrisering in de babykamer, dan lijkt de ruimte groter. Maar heb je een kinderkamer met een hoog planfond, dan is het mooi om de lambrisering wat hoger te maken. In de slaapkamer van Guusje heb ik gekozen voor een hoogte iets onder het midden van de muur. Hierdoor voelt de kamer veel ruimtelijker aan.

1. Een rechte lambrisering in de kinderkamer

In de slaapkamer van Guusje heb ik een rechte lambrisering geverfd. Haar kamer kreeg hierdoor meteen veel meer sfeer. De kleur Voorspoed van Histor draagt hier natuurlijk ook een steentje aan bij. Ik ben nog steeds zo blij met deze terracotta tint op de muur.

Met een rechte lambrisering kun je ook heel leuke dingen doen. Kijk maar eens naar deze babykamer met een roestbruine lambrisering. De olifanten muurstickers die op de scheidingslijn zijn geplakt maken het nog net wat specialer. 

2. Lambrisering door laten lopen op meubels en deuren

Meestal stopt een lambrisering bij de deur van de kinderkamer. Of gaat deze verder achter de kledingkast. Maar je kunt een lambrisering ook door laten lopen op meubels en deuren. Dit zorgt voor een nog mooier geheel in de babykamer. De deur in de roze kinderkamer valt nu een stuk minder op. Maar let wel op bij een kleine kamer. De ruimte kan hierdoor minder ruimtelijk aan gaan voelen.

3. Houten lambrisering in de kinderkamer

Het mooie aan een houten lambrisering is dat deze in allerlei vormen te zagen is. Zo kun je het thema van de babykamer terug laten komen in de lambrisering. Kijk maar eens naar deze bergen met witte toppen.

4. Een speelse lambrisering in de kinderkamer

Een geverfde lambrisering in de kinderkamer hoeft niet per se recht te zijn. Maak bijvoorbeeld een dip dye, waarbij de verf van de bovenste helft een klein beetje over de onderste helft van de muur druppelt. Of steek bij het verven van de lambrisering de roller wat uit. Dit is geeft een nonchalant effect zoals in deze blauwe babykamer.

In deze kinderkamer is de lambrisering afgewerkt met kleine boogjes. Dit maakt het speels, maar ook heel stijlvol.

5. Behang als lambrisering in de babykamer

Behang is een mooi alternatief voor een geverfde lambrisering. Met verf is de kleur vrijwel helemaal egaal. Maar als je gaat voor behang, dan kun je kiezen voor allerlei patronen. In deze babykamer is gekozen voor mooie golven. De rotan wieg en de Ikea Ivar kledingkast staan in mooi contrast met de muur.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de babykamer? Neem dan eens kijkje op de overzichtpagina’s met alle kleuren en thema’s. Laat je inspireren en shop the look! En ben je op zoek naar de beste producten? Kijk dan eens naar de koopgidsen voor alle babyspullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.